طیب ملکپور در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به سند تحول بنیادین آموزشوپرورش اظهار کرد: سند تحول از سال ۹۰ تصویب و به مرحله اجرایی رسید اما تاکنون کمتر از ده درصد این سند آنهم در حوزههای تبیین، گفتمان سمیناری، جلسات توجیهی وکارگروههای تبلیغی اجرایی شده است.
این فعال فرهنگی با اشاره به اینکه ده سال از ابلاغ سند تحول گذشته است اذعان کرد: دربند سوم فصل ششم سند تحول به فرایند طراحی، تدوین و اجرای زیر نظامهای سند تحول اشاره شده است که شامل برنامه درسی، تربیت معلم و تأمین منابع انسانی، راهبری و مدیریت مالی، تأمین فضا و تجهیزات و پژوهش و ارزشیابی است.
وی ادامه داد: در این بند تأکید شده که لازم است این مسائل در مدتزمان یکساله زیر نظر نظام تدوین و تصویب شود، در نتیجه این سند باید در سال ۹۲ تدوین و تصویب میشد اما هیچ اقدامی بهصورت عملیاتی در این امر صورت نگرفته است.
این کارشناس تصریح کرد: لازم است وزارتخانه و فراتر از آن دولت به سند تحول باور داشته و افرادی در این حوزه فعالیت کنند که سند تحول را با تمام وجود باور داشته باشند تا مطابق فرموده رهبری معظم اصلاحات و تغییراتی در سند انجام شود یا به تعبیر دیگر سند برای تحقق در تمام ابعاد بهروز شود.
وی با اشاره به اینکه تحقق سند مستلزم یک بسیج همگانی در کشور است عنوان کرد: تغییر در منابع انسانی، مالی، فضا و تجهیزات با گستردگی میدان مأموریت چیز کمی نیست که این امر تنها با باور وهمت ملت و دولتی که معتقد به تحول هستند محقق میشود.
کارشناس امور فرهنگی تصریح کرد: فرایند آموزش و ایجاد تحول از طریق آموزش فرایند بسیار پیچیدهای است که برای رسیدن به آموزش اثرگذار فاکتورهای متعددی را باید لحاظ کرد.
وی گفت: نگاه به آموزش باید عمیق و اثرگذار باشد نه سطحی، گذرا و حافظه محور که این امر مستلزم توجه جدی است.
ملکپور بیان کرد: سند تحول نگاه خوبی به همه فاکتورهای اثرگذار امر آموزش دارد چنانچه در صورت تحقق این سند جامع، میتوان مدعی ارتقا جدی سطح آموزش بود.
وی گفت: در نظام فعلی آموزشوپرورش هنوز بهجایی نرسیدهایم که بخواهیم صحبتی از خلاقیت به میان بیاوریم یا به تعبیر دیگر میتوان گفت آیندهنگری و آیندهپژوهی در آموزش پرورش معنایی ندارد و من بهعنوان معلمی که سالها در این عرصه فعالیت داشته میتوانم بگویم که پرورش بیشتر از یک دهه رنگباخته و آموزش هم از کاربردی بودن به سمت نمره محوری و نابودی تغییر کرده است.
وی با اشاره به اینکه تربیت دیگر مفهوم گذشته را از دست داده و همه نگاهها بهسوی ستونهای رقابتی آموزش بیکیفیت است عنوان کرد: ما در اجرای سند بهاندازه یک دهه متوقف شده و حرکت چشمگیری نداشتهایم.
ملک پور بیان کرد: تنها راه اجرای سند تحول آموزشوپرورش، اعتقاد و باور جدی مقامات، پذیرفتن و عملیاتی کردن نیروهای بدنه آموزش پرورش است که حمایت همهجانبه مسئولین و مردم در جهت تحقق زیرساختها هم میتواند به کار سرعت و اثربخشی دهد.