مدیر پروژه واکسن فخرا گفت: با راه اندازی خط تولید جدید، ظرفیت تولید ۵ میلیون دوز واکسن «فخرا» در ماه را داریم.

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد کریمی مدیر پروژه واکسن فخرا در خصوص ورود این واکسن به فاز سوم کارآزمایی بالینی اظهار داشت: این واکسن از هفته گذشته با کسب مجوز کمیته اخلاق و همچنین مجوز سازمان غذا و دارو، کارآزمایی مرحله سوم را آغاز کرده و از روز شنبه به طور گسترده این کار انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه مرحله سوم روی ۴۰ هزار نفر انجام خواهد شد، افزود: در فاز اول ۱۳۵ داوطلب داشتیم و در فاز دوم این تعداد به ۵۰۰ نفر افزایش پیدا کرد. در دو فاز اول به دنبال بررسی ایمنی بخشی واکسن بودیم که با موفقیت به انجام رسید و در فاز سوم به دنبال بررسی اثر بخشی آن هستیم.

مسئول پروژه واکسن فخرا گفت: وضعیتی که واکسن در فاز اول و دوم داشت نشان داد که این واکسن جزو واکسن‌های کاملاً بی خطر هست و عارضه‌ای جدی در آن مشاهده نشد و نتایج آن بعد از آنالیز به سازمان غذا و دارو ارسال شد و بعد از هر مرحله مجوز ورود به فاز بعد را گرفتیم که نشان می‌دهد این واکسن یکی از بی خطرترین واکسن‌ها بوده است.

کریمی با بیان اینکه واکسن فخرا ایمنی‌زایی مناسب را در افرادی که مورد آزمایش قرار گرفتند ایجاد می‌کند، گفت: واکسن فخرا توانست به میزان کافی آنتی‌بادی را در بدن افراد ایجاد کند که این آنتی بادی‌ها می‌تواند ویروس کرونا را خنثی کند. خوشبختانه نتایج در فاز اول و دوم بسیار خوب بود و اکثر داوطلبین ما توانستند آنتی‌بادی ایجاد کنند که این آنتی بادی می‌تواند ویروس را خنثی کند.

وی پلتفرم واکسن فخرا را بر اساس ویروس کشته شده اعلام کرد و افزود: ما این ویروس را به تولید انبوه رسانده و بعد آن را غیر فعال کرده و آن را فرموله کردیم و بعد از خالص سازی، در افراد داوطلب و کاندیدای دریافت واکسن استفاده می‌شود.

کریمی در خصوص صدور مجوز اضطراری برای واکسن فخرا، تصریح کرد: در دولت گذشته وزیر بهداشت آقای نمکی اعلام کرده بودند که واکسن‌های تولید داخل بعد از طی دو مرحله اول و دوم و وارد شدن به مرحله کارآزمایی بالینی سوم مجوز دریافت اضطراری خواهند گرفت. در دولت جدید نیز عین الهی هفته پیش اعلام کرد که واکسن‌های داخلی که فاز ۱ و ۲ را با موفقیت پشت سر گذاردند، بلافاصله مجوز مصرف اضطراری را دریافت خواهند کرد و متعاقب آن با نامه نگاری که با وی داشتیم، وی دستور لازم را به سازمان غذا و دارو برای صدور مجوز اضطراری دادند.

وی درباره زمان پیش بینی شده برای ورود واکسن فخرا به شبکه واکسیناسیون عمومی، گفت: ما آمادگی لازم را داریم و زیرساخت تولید ما از مرداد ماه شروع شده و تولیدات لازم را انجام داده و در سردخانه‌ها نگهداری می‌کنیم و منتظر هستیم مراحل اداری طی شده و هر زمانی که وزارت بهداشت اعلام کرد تحویل آنها دهیم.

کریمی ادامه داد: ما همزمان کار تولید را شروع کرده‌ایم و به طور متوسط ماهانه یک میلیون دوز تولید می‌کنیم و امید داریم بتوانیم به سرعت وارد سبد واکسیناسیون عمومی شویم.

وی با بیان اینکه حدود ۵۰۰ هزار دوز واکسن آماده داریم و حدود ۳ میلیون دوز نیز در حال طی کردن مراحل است، افزود: خط تولید را از قبل داشتیم و برای تولید واکسن فخرا تنها آن را به روز رسانی کردیم.

کریمی با بیان اینکه زیرساخت‌های تولید واکسن در وزارت دفاع موجود بوده و با استفاده از همان زیرساخت‌ها توانستیم به ظرفیت تولید یک میلیون دوز واکسن در ماه برسیم، افزود: برای افزایش هم از روز اول این برنامه را داشتیم و در کنار خط تولید موجود یک خط تولید دیگر را پیش بینی کردیم و مجوزهای لازم را از سازمان غذا و دارو گرفتیم و کارخانه تولید انبوه را که حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، ایجاد کردیم. هفته پیش نیز وزیر محترم دفاع از این زیرساخت بازدید کردند و امیدواریم آبان ماه این کارخانه وارد مدار شود و با وارد شدن این خط تولید، به تولید ۵ میلیون دوز واکسن در ماه می‌رسیم.

کریمی با بیان اینکه مسئولین نیروهای مسلح همکاری‌های کامل را برای تولید واکسن فخرا را داشته‌اند، گفت: مسئولان نیروهای مسلح با پشتیبانی شبانه روزی کار را پیش بردند و توانستیم به مرحله فاز سوم برسیم. پس از بررسی بالینی واکسن کرونا در فاز سوم حتماً به همه داوطلبین واکسن تزریق خواهیم کرد، و بر اساس تصمیم‌های گرفته شده قرار است که واکسن فخرا با یک واکسن دیگر قیاس شود، بنابراین همه داوطلبینی که در فاز سوم وارد شوند حتماً واکسن دریافت خواهند کرد.