به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین در مصاحبه ای با یک شبکه تلویزیونی روسی اعلام کرد که مسئله شبه جزیره کریمه در دستور کار دیدار «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین نخواهد بود، لذا هیچ پیشرفتی جهت آماده سازی برگزاری دیدار رهبران دو کشور ایجاد نشده است.
پسکوف در این باره گفت: مسئله این است که قضیه کریمه اصلاً برای ما مطرح نیست، در حالی که دفتر رئیس جمهور اوکراین به ما گفته است که می خواهد در رابط با کریمه بحث و گفتگو کند. خب، از کدام نقطه نظر؟ ظاهراً نه از این نقطه نظر که کریمه بخشی از سرزمین روسیه است.
وی با تاکید بر اینکه چنین دیدگاهی نمی تواند در دستور کار نشست قرار گیرد، ادامه داد: به همین دلیل است که هیچ گونه پیشرفتی در این زمینه مشاهده نمی شود.
پسکوف همچنین گفت که اصرار و علاقه اوکراین برای عضویت در ناتو و تمایل نظری آمریکا برای صحبت در این باره «یک تهدید مستقیم» است.
سخنگوی کرملین در این باره توضیح داد: رئیس جمهور اوکراین می گوید که آنها خواهان عضویت در ناتو و به دنبال آن هستند. آمریکایی ها می گویند چه عالی، شرایط خاصی وجود دارد، مطابق آنها عمل کنید و ما با آغوش باز منتظرتان خواهیم ماند. این تهدیدی مستقیم علیه روسیه است. این توسعه بالقوه زیرساخت های نظامی ناتو به سمت مرزهای ما است.
پسکوف همچنین گفت که نتیجه دیدار «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و ولودیمیر زلنسکی، چنانچه هر یک از آنها فراتر از لحظه ای رود که «مورد پسند مسکو نباشد»، تداوم ایجاد پروژه تبدیل کردن اوکراین به (کشوری) «ضد روسیه» است.
وی همچنین در رابط با عادی سازی روابط روسیه با اوکراین گفت که مسکو تمایلش را جهت این امر ابراز کرده است اگر چه «کی یف» هنوز روی خوشی نشان نداده است.
پسکوف در این رابطه تاکید کرد: چنانچه بخواهیم درباره اراده سیاسی پوتین صحبت کنیم، او این مسئله را مجدداً تایید کرده است. وی آماده دیدار است و باور دارد که شرایط تاسف بار کنونی روابط بین روسیه و اوکراین قابل قبول نیست و از نظر تئوری، شرایط باید اصلاح شود. با این وجود، ما اراده سیاسی یکسان متقابل از جانب کی یف ندیده ایم.
سخنگوی کاخ کرملین پیشتر نیز ضمن ابراز نگرانی مبنی بر اینکه رئیس جمهور آمریکا در دیدار اخیرش با همتای اوکراینی، حتی یک کلمه درباره پیمان مینسک با او صحبت نکرده است، گفته بود برنامه آمریکا برای ارائه کمک نظامی به دولت کی یف، ممکن است به انجام اقدامات غیرقابل پیش بینی از سوی اوکراین از جمله توسل به زور برای حل مناقشه جنوب شرق این کشور منجر شود و این بسیار خطرناک است.
پیمان مینسک ناظر بر آتش بس در منطقه «دونباس» واقع در شرق اوکراین و در مجاورت مرزهای روسیه است.