به گزارش خبرنگار مهر، در حالی طی هفته گذشته در قالب طرح آزادسازی حریم قلعه تاریخی فلکالافلاک خرمآباد ساختمان «تلمبهخانه آب» در نزدیکی این بنای تاریخی تخریب شد که حالا متولیان امر از محوطهسازی ضلع شمالی عرصه قلعهفلکالافلاک خبر میدهند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان عصر امروز سه شنبه از اتمام عملیات محوطهسازی در ضلع شمالی عرصه قلعه تاریخی فلکالافلاک در شهر خرمآباد خبر داد.
سیدامین قاسمی به خبرنگاران اظهار کرد: از جمله موارد شاخص انجام شده در این عملیات میتوان به محوطهسازی مطابق با الگوی سنتی نظیر کفسازی با آجر، سنگ و مصالح سنتی اشاره کرد.
وی با اشاره به ضرورت توجه به اصالت بنا در فرآیند بازسازی، عنوان کرد: این مجموعه عملیات با استفاده از مصالح کاملاً سنتی و متناسب با ساختار بنا انجام شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان خاطرنشان کرد: قلعه تاریخی فلکالافلاک بارزترین اثر تاریخی و گردشگری شهر خرمآباد است که با شماره ثبت ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
بنابراین گزارش، قلعه باستانی فلکالافلاک یکی از شاخصترین آثار تاریخی ایران و جهان است، بنای عظیم آجری مربوط به دوره ساسانی که همچنان استوار بر روی تپهای باستانی در مرکز شهر خرمآباد میزبان دوستداران میراث فرهنگی این مرزوبوم است.
زیبایی و معماری شگفتانگیز قلعه فلک الافلاک موجب شده که این قلعه تاریخی و باستانی لرستان از سوی بسیاری از کارشناسان بهعنوان یکی از شاهکارهای مهندسی و معماری دنیا لقب گیرد.
این قلعه به لحاظ موقعیت استراتژیک خود در قرن چهارم هجری قمری بهعنوان مقر حکومت آل حسنویه و گنجور در زمان آلبویه درآمد و از قرن ششم هجری پس از ساختهشدن شهر جدید خرمآباد این قلعه نیز بنام خرمآباد معروف شد و احتمالاً نام فلکالافلاک در دوره قاجار به آن اطلاق شده است.