به گزارش خبرنگار مهر، بی تردید فدراسیون کشتی را باید یکی از متفاوتترین فدراسیونهای ورزشی ایران خواند که قابل قیاس با رشتههای دیگر نیست. در واقع فدراسیون کشتی با داشتن دو رشته مهم و مدال آور کشتی آزاد و فرنگی باید چند برابر فدراسیونهای تک رشتهای تلاش و هزینه کند. این موضوع زمانی پیچیدهتر میشود که همین دو رشته آزاد و فرنگی نیز به ردههای نوجوانان، جوانان، امیدها و بزرگسالان تقسیم میشود. ردههایی که هر کدام باید در رقابتهای قهرمانی آسیا، جهان و المپیک و همچنین میادین تدارکاتی شرکت کنند و با توجه به انتظارات و توقع بالا از کشتی همواره باید با دست پر به کشورمان باز گردند. به همین دلیل فدراسیون کشتی به نوعی محکوم به انجام اعزام تیمهای ملی با هر مشکل و چالشی است که البته تاکنون نیز متولیان فدراسیون توانستهاند از پس هزینههای سنگین تمامی اعزامها بر آیند.
شاید برای برخی این سوال بوجود آید که چرا اعزام به تورنمنتهای بینالمللی کشتی هزینههای بسیار سنگینی برای متولیان کشتی دارد. پس باید به این نکته اشاره کرد که معمولاً کشورهای میزبان، فقط هزینه اسکان و ترانسفر تیمهای شرکتکننده را برعهده دارند و هزینه سنگین بلیت هواپیما و ثبت نام در مسابقات برعهده تیمهای میهمان است. بدین ترتیب فدراسیون کشتی باید در هر اعزام خارجی علاوه بر هزینه سرسام آور سفر هوایی، بابت هر کشتیگیر نیز هزینه ارزی بالایی را به عنوان ثبتنام در مسابقات پرداخت کند. چیزی که در کمتر رشتهای در سطح بینالمللی وجود دارد اما سالهاست گریبان کشتی کشورمان را گرفته است.
حال در نظر بگیرید برای ثبت نام تیمهای ملی کشتی در دو رشته آزاد و فرنگی، آن هم در ۱۰ وزن (حدود ۴۰ نفر در قالب تیمهای اعزامی) باید چه هزینه سنگین و میلیاردی با توجه به نرخ ارز پرداخت شود. به عنوان مثال میتوان به مسابقات جهانی ۲۰۲۱ نروژ اشاره کرد که فدراسیون کشتی باید برای اعزام هر کشتیگیر حدود ۲۳ میلیون تومان برای بلیت هواپیما هزینه کند. ضمن اینکه هزینه ثبتنام در این مسابقات نیز مبلغی حدود ۸۹ هزار یورو برآورد شده است.
به هر حال با پایان بازیهای المپیک توکیو و آغاز فصل جدیدی از رویدادهای بین المللی پیش روی کشتی ایران باید چالش بزرگ و کمرشکن هزینههای میلیاردی را هم در نظر گرفت که متولیان فدراسیون کشتی همچنان با آن دست به گریبان خواهند بود.