تبریز- رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی گفت: ۶۰ درصد کارکنان دولت مرد، ۴۰ درصد زن و بیشتر آنها متولدین دهه ۵۰ هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی، داود بهبودی تصریح کرد: الگوی حکمرانی خوب با بازسازی نیروهای اجتماعی در ساختار شبکه‌ای، هماهنگ و منسجم، دولت را بر اساس ویژگی‌ها و ماهیتی خاص در کنار جامعه‌ای با بازیگران متنوع قرار می‌دهد.

بهبودی یادآور شد: توسعه اغلب فرآیندی رنج‌آور و دشوار است و تا زمانی که همه مردم در قالب تشکل‌ها، انجمن‌ها و شبکه‌ها با آگاهی همگانی از تغییرات و نیاز به مطابقت در امر توسعه مشارکت جدی نداشته باشند رسیدن به اهداف توسعه‌ای امکان پذیر نیست.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی ابراز داشت: دولت توسعه‌گرا دارای چشم‌اندازی از رهبری و ظرفیت بالا برای ایفای نقش مثبت در انتقال یک جامعه از حالت عقب ماندگی به حالتی از توسعه قلمداد می‌شود.

این اقتصاددان ادامه داد: دولت با محوریت نخبگان توسعه‌گرا وظیفه انباشت سریع سرمایه و سرمایه‌گذاری هدفمند آن در راستای ایجاد زیر ساخت‌های توسعه‌ای و بازارهای جدید را بر عهده دارد.

وی در ادامه به تشریح الگوی حکمرانی خوب؛ جامعه همکار و دولت کارآمد در مدیریت توسعه پرداخت و افزود: در تعریف حکمرانی سه اصطلاح «پاسخگویی و حساب پس دهی»، «مشروعیت» و «شفافیت» مورد توجه قرار می‌گیرد.

بهبودی، حق اظهار نظر و پاسخگویی، ثبات سیاسی و عدم خشونت، بار مالی مقررات، حاکمیت قانون و کارآیی و اثربخشی دولت را شاخص‌های حکمرانی خوب اعلام و تصریح کرد: کارآمدی دولت در انجام وظایف محوله شامل مقولات ذهنی همچون کیفیت، تهیه و تدارک خدمات عمومی یا کیفیت نظام اداری، صلاحیت و شایستگی کارگزاران و استقلال خدمات همگانی از فشارهای سیاسی است.

بهبودی تعداد نیروهای رسمی، پیمانی، قراردادی و کارگری دولت در کشور را دو میلیون و ۲۴۵ هزار نفر (بدون احتساب نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی) اعلام و اضافه کرد: از این تعداد حدود ۹۵ هزار نفر یعنی ۴.۲ درصد در دستگاه‌های دولتی استان آذربایجان‌شرقی مشغول فعالیت هستند که باید مسیرهای ارتقا و پیشرفت را طی کنند.

وی اذعان داشت: حدود ۶۵ درصد از کارکنان دولت رسمی، ۱۸ درصد پیمانی و مابقی قراردادی بوده و از لحاظ تحصیلات نزدیک به ۵۵ درصد کارکنان دارای مدرک کارشناسی، ۲۰ درصد کارشناسی ارشد، ۵ درصد دکترا و مابقی دارای مدرک دیپلم و پایین‌تر هستند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه ۶۰ درصد کارکنان دولت مرد، ۴۰ درصد زن و اکثریت متولدین دهه ۵۰ هستند، خاطرنشان ساخت: با توجه به سیاست منطقی‌سازی اندازه دولت در طی سال‌های ۹۲ تا ۱۴۰۰ ضمن اصلاح و ارتقای کیفی کارکنان از تعداد آنان نیز کاسته شده است.

بهبودی متذکر شد: بخش عمده بودجه هزینه‌ای دولت با همه محدودیت‌های مالی و اعتباری صرف پرداخت حقوق همین کارکنان می‌شود؛ با این حال دغدغه کاهش قدرت خرید کارمندان هنوز وجود دارد که ریشه آن در خلق نقدینگی و بروز تورم است که باید با اتخاذ سیاست‌های مناسب و انضباط مالی و پولی ضمن مهار نمودن تورم، نقدینگی در خدمت سرمایه‎گذاری، تولید و صادرات قرار گیرد.

بهبودی در ادامه گزارشی از فرآیند اجرایی ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی استان در سال ۱۳۹۹ ارائه کرد و اظهار داشت: بخشنامه جشنواره شهید رجایی به ۶۵ دستگاه استانی ارسال شد و در نهایت ۵۷ دستگاه در این ارزیابی شرکت کردند.

وی با اعلام اینکه این ارزیابی در ۲۱ شاخص عمومی و شاخص‌های اختصاصی متناسب با مأموریت‌های ذاتی هر دستگاه انجام شده است، افزود: در استان بیش از ۲ هزار نوع خدمت اداری ارائه می‌شود و روزانه ۸۰ هزار مراجعه به ادارات استان انجام می‌شود.

بهبودی ابراز داشت: ضرورت حذف مراجعات فیزیکی به ادارات بدیهی است و بر این اساس، توسعه دولت الکترونیک از مهم‌ترین محورهای ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی همچنین از برنامه‌های تحول اداری در سال ۱۴۰۰ است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی همچنین توانمندسازی کارکنان، شایسته‌سالاری، تدوین راهبردهای مدیریت و تقویت اعتماد و سرمایه اجتماعی را از دیگر شاخص‌های ارزیابی در جشنواره شهید رجایی عنوان کرد.

وی متذکر شد: بهره‌وری حلقه مفقوده نظام اداری و اقتصادی کشور است که باعث شده از ظرفیت‌های خالی در بخش‌های مختلف استفاده نشود.

وی در پایان تصریح کرد: فرآیند جشنواره شهید رجایی براساس نظام مستندسازی است و برگزیده شدن یک دستگاه به معنی کم‌کاری سایر دستگاه‌ها نیست.