سرپرست وزارت تحصیلات عالی طالبان با تاکید بر اینکه در صورت نبود استاد زن، اساتید مرد می‌توانند از پشت پرده به دختران درس بدهند، گفت: آموزش مختلط پسران و دختران خلاف ارزش‌های اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از افق، «عبدالباقی حقانی» سرپرست وزارت تحصیلات عالی در دولت موقت طالبان، امروز یکشنبه در یک نشست خبری گفت که شوراهای علمی دانشگاه‌ها در طرحی که به وزارت تحصیلات عالی رسیده است‌، به این نتیجه رسیده‌اند که آموزش مختلط دختران و پسران خاتمه یابد.

حقانی افزود که در این طرح سه پیشنهاد برای جداسازی دختران و پسران در نهادهای آموزشی و تحصیلی مطرح شده است. به گفته او، تحصیل در کلاس‌های جداگانه، تغییر زمان تدریس و در صورت عدم امکان این دو مورد، از طرح جداسازی دختران و پسران استفاده خواهد شد.

او همچنین گفت که قرار است مسئولیت تدریس دانشجویان دختر به عهده استادان زن گذاشته شود و در صورت نبود استاد کافی، «استادان مرد می‌توانند از پشت پرده به دانشجویانی که حجاب اسلامی را رعایت می‌کنند، درس بدهند».

سرپرست وزارت تحصیلات عالی طالبان همچنین گفت که قرار است فعالیت دانشگاه‌های دولتی در افغانستان در آینده نزدیک از سرگرفته شود.

مطابق گفته‌های وی، بودجه و امکانات دانشگاه‌های خصوصی برعهده دولت نیست و به همین دلیل اجازه داده شده که این دانشگاه‌ها فعالیت خود را شروع کنند.

حقانی در پایان گفت که به «مجاهدانی» که در دوران «اشغال» از تحصیل بازمانده‌اند، توجه ویژه می‌شود.

اکنون و با شروع کار دولت موقت طالبان، جهان از نزدیک نظاره گر اقدامات این گروه است تا ببیند طالبان تا چه اندازه می‌تواند متفاوت از اولین باری که در اواخر دهه ۱۹۹۰ قدرت را به دست داشت، عمل کند.

پیشتر و همزمان با برگزاری مراسم سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر در آمریکا، «احمدالله متقی» رئیس شعبه چند رسانه‌ای کمیسیون فرهنگی طالبان گفت که پرچم این گروه توسط «ملأ محمد حسن آخوند» نخست وزیر دولت موقت طالبان، در مراسمی ساده بر فراز کاخ ریاست جمهوری افغانستان برافراشته شد.

متقی در این باره گفت که به اهتزاز درآمدن پرچم به معنی آغاز رسمی کار دولت جدید در افغانستان است.

طالبان هفته گذشته فهرست اعضای کابینه و رئیس دولت جدید در افغانستان را معرفی کرد که بر خلاف وعده‌های اولیه این گروه، خبری از فراگیر بودن و وجود چهره‌ها و شخصیت‌ها از اقوام مختلف این کشور در دولت مذکور نیست.