جاسک - مدیرکل منابع طبیعی هرمزگان، شهرستان جاسک را کانون بحرانی فرسایش بادی دانست و گفت: ۹ هزار هکتار از اراضی با مالج‌پاشی و ۲۴ هزار هکتار با کاشت نهال در برابر فرسایش بادی ایمن شد.

محمدنور موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: فارسایش بادی به فرایندی گفته می‌شود که در پی آن شن و خاک‌های موجود در سطح زمین، جابجا می‌شوند.

وی با ذکر این نکته که بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از مساحت هرمزگان را بیابان تشکیل می‌دهد، ابراز داشت: فرسایش بادی در دراز مدت آثار جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت به نحوی که بر روی اقتصاد، کشاورزی و توسعه منطقه تاثیر سوء دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان بیشترین کانون بحرانی فرسایش بادی را در شهرستان جاسک دانست و عنوان کرد: بر اساس نظر کارشناسان اداره کل منابع طبیعی، بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی شهرستان جاسک در کانون بحرانی فرسایش بادی قلمداد می‌شود.

موسوی در خصوص خسارت‌های کوتاه مدت فرسایش بادی، گفت: در پی این فرایند، خاک‌، شن و ماسه‌های موجود روی سطح زمین در هوا پراکنده شده و بر روی زندگی مردم منطقه، جاده‌های مواصلاتی، تاسیسات تامین آب و برق و … تاثیر منفی دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان مالچ‌پاشی را یکی از راه‌کارهای پیش‌گیری از بروز چالش فرسایش بادی، گفت: با تلاش‌های همکاران حدود ۹ هزار هکتار از اراضی مالچ‌پاشی شده است.

موسوی پوشش گیاهی را موثرترین راه برای جلوگیری از فرسایش بادی دانست و خاطرنشان کرد: فرایند کاشت نهال در ۲۴ هزار هکتار از اراضی به پایان رسیده است.

وی در پایان با بیان اینکه با انجام اقدامات لازم مشکل فرسایش بادی پنج هزار نفر از مردم جاسک برطرف شد، اظهار کرد: در تلاش هستیم با انجام اقدامات کارشناسی ۲ هزار و ۵۰۰ نفر دیگر را به از معرض فرسایش بادی دور کنیم.