به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام علی نسائی، ظهر دوشنبه در دومین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسانجنوبی اظهار کرد: اگر میخواهیم در جامعه، زندگی آرامی داشته باشیم، باید همگی کمر همت را برای پیشگیری از وقوع جرم ببندیم.
دادستان عمومی و انقلاب بیرجند با تأکید بر اینکه تعامل اعضای شورای شهر با دادستانها در پیشگیری از وقوع جرم تأثیرگذار است، گفت: جلسات مشترک بین اعضای شورای شهر با دادستانها میتواند هر ماه یک بار برگزار شود.
نسائی ادامهداد: اعضای شورای شهر اگر از مسئولان در راستای حل مشکلات مردم مطالبه گری کنند موجب امیدواری در بین جامعه و کاهش جرائم میشود، اظهار کرد: بسیاری از جرائم به واسطه فقر رخ میدهد و اگر تولید رونق گرفته و بیکاری کاهش یابد، شاهد کم شدن میزان جرائم خواهیم بود.
وی گفت: به دادستانهای شهرستانهای خراسانجنوبی میگویم مشکلاتی که از زبان منتخبین مردم در شورای شهر مطرح میشود را پیگیری کرده و بعد از به نتیجه رسیدن حتماً به مردم گزارش دهند.
کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداریها تبدیل به محلی برای تخلف فروشی نشود
ابوالفضل داریوش، معاون قضایی رئیس کل دادگستری خراسانجنوبی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه ماده ۱۰۰ قابلیت تفسیر پذیریهای متعدد دارد، گفت: همین تفسیر پذیریهای متفاوت موجب میشود که آراء متفاوتی در شهرهای مختلف پیرامون این ماده صادر شود.
داریوش اظهار کرد: معمولاً شهرداریها به وظیفه جلوگیری از ساخت و سازهای غیر قانونی عمل نمیکنند و زمانی در این موضوع ورود پیدا میکنند که یا شکایتی صورت گرفته و یا به صورت واضح در دید قرار بگیرد.
وی با گلایه از اینکه در اجرای احکام ماده ۱۰۰ نیز توجه کافی نمیشود؛ یادآور شد: ماده ۱۰۰ شهرداریها به هیچ وجه نباید تبدیل به محلی برای تخلف فروشی باشد.
ناکافی بودن برخوردها در موضوع اعتیاد و سرقت
حجتالاسلام مهدی عبدالرزاق نژاد، عضو شورای شهر بیرجند نیز در این جلسه با اشاره به دو جرم اعتیاد و سرقت در جامعه گفت: به نظر میرسد برخوردها در موضوع اعتیاد و سرقت به اندازه کافی پیشگیرانه نبوده است.
عبدالرزاق نژاد با بیان اینکه جهالت و بیکاری دو علت مهم جرائم است، یادآور شد: شورای شهر در این دوره حتماً مطالبهگری را در اولویت کار خود قرار میدهد.