زهره الهیان در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره آینده مذاکرات هستهای، گفت: سیاست دولت رئیسی اولویت دادن به دیپلماسی اقتصادی است و در این راستا، شروع مذاکرات وین در دستور کار است و منعی برای ادامه مذاکرات وجود ندارد.
وی با بیان اینکه مذاکرات فرسایشی و بی نتیجه به هیچ وجه مورد نظر دولت سیزدهم نیست، افزود: در دولت روحانی صرفاً انجام مذاکره و باز بودن باب مذاکرات مطرح و مهم بود که در نهایت مذاکرات طولانی و فرسایشی شد و نتیجهای هم نصیب ملت ایران نشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: در مقابل، مذاکرات مبتنی بر نتیجه در دولت سیزدهم دنبال خواهد شد و در این دولت مذاکرات به گونهای ادامه خواهد یافت که منجر به لغو تحریمهای جمهوری اسلامی ایران شود.
الهیان با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم باب جدیدی در عرصه دیپلماسی اقتصادی و مذاکرات باز خواهد شد، تصریح کرد: قاعدتاً در دولت رئیسی همه ظرفیتهای دیپلماسی سیاسی و اقتصادی در مسیر مذاکره با غرب تعریف نخواهد شد، بلکه توجه به فرصتهای مهم تعامل اقتصادی و سیاسی با همسایگان و کشورهای آسیایی مدنظر است.
عضویت دائم ایران در شانگهای منجر به خنثیسازی تحریمها میشود
وی ادامه داد: نمونه این مسئله را در عضویت دائم ایران در سازمان همکاریهای شانگهای دیدیم که یک موفقیت بزرگ به حساب میآید و قطعاً فصل جدیدی در روابط اقتصادی ایران با همسایگان رقم خواهد خورد و این اقدام حتماً در خنثیسازی تحریمها تأثیرگذار خواهد بود.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای هم از حضور جمهوری اسلامی ایران در این سازمان استقبال خوبی داشتند و این همکاری، دورنمای خوبی را در مسیر دیپلماسی اقتصادی برای جمهوری اسلامی ایران به دنبال خواهد داشت.
الهیان با تاکید بر ضرورت خنثیسازی تحریمها، اظهار داشت: ما در جلسهای که اخیراً با وزیر امور خارجه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی داشتیم، تاکید کردیم که در قبال طرح کلان و استراتژیک آمریکا برای انزوای اقتصادی ایران، وزارت امور خارجه باید طرح جامع، کلان و استراتژیک خود برای مقابله و خنثیسازی تحریمها را تدوین کند.
وی تاکید کرد: قاعدتاً ما برای خنثیسازی تحریمها، همه فرصتها را در مذاکره با غرب نمیبینیم و افزایش تعاملات اقتصادی با کشورهای همسایه، آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین در دستور کار دولت سیزدهم خواهد بود.