به گزارش خبرنگار مهر، علی محمد طهماسبی بیرگانی شامگاه چهارشنبه در گفتگوی تلویزیونی در گرگان اظهارکرد: ۲۳ استان کشور با مساحت ۳۵ میلیون هکتار منطقه غبارخیز بوده و با پدیده گرد و غبار روبرو هستند.
دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار کشور با بیان اینکه برنامه ۱۰ ساله برای مدیریت سازگاری و مقابله با گردو خاک تدوین شده است، افزود: در این برنامه برای ۱۵ دستگاه عضو وظایف و برنامه هایی مشخص شده است.
طهماسبی بیرگانی اضافه کرد: طی چهار سال گذشته برای مبارزه با این مقوله با اختصاص ۳۷۰ میلیون یورو، عملیات کنترل و مدیریت در ۲.۵ میلیون هکتار از اراضی غبار خیز کشور انجام شد که ۱۴ میلیارد تومان از این اعتبار سهم گلستان بود.
وی بیان کرد: در گلستان ۳۰۰ هزار هکتار در معرض بیابانی شدن قرار دارد که ۱۲۰ هزار هکتار آن از مناطق غبار خیز است.
طهماسبی بیرگانی گفت: گلستان نسبت به سایر استانها در ابتدای پدیده شکل گیری ریزگردها است و به همین دلیل میتوان آن را به خوبی کنترل کرد.
دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار کشور توضیح داد: ۸۰ درصد غبارخیزی گلستان از نحوه کاربری مراتع در شمال استان بوده که در قالب اجرای طرح میان مدت سازگاری و مقابله با پدیده گرد و غبار، حفاظت و مدیریت آنها در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه در این مسیر بوته کاری اثربخشی کمتری نسبت به مدیریت دام دارد، اضافه کرد: بر اساس باید برای فصولی مشخص از ورود دام به مراتع جلوگیری کند و دولت در قبال آن هزینه علوفه جایگزین را به دامداران بپردازد.
طهماسبی بیرگانی با اشاره به هجوم ریزگردها از کشورهای همسایه مانند ترکمنستان، پاکستان، افغانستان، ازبکستان و عراق، گفت: مدیریت گرد و غبار برون مرزی را با جدیت بیشتری دنبال می کنیم.