به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا شانه ساز در برنامه گفتگوی ویژه خبری دوشنبه شب شبکه دو سیما درباره نشت دارو در شبکه توزیع، افزود: وزارت بهداشت و حوزه سازمان غذا و دارو به عنوان بخش تخصصی که درگیر این موضوع است میتواند ادعا کند تنها مجموعهای میباشد که تمام کالاهای وارداتی سلامت محور یعنی دارو، مکمل، آرایشی، بهداشتی، غذا، تجهیزات و مکملهای ورزشی را برچسب گذاری میکند.
وی ادامه داد: در حوزه دارو هم از سال ۹۲ تا آخر سال ۹۷ حدود ۴ میلیارد واحد کالا را برچسب گذاری کرده بودیم و در سالهای ۹۸ و ۹۹ که مصادف با تحریمها و کرونا بوده هم ۴ میلیارد واحد برچسب گذاری شده است.
شانه ساز گفت: سامانه تی تک به صورت کامل در دسترس است و در داروخانههای شهری این موضوع را دنبال میکنیم، بیمهها ۶۰۰ قلم از داروها را تا از سامانه تی تک استعلام نکنند پرداخت نمیکنند.
وی خاطر نشان کرد: آنچه که در این سالها تلاش کردیم ایجاد زیرساخت است که اکنون انجام شده است و همچنین الزامات قانونی که چند ۱۰ هزار شرکت و واحد عرضه کننده را شامل میشود در این چارچوب قرار دادیم؛ بخش خصوصی هم با تمام مشکلاتی که در تحریمها وجود داشته است برچسب گذاریها را شروع کردند و الآن زمان بهره برداری از سامانهها است.
وی ادامه داد: ۶۰۰ قلم داروهایی که بیمهها با استعلام از سامانه تی تک پرداخت میکنند حدود ۹۰ درصد گردش مالی بیمهها را تشکیل میدهد، ولی ۱۰ درصد هم باید حل شود.
شانه ساز گفت: در دو سال گذشته ۲۵۹ درصد شناسه گذاری و برچسب گذاری در حوزه تجهیزات پزشکی رشد داشته اما دامنه کار بسیار وسیع است یعنی این میزان شاید ۵۰ درصد کل آمار تجهیزات پزشکی را شامل نشود.
وی افزود: در موضوع درمان به دلیل تعدد سامانهها که لینک کردن آنها با سامانه تی تک کار زمان بر بوده فاصلهای اتفاق افتاده است؛ سازمانهای بیمه گر یک طرف موضوع هستند و معاونت درمان و سامانههای این معاونت یک طرف دیگر و همچنین سامانه تی تک.
شانه ساز ادامه داد: تا سال ۹۷، ۱۵ هزار و ۸۰۸ نوع تجهیزات پزشکی برچسب گذاری شده که در سال ۹۹ این تعداد ۵۶ هزار و ۷۰۰ بوده و حدود ۲۵۹ درصد رشد داشته است و اینکه همکاران در بیمارستانها از زیر ساخت ایجاد شده استفاده کنند باید بیمهها پای کار بیایند.
رئیس سازمان غذا و دارو هم در ادامه گفت: اگر قانون اجرا و پرداختها بر اساس ثبت در سامانه تی تک شود فراتر از اینکه هر انگیزهای باشد مسائل برطرف میشود که بیمهها یک بخش مهمی را در بر میگیرند.
وی افزود: برای اینکه در بخش دارو اجرایی شدن ثبت در سامانه تی تک را انجام دهیم شرکتهای زیادی از ما آزرده خاطر شدند.
شانه ساز ادامه داد: ۸۰۰ قلم دارو در سامانه تی تک ثبت شده است و تا آذر تمام اقلام اعم از بیمهای و آزاد در سامانه تی تک ثبت خواهد شد و پرداخت هزینه خدمات دارویی منوط بر ثبت در سامانه تی تک شده است یعنی اگر داروخانهای ثبت را انجام ندهد تعرفه را دریافت نمیکند.
رئیس سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت درباره مشکلات نسخه الکترونیک گفت: بخش خصوصی به دلیل اینکه بخش عمدهای از ارتباطات کاری آنها غیر از سامانه بیمهای میباشد راهکارهای جدی برای همراه کردن آنها وجود ندارد.