سیدجواد ابطحی در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به مافیای کنکور و فساد در سازمان سنجش اظهار داشت: طبق تجربه و تلاش در کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی اراده جدی برای حذف کنکور و به تبع آن مافیای کنکور وجود ندارد.
وی دلیل آن را منافع بسیار زیاد مؤسسات آموزشی و کنکور برای برخی از مسئولان دانست و افزود: در دوره قبلی مجلس، طرح مالیات این مؤسسات داده شد اما به دلیل گستردگی این شبکه اجازه ندادند این طرح با وجود درآمدهای بسیاری که دارند اجرایی شود.
عضو سابق کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: باید افرادی بر سر کار بیایند که منافعی از این مؤسسات نداشته باشند و با هماهنگی وزارت علوم و آموزش و پرورش امتحان استاندارد از دانشآموزان در دوران تحصیل گرفته شود و کنکور را حذف کنند.
مافیای کنکور و محرومیت استعدادها
وی ادامه داد: در این صورت تلاش دانشآموزان در طول تحصیل و نمرات آنها معیار ورود به دانشگاه و انتخاب رشته میشود، نه اینکه تنها با تست زدن بدون درکی از مطالب در کنکور شرکت و قبول شوند که در این صورت عدالت هم رعایت نشده است.
ابطحی با اشاره به اینکه در آمار قبولی کنکور امسال گفته شد که ۶۴ درصد افراد در رتبه زیر ۳ هزار، جز افراد خاص بودند، گفت: این بدان معناست که افراد با استعداد اما بی بضاعت و کم برخوردار سایر مناطق از ترقی و رشد محروم میماند.
بهانهتراشی سازمان سنجش
وی در خصوص نقش سازمان سنجش توضیح داد: در کمیسیون با بهانههای مختلف از این موضوع خودداری میکردند و میگفتند که در حال حاضر هم کنکور برای ۸۵ درصد رشتهها حذف شده، در حالی که هدف ما حذف کنکور برای رشتههای پرطرفدار از جمله پزشکی و مهندسی است نه کودکیاری و رشتههایی که بازار کار ندارند.
عضو سابق کمیسیون آموزش مجلس خاطر نشان کرد: تصمیمگیری باید جامع باشد و به مهارت آموزی و ایجاد بازار کار برای دانشجویان نیز توجه کرد، البته حل این موضوع زمانبر اما قابل حل است و تنها ارادهای وجود ندارد.
حذف کنکور و ایجاد تحول در بنیادیترین وزارتخانه
وی با توجه به تجربه خود در مدت عضویت در کمیسیون آموزش معتقد است که از سال ۹۵ تا کنون باید کنکور حذف میشد اما توجیهات مختلف و منفعت برخی از مسئولان مانع این کار شد، در حالی که با حذف کنکور، مجبور به استخدام بهترین معلمان و آموزش استاندارد خواهند شد که تحول اساسی را میتوان در آموزش و پرورش ایجاد میکرد.
عضو سابق کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به طرحهای مطرح شده در گذشته که مدارس را به طور یکسان دولتی کنند تا عدالت برقرار و فاصله طبقاتی را کاهش دهند، افزود: برای مدارس دولتی این طرح قابل اجرایی بود اما مدارس غیردولتی را که برخی از مسئولان و نمایندگان مالک و یا سهمی از آنها داشتند را حاضر به یکسانسازی نشدند.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش بنیادیترین و اصلیترین وزارتخانه است، گفت: در حال حاضر این وزارتخانه در تصمیم اولیه که برای باز شدن مدارس در شرایط کرونایی بود، به خوبی عمل نکرده و متأسفانه تصمیمگیریها روزانه و کوتاه مدت شده است و از سویی دیگر فردی که برای تصدی این وزارتخانه معرفی شده از بدنه خود آموزش و پرورش نیست.
کمک به اقشار ضعیف با نرخ آزاد ارز
وی حتی راه حل مشکلات اقتصادی کشور را جراحی بزرگ دانست و افزود: ۹۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان است و دست از ما بهتران و گردن کلفتان میرسد زیرا نرخ ارز را آزاد نمیکنند که صنایع بزرگ با همان قیمت خرید و فروش کنند و سود حاصل را خرج مردم کم درآمد کنند.
ابطحی ادامه داد: فولاد مبارکه و پتروشیمی با دلار ۴,۲۰۰ تومان خرید و انرژی مصرف میکنند و در مقابل به قیمت دلار بهروز محصول خود را میفروشد که اینگونه فساد و سودهای کلان به جیب اشخاص خاص میرود به جای اینکه به جیب مردم محروم برود.