به گزارش خبرنگار مهر، امید محترمی ظهر سهشنبه در تشریح برنامههای این سازمان در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری که ۲۴ بند مهم در آن تاکید شده و در راستای تحقق و اجرای این سیاستها بسیج برنامه ریزی های لازم برای اقدامات مؤثر در این راستا انجام داده است.
وی ادامه داد: ایجاد بستر لازم و مناسب برای نقش آفرینی مردم و فعالین اقتصادی که در سطح کشور شاهد فعالیت آنها هستیم و مردمی کردن اقتصاد مهمترین اهداف اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی توسط بسیج است.
مسئول بسیج سازندگی استان مرکزی تصریح کرد: رویکرد بسیج در این مسیر ایجاد ظرفیتها و بسترها برای تشکیل اقتصاد درونزا است و به دنبال این هستیم الگویی جامع و الهام بخش برای سایر بخشها ایجاد کنیم.
محترمی ادامه داد: خوشبختانه در طول این سالها اقدامات قابل توجهی در این راستا در بسیج انجام شده که افزایش تولید، کمک به امنیت و تأمین غذایی، ایجاد اشتغال و در نهایت رفع فاصلههای طبقاتی و ایجاد عدالت را به همراه داشته است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
فاصله گرفتن از اقتصاد تک محصولی یکی از راهبردهای بسیج سازندگی است
وی عنوان کرد: فاصله گرفتن از اقتصاد تک محصولی یکی از راهبردهای اصلی در این مسیر است که باید همه توان و ظرفیتهای لازم را در این راستا به کارگیری شود. مهمترین برنامه و سیاست بسیج سازندگی استان مرکزی آموزش و توانمندسازی افراد برای تقویت پتانسل های نسبی آنها است که در همین راستا به دنبال این هستیم با تقویت توانمندیهای افراد در راستای ایجاد اشتغال برای آنها اقدامات مؤثر انجام دهیم.
مسئول بسیج سازندگی استان مرکزی گفت: برگزاری دورههای آموزشی و توانمندسازی برای افراد یکی از برنامههای مهم است که در طی سالهای اخیر بیش از ۳۵ هزار نفر در استان مرکزی از دورههای آموزشی بهره مند شدند و توانمند شدند و بسیاری از آنها با اخذ مدرک معتبر مهارتی موفقیتهای زیادی کسب کردند.
وی گفت: حمایت از افراد آموزش دیده با پرداخت تسهیلات گام بعدی بسیج سازندگی برای ایجاد اشتغال است و البته ایجاد اشتغال همیشه نیاز به تسهیلات نیست چراکه بسیاری از افراد میتوانند با توجه به توانایی مالیشان در عرصه تولید ورود میکنند و افرادی که توانایی لازم را ندارند توسط بسیج سازندگی حمایت میشوند.
ایجاد ۸ هزار فرصت شغلی پایدار در استان مرکزی
مسئول بسیج سازندگی استان مرکزی اظهار کرد: در هفت سال گذشته بیش از ۱۱۰ میلیارد تومان تسهیلات از سوی بسیج سازندگی در اختیار افراد قرار گرفته و بیش از ۸ هزار فرصت شغلی عمدتاً پایدار در سطح استان مرکزی ایجاد شده است. یکی دیگر از اقدامات در مسیر اقتصاد مقاومتی ایجاد صندوقهای قرض الحسنه است که در سطح استان مرکزی ۶۸۰ صندوق قرض الحسنه مردم محور ایجاد شده و بیش از ۳۰ هزار نفر در سطح استان مرکزی سازماندهی شدند که در ۲ سال اخیر بیش از ۲ هزار فرصت شغلی ایجاد کردهاند. در کنار ایجاد صندوقهای قرض الحسنه ۵۰ تعاونی اشتغال ایجاد شده که موضوعات مربوط به اشتغال را پیگیری میکنند.
محترمی گفت: توانمند سازی افراد از اولویتهای بسیج سازندگی است که در این مسیر برای تحقق اهداف تشکیل دهکدههای اقتصاد مقاومتی در دستور کار قرار گرفته که تاکنون ۲ دهکده اقتصاد مقاومتی در استان شکل گرفته و دهکدهها به دنبال آموزش، توانمند سازی و کمک به ایجاد بستری مناسب برای کسب تجربه متقاضیان ایجاد اشتغال است که امیدواریم در این مسیر موفقیتهای خوبی حاصل شود.
وی ادامه داد: در سال گذشته با پرداخت بیش از ۴۲ میلیارد تومان بیش از ۹۵۰ فرصت شغلی ایجاد شد که رویکرد بیشتر در مناطق محروم و خصوصاً کمک برای زدودن فقر و محرومیت از این مناطق بود. اعتقاد داریم پرداخت تسهیلات تنها نمیتواند به ایجاد اشتغال منجر شود بلکه تسهیلات یک مشوق در کنار سایر اقدامات است و بسیج سازندگی به هیچ عنوان رویکرد تصدی گری ندارد و تنها هدف تسهیل گری و حمایت از افراد ضعیف است.
مسئول بسیج سازندگی استان مرکزی عنوان کرد: بسیج سازندگی به عنوان خادمین ملت با حفظ کرامت و منزلت خدمت بی منت به محرومین ارائه میکند و گروههای جهادی بسیج سازندگی ثابت کردهاند میتوانند نقش بسیار مؤثری داشته باشند و البته الگوی حرکتی بسیج سازندگی مبتنی بر نقش آفرینی مردم است. در هرجایی که میخواهیم نقش آفرینی کنیم اگر مردم همراه باشند و بسیج مردمی اتفاق بیفتد موفقیتهای بزرگ حاصل خواهد شد و اگر مردم پای کار نباشند موفقیتی حاصل نخواهد شد.
محترمی بیان کرد: بیش از ۲۰۰ عنوان عرصه اشتغال در بسیج سازندگی وجود دارد که میتوان حمایتهای لازم انجام داد که از پرورش آبزیان و کشاورزی گرفته تا واحدهای خدماتی و ایجاد فروشگاهها برای ارائه محصولات و حمایت از طرحهای دانش بنیان و صنایع دستی از جمله بسترهای لازم است.
وی ادامه داد: با توجه به ضرورت تحقق شعار سال بسیج سازندگی به دنبال نقش آفرینی گسترده است و عزم جدی در این مسیر داریم که به یاری خداوند سعی داریم گامهای بلندی برای مبارزه با بیکاری و فقر برداریم و تحقق اقتصاد مقاومتی را با قوت اجرا خواهیم کرد.
مسئول بسیج سازندگی استان مرکزی در پایان گفت: با پیگیریهای انجام شده در امسال بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای استان مرکزی در نظر گرفته شده است که از این مقدار تاکنون ۶۰ میلیارد تومان آن تخصیص که در کنار آموزشهای لازم در اختیار افراد قرار میگیرد و در نظر داریم امسال بیش از یک هزار فرصت شغلی پایدار در استان ایجاد کنیم و حمایت از ۵۰۰ واحد تولیدی کوچک و بزرگ که راکد و یا نیمه فعال هستند را در دستور کار داریم.