دبیرکل سازمان ملل می گوید توانایی این نهاد برای میانجیگری در راستای تشکیل دولت فراگیر در افغانستان محدود است و نمی تواند از پس حل مشکلات این کشور برآید.

به گزارش خبرگزاری مهر، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد به رویترز گفته است که هرگونه تصوری مبنی بر اینکه این نهاد می تواند (به تنهایی) مشکلات افغانستان را حل و فصل کند؛ توهم است و توانایی سازمان ملل برای میانجیگری در راستای ایجاد دولتی به مراتب فراگیرتر از سوی طالبان، محدود است.

گوترش با اشاره به هزینه یک تریلیون دلاری آمریکا در افغانستان افزود: با توجه به ناکامی آنها برای رفع مشکلات افغانستان به رغم همه منابعی که در اختیار داشتند؛ اینکه سازمان ملل بتواند بدون نیرو و پول، مشکلاتی که برای ده ها سال وجود داشته، حل کند؛ خوش خیالی است.

با این حال، وی مدعی شد که سازمان ملل هرچه که در توان داشته باشد برای افغانستان که در آستانه بحران انسانی است؛ انجام می دهد و این شامل تعامل با طالبان هم می شود.

گوترش با اشاره به اینکه طالبان هرگز پذیرای نقش سازمان ملل در کمک به تشکیل دولت جدید افغانستان نخواهد بود؛ ادامه داد: توقع معجزه نداشته باشید.

او بازهم بر ضرورت یافتن راهی برای تزریق نقدینگی در بدنه اقتصاد افغانستان تاکید کرد و گفت سازمان ملل بر توزیع و اولویت بندی کمک یک میلیار دلاری که در کنفرانس ژنو در حمایت از مردم افغانستان جمع شد؛ نظارت می کند.

دبیرکل سازمان ملل پیشتر هم به فرانس پرس گفته بود: طالبان مشروعیت و مساعدت مالی و رفع تحریم می خواهد و این به مثابه اهرم (فشار) مشخصی برای جامعه بین الملل است. می توان ابزارهای مالی در اختیار کابل گذاشت که مشمول تحریم نیستند. من از رفع تحریم یا به رسمیت شناختن طالبان سخن نمی گویم بلکه درباره اقدامات هدفمندی صحبت می کنم که به اقتصاد افغانستان فرصت تنفس می دهد. این به نفع جامعه بین الملل است.