خبرگزاری مهر، گروه استانها- علی حبیبی *: رئیس شورای اسلامی کلان شهر اراک، به تازگی در جمع خبرنگاران، وجود نیروی انسانی مازاد غیرمتخصص در شهرداری اراک و جذب بدون ضابطه افراد در شورای پنجم و ادوار ما قبل آن را، از جمله چالشهای اساسی این نهاد مدنی در ساماندهی، برنامه ریزی و مدیریت شهری خواند.
سید وحید میرنظامی، یکی از مشغلههای مهم شهرداری اراک را تعیین تکلیف این تعداد نیرو دانست، زیرا همه میدانند که تحول در یک شهر به وسعت کلان شهر اراک، بسته به مدیریت فکر و عزم کسانی است که، به عنوان نمایندگان مردم، در این دوره مسئولیت پذیرفتهاند.
منابع انسانی به عنوان یکی از مهمترین عوامل پویایی هر مجموعه یاریگر مدیران به منظور برنامهریزی راهبردی هستند و کلیدیترین ابزارهای موفقیت در هر نهاد و سازمان محسوب میشوند و چالش در منابع انسانی، زمینهساز اتلاف زمان و تحمیل هزینههای زیاد به مجموعه است، بنابراین استخدام نیرو، بدون نیازسنجی در شهرداری اراک در ادوار گذشته، از جمله دوره پنجم فعالیت شورای اسلامی این شهر سبب شده، تا میرنظامی، از کمبود کارشناس و متخصص علی رغم پیکره فربه شهرداری اراک، به عنوان یکی از موانع راهبردی پیشرفت شهرداری یاد کند.
پر واضح است که آینده پژوهی، کارآفرینی، هوشمند سازی، ایمنی و بهداشت محیط، توسعه فضای سبز، شهر سازی، حقوق شهروندی و خیلی چیزهای دیگر، از دغدغههای مهم شورای اسلامی است که باید بتوان ریل گذاری درست، در این مسیر را با ترمیم منابع انسانی موجود به انجام رساند.
این شورا همچنین باید بر خلاف برخی رویههای شورای دوره پنجم، ضمن هم افزایی و اتصال ظرفیتهای بالقوه و بالفعل شهرداری اراک، با دیگر دستگاههای اجرایی استان مرکزی، به ویژه بخش خصوصی کارآمد و پیمانکاران توانمند و خوش نام مانند قرارگاه خاتم الانبیا (ص)، به وعدهها و کارهای زمین مانده جامع عمل به پوشاند.
متأسفانه نگاه حزبی و سیاسی کاری در جذب نیروهای کم تجربه و غیرمتخصص و تمرکز در عزل و نصبهای جناحی و سلیقهای یکی از آفتهای بزرگ شورای پنجم شهر اراک بود که آثار آن موجب شده شورای منتخب ششم، برای تسریع در اتمام طرحهای در دست اجرا و آغاز طرحهای جدید، از الان با فرصت سوزیها دست و پنجه نرم کند، بنابراین به نظر میرسد نیازسنجی در جذب نیروهای متخصص و کار آمد و تعیین تکلیف نیروهای غیرمتخصص و گم انگیزه، در شهرداری کلان شهر اراک، تنها با بهینه سازی عملکردها، افزایش اعتماد عمومی و گسترش رفاه و خدمات اجتماعی در شهر حاصل شود.
پرهیز از اشتباهات رایج در جذب نیروی انسانی غیرکارشناسی و کم انگیزه و توجه به حفظ و آموزش کارکنان و شفاف سازی، کارها و تصمیمات شورا سبب میشود تا از بحث ترافیک و آلودگی هوا گرفته تا معضلات ساختمانی، تفکیک زباله و پسماند و توسعه و حفظ و توسعه فضای سبز شهری، بیش از دوره گذشته، به خواستههای مردمی و مصلحت اندیشی بهتر برای شهروندان تمرکز شود.
متأسفانه برخی محافل شکل گرفته در هزار توی شهرداریها، که منزلت اجتماعی و موقعیت مادی زندگیشان وابسته به آن هاست، در پی یارگیری از صاحبان نفوذ، با هدف تکیه زدن بر مسند قدرت است که شورای جدید شهر اراک، باید برای حیاط خلوت این افراد، چارهای بیندیشد وگرنه، سرعت در انجام کارها، با موانع مواجه خواهد شد. بنابراین منابع انسانی سالم و با کیفیت، اساسیترین نقش را در، اعتلای نام شهرداری اراک و دستیابی به اهداف برنامههای راهبردی دارد و غفلت در جذب آن موجب اتلاف وقت و تحمیل هزینههای بزرگ و ابرچالش برای پیشبرد تعهدات مدیریت شهری محسوب میشود.
حق و انصاف این است که امروز اگر مجموعه شهر اراک را با چهار سال قبل مقایسه کنیم، باید تفاوتهای زیادی را در بخشهای مختلف توسعه شهری مشاهده کنیم، با این وجود قضاوت را به مردم عزیز واگذار میکنیم.
* کارشناس رسانه