به گزارش خبرگزاری مهر، یک منبع دیپلماتیک به خبرگزاری تاس گفته است که احتمال احیای چارچوب مذاکرات شش جانبه با موضوع حل و فصل برنامه هستهای کره شمالی وجود دارد و گمان میرود که این اقدام قبل از پایان سال جاری میلادی (۲۰۲۱) عملی شود.
گفته میشود که طرفین ذی نفع شامل آمریکا، چین، روسیه، کره جنوبی و ژاپن از همین حالا مشغول رایزنیهای فشرده دیپلماتیک با هدف مقدمه چینی برای احیای این چارچوب هستند.
این منبع افزود: شانس اینکه همه طرفین ازجمله کره شمالی قبل از پایان سال جاری میلادی، پای میز مذاکره بیایند؛ زیاد است.
از زمان خروج کره شمالی از ان پی تی در ژانویه ۲۰۰۳ تا آگوست همین سال، چین موفق شد پیونگ یانگ و دیگر کشورها را به شروع مذاکراتی در این چارچوب متقاعد کند. بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۹ مجموعاً ۶ دور مذاکرات ۶ جانبه برگزار شد که البته به سرانجام نرسید.
اکنون دوباره همسایگان کره شمالی، برای احیای مذاکرات دست به دامن چین شده اند که اصلی ترین متحد پیونگ یانگ از دهه ۱۹۹۰ تا به امروز است.
پیونگ یانگ در حدفاصل شنبه تا چهارشنبه گذشته، ۲ آزمایش موشکی انجام داد که مورد اول شامل پرتاب نوع جدیدی از موشکهای کروز و مورد دیگر، شامل پرتاب دو موشک بالستیک به داخل دریای ژاپن بود که بُرد آنها به ۸۰۰ کیلومتر و ارتفاع پروازی شأن به ۶۰ کیلومتر میرسید.
خبرگزاری مرکزی کره شمالی در گزارش خود درباره جدیدترین آزمایش موشکی این کشور اعلام کرد که این اقدام از سوی یگان موشکی قابل حمل بر روی قطار که اوایل امسال سازماندهی شده بود، انجام شده است.