به گزارش خبرنگار مهر، مجید جوادیان زاده صبح چهارشنبه در نشستی خبری با اشاره به فرا رسیدن روز شعر و ادب فارسی اظهار داشت: مجموعه برنامه هایی با توجه به شرایط کرونایی در نظر گرفته شده که در طول هفته شعر و ادب فارسی اجرا می شود.
وی با اشاره به اینکه شعر زیربنای شخصیتی و هویتی ما را شکل می دهد، افزود: بسیاری از علوم، معارف و اندیشه های عرفانی ما از طریق شعر به نسل های بعدی انتقال یافته و حتی بسیاری از داستان سرایی های ما، در قالب شعر محقق شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد از شعر به عنوان خط هویتی ما یاد کرد و ادامه داد: اگر می خواهیم گستت فرهنگی و هویتی اتفاق نیفتد، باید شعر را بالنده کنیم.
جوادیان زاده تصریح کرد: امروز حس می کنیم که شعر گاهی مظلوم واقع شده و لابهلای هنرهای دیگر گم می شود و این سزاوار کشور ما نیست که فرهنگ و تاریخش با شعر آمیخته و عجین شده است.
به دنبال ایجاد برنامههای ریشهدار ادبی هستیم
وی تاکید کرد: بر این اساس به دنبال ایجاد برنامه های ریشه دار ادبی بوده ایم و با توجه به اینکه فعالیت های پراکنده ای انجام شده و برند شعری و جریان شعری اثرگذار نداشته ایم به همین دلیل برای اولین بار در استان یزد جشنواره ملی ادبی صابر یزدی را برگزار کردیم.
جوادیان زاده افزود: دومین دوره هم برگزار می شود و فعالیت دبیرخانه آن از امروز آغاز شده که امیدواریم در طول دوره های مختلف بتوانیم مفاخر و چهره های ناشناخته فرهنگی را به جامعه ادبی کشور معرفی کنیم.
شرکت ۳۵۲ نفر از سراسر کشور در جشنواره ادبی صابر یزدی
وی ادامه داد: در این دوره برای انسجام آثار، قالب غزل انتخاب شده که ۳۵۲ نفر با هزار و ۲۰۰ اثر از سراسر کشور شرکت کردند، ۱۰ برگزیده و ۲۰ نفر قابل تقدیر شناخته شدند و از سه نفر تقدیر خواهد شد.
جوادیان زاده عنوان کرد: روز ۲۷ شهریور اختتامیه جشنواره برگزار می شود که در این جشنواره از دو کتاب مرتبط با جشنواره رونمایی می شود.
فعالیت ۴۳ انجمن ادبی در استان یزد
وی از فعالیت ۴۳ انجمن ادبی در استان خبر داد و یادآور شد: این انجمن ها به شکل غیررسمی در خانه ها برگزار می شد و کمتر امکان عضوگیری داشتند اما برای گسترش بیشتر در قالب طرحی که توسط وزارت ارشاد اعلام شد، هویت خود را ثبت می کنند و می توانند از برخی حمایت ها بهره مند شوند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد اظهار داشت: در مجموع ۳۰ برنامه در سطح استان داریم از جمله شهریار خوانی که به مناسبت روز بزرگداشت شهریار اجرا خواهد شد.
وی، دیدار با خانواده شعرای متوفی، رونمایی از کتب شعر شاعران استان، برنامه های مشاعره، اهدای کتاب، شعرخوانی در شهرستانها، بزرگداشت استاد شهریار و … از جمله برنامه هایی است که به مناسبت هفته شعر و ادب فارسی در سطح استان برگزار می شود.
بانک اطلاعاتی شاعران یزد منتشر می شود
جوادیان زاده یادآور شد: ۱۱ کتاب شعر مربوط به شاعران هر یک از ۱۱ شهرستان شامل اطلاعاتی از شاعران به چاپ رسیده که در طول هفته شعر و ادب به تدریج این کتابها رونمایی می شود که اولین کتاب، فردا در ابرکوه رونمایی می شود.
مدیرکل ارشاد استان یزد عنوان کرد: اولین جشنواره بازآفرینی متون کلاسیک ادب فارسی کودک و نوجوان جایزه ویژه مرحوم مهدی آذریزدی با هدف بازآفرینی متون ادب فارسی نیز برگزار خواهد شد.
شرکت ۱۲۰۰ کتاب در جشنواره بازآفرینی متون کلاسیک ادب فارسی کودک و نوجوان
وی ادامه داد: در این جشنواره بیش از هزار و ۲۰۰ عنوان کتاب کودک که از سال ۹۴ به بعد به چاپ رسیده در این جشنواره شرکت کردند که ۱۲ کتاب نامزد آثار برگزیده شدند.
جوادیان زاده در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: ۳۰ عنوان کتاب با موضوعات مربوط به فرهنگ و هنر یزد، مسائل دینی، رمان، داستانهای کودک و نوجوان و فرهنگهای عامه منتشر شده است.
وی یادآور شد: تلاش ما این بوده که مجموعه ای تولیدات فرهنگی و هنری و ادبی نویسندگان یزدی که برای سایر گروه ها نیز قابل استفاده باشد را منتشر کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود در مورد تسهیلاتی که برای اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه در ایام کرونا در نظر گرفت، اظهار داشت: حوزه فرهنگ و هنر و رسانه ضرر و زیان بسیار جدی در این ایام دید و بسیار سریع تحت تاثیر ضربات کرونا قرار گرفت.
فعالیتهای فرهنگی و هنری در ایام کرونا حمایت ویژه می شود
جوادیان زاده تاکید کرد: از کسانی که در دوران کرونا فعالیتی انجام دادند را حمایت ویژه خواهیم کرد زیرا حضور، روح هنر و روح فرهنگ است.
وی عنوان کرد: گسترش پوشش بیمه ای در بین جامعه فرهنگ و هنر افزایش چشمگیری داشته به نحوی که تا پایان سال ۹۸ حدود ۵۲۶ بیمه شده داشتیم که در این دوران، آمار به ۶۴۸ نفر رسیده است همچنین یک هزار و ۲۳۰ نفر عضو صندوق هنرمندان و خبرنگاران هستند که اعضا از خدمات ویژه ای از جمله بیمه و طرحهای مستمری استفاده کرده اند.