سنندج- مدیر کل آموزش و پرورش کردستان گفت: مقدمات لازم برای آغاز سال تحصیلی جدید در سطح استان فراهم شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش کردستان، رشید قربانی روز دوشنبه در نشست ویدئو کنفرانس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش شهرستان‌ها و مناطق تابعه استان اظهار داشت: همزمان با سوم مهر در همه مدارس استان آئین بازگشایی با حضور عوامل اجرایی و آموزشی برگزار می‌شود و هر شهرستان و منطقه باید مراسم نمادین بازگشایی مدارس را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و مطابق شیوه نامه ابلاغی برگزار کند.

قربانی تمهید مقدمات برای بازگشایی موفق مدارس را نیازمند الزاماتی دانست و افزود: یکی از الزامات، ساماندهی نیروی انسانی است که با تخصیص نیرو، انجام به موقع نقل و انتقال و برقراری تعادل، نیروی انسانی مورد نیاز استان تأمین شده است.

مدیر کل آموزش و پرورش کردستان، وضعیت استان از لحاظ برخورداری از نیروی انسانی را مطلوب دانست و گفت: در اسرع وقت باید نیروی انسانی موجود سازماندهی شود.

وی هم چنین به مشکلات سامانه یکپارچه وزارتی نیز اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از اقدامات لازم، کلاس بندی مدارس و تخصیص نیروی انسانی است که تا قبل از آغاز سال تحصیلی جدید باید عملیاتی شود.

قربانی در ادامه سخنان خود به نحوه فعالیت مدارس از اول مهر ماه ۱۴۰۰ پرداخت و با بیان اینکه سناریوهایی توسط وزارت آموزش و پرورش تهیه و تدوین شده و بعد از تأیید نهایی ستاد ملی کرونا تا اواخر هفته جاری به استان‌ها ابلاغ خواهد شد.

وی اظهار داشت: بر اساس سناریوهای پیش بینی شده در مهر ماه به غیر ازمناطق کوچک، مدرسه حضوری نداریم و آموزش‌ها عمدتاً مجازی خواهد بود.

وی افزود: از اول آبان ماه فعالیت مدارس بر اساس جمعیت دانش آموزی و گروه بندی و البته با توجه به مصوبه ستاد کرونا به صورت حضوری آغاز می‌شود و در این زمینه، اختیار تصمیم گیری به مدرسه و شهرستان واگذار و تشخیص بر عهده شورای مدرسه می‌باشد که منتظر هستیم سناریوها ابلاغ شود و البته این امر منوط به واکسیناسیون کامل، کاهش وضعیت کرونایی موجود و فعالیت در شرایط زرد است.

مدیر کل آموزش و پرورش کردستان در بخش دیگری از سخنان خود بر ساماندهی فضاهای آموزشی و تجهیزات نیز تأکید کرد و گفت: در فرصت باقی مانده تا آغاز سال تحصیلی، این موضوع نیز باید مدیریت شود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات لازم، تدوین اطلس آموزشی و نحوه دسترسی دانش آموزان به آموزش است که باید توسط ادارات و مدارس، قبل از آغاز سال تحصیلی جدید تهیه و شورای معلمان هر مدرسه هفته آینده در مدارس تشکیل شود.

قربانی هم چنین بر توزیع به موقع کتاب‌های درسی دانش آموزان قبل از آغاز سال تحصیلی جدید در بین دانش آموزان تأکید کرد و افزود: باید دانش آموزانی که تاکنون به هر دلیل موفق به ثبت سفارش کتاب‌های درسی نشده اند، در فرصت باقی مانده تا آغاز سال تحصیلی جدید، اقدام کنند در غیر این صورت برای آنها کتاب درسی تهیه نمی‌شود و دچار مشکل می‌شوند.

مدیر کل آموزش و پرورش کردستان با اشاره به سوالات مطرح شده در خصوص لباس فرم دانش آموزان و دغدغه والدین در این خصوص تصریح کرد: تعیین تکلیف وضعیت لباس فرم دانش آموزان در اختیار شورای مدرسه است و با توجه شرایط حاکم و سال تحصیلی جدید، توصیه می‌شود در صورتی که لباس فرم سال قبل کوچک نشده است دانش آموزان از همان لباس فرم استفاده کنند و الزامی برای تهیه لباس جدید نیست.

قربانی تصریح کرد: در پایه‌های ورودی نیز فعلاً اجباری نباید باشد و اگر آموزش حضوری شود، دانش آموزان می‌توانند بر اساس لباس فرم سایر دانش آموزان اقدام به تهیه لباس کنند.

وی از تعیین یک نفر از کارشناسان مرتبط به عنوان مسئول پیگیری شبکه شاد در استان و کمیته راهبری شاد خبر داد و گفت: باید در سطح شهرستان‌ها و مناطق نیز کمیته‌ای جهت مدیریت شبکه شاد و پاسخگویی به سوالات و ابهامات دانش آموزان، اولیا و معلمان تشکیل و برنامه‌های ابلاغی مدیریت شود.

قربانی با تأکید بر صدور ابلاغ نیروی انسانی بر اساس سامانه یکپارچه وزارتی، گفت: با توجه به در پیش بودن بازگشایی مدارس، تا ۱۵ مهر ماه مرخصی و مأموریت‌ها لغو شده است.

تعیین تکلیف مدیریت مدارس، بررسی وضعیت ایمنی مدارس و توجه به سلامت روحی، روانی و جسمی دانش آموزان و مدیریت سرویس‌های حمل و نقل دانش آموزی به منظور جلوگیری از بروز هر گونه مشکل، عدم اجبار در اخذ شهریه توسط مدارس و رعایت ضوابط مالی و توجه به مقررات از دیگر توصیه‌های مدیر کل آموزش و پرورش کردستان به مدیران و رؤسای شهرستان‌ها و مناطق بود.

مدیر کل آموزش و پرورش کردستان در بخش پایانی سخنان خود بر شناسایی و جذب دانش آموزان تارک و بازمانده از تحصیل تأکید و از مدیران و رؤسای خواست ضمن تشکیل جلسه با مدیران مدارس، نسبت به پیگیری موضوع اقدام و پوشش تحصیلی دانش آموزان را تکمیل کنند.

وی با اشاره به تعیین ناظر کشوری به عنوان معین استان در اجرای پروژه مهر، گفت: از تاریخ ۲۰ شهریور تا ۱۰ مهر ماه کلیه اقدامات واحدهای اداری و آموزشی در اجرای برنامه‌های پروژه مهر و بازگشایی توسط ناظر وزارتی ارزیابی می‌شود لذا کلیه بخش‌ها برای ارزیابی اقدامات آمادگی داشته باشند و فعالیت‌ها مستند سازی شود.

قربانی از تعیین ناظران معین استان برای هر شهرستان و منطقه خبر داد و گفت: هر شهرستان و منطقه نیز متناظر اقدام استان، برای هر چند مدرسه، یک نفر را به عنوان معین انتخاب کنند تا بر اساس چک لیست‌های ابلاغی، اقدامات را رصد و کنترل کنند.

وی در پایان سخنان خود اظهار کرد: در آستانه بازگشایی مدارس شهرستان‌ها و مناطق نسبت به تشکیل نشست شورای آموزش و پرورش با دستور کار بازگشایی اقدام نموده و از مشارکت دستگاه‌ها و همراهی نهادها و مسئولان برای آغاز سال تحصیلی جدید استفاده کنند.

گفتنی است در این نشست معاونین آموزش ابتدایی و متوسطه استان و رؤسای ادارات ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات و گروه طرح و برنامه نیز به بیان اولویت‌های کاری خود پرداختند.