دهاقان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهاقان از صادرات محصولات گلخانه ای دهاقان به کشورهای خاورمیانه خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد تیموری عصر شنبه در جلسه کارگروه جهاد کشاورزی دهاقان اظهار داشت: شهرستان دهاقان از گذشته تا کنون در تولید محصولات گلخانه‌ای ممتاز و موفق بوده است.

وی با بیان اینکه دهاقان قطب گلخانه‌های استان اصفهان است، افزود: شهرستان دهاقان قطب گلخانه‌های استان اصفهان و حتی شاید کشور است زیرا در این زمینه بسیار مستعد و به روز پیشرفت نموده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهاقان مطرح کرد: افت و خیز و نوسانات قیمت محصولات گلخانه‌ای سبب بالا و پایین شدن قیمت‌ها می‌شود و در طی سه قبل تا کنون قیمت فلفل دلمه‌ای از ۱۰ هزار تومان به ۳۵ هزار تومان رسیده است.

وی از صادرات محصولات گلخانه‌ای دهاقان خبر داد و عنوان کرد: خوشبختانه محصولات گلخانه‌ای دهاقان به سبب کیفیت مناسب به کشورهای خاورمیانه صادر می‌شود و در کشور حرف نخست را در این زمینه می‌زند.

تیموری با بیان اینکه فلفل گلخانه‌ای دهاقان، چشم روسیه را گرفته است، گفت: کشور روسیه هم به سبب این‌که در فضای باز کشت انبوه فلفل دارند و در فصل سرما نمی‌توانند کشت داشته باشند به ناچار فلفل وارد می‌کنند که شهرستان دهاقان یکی از بازارهای مورد پسند روسیه واقع شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهاقان عنوان کرد: در حال حاضر در دهاقان ۲۴۵ هکتار گلخانه زیر کشت وجود دارد و ۱۵۰ نفر هم متقاضی با کسب پروانه بهره‌برداری داریم که منتظر تسهیلات مربوطه هستند.

وی افزود: نخستین گلخانه استان اصفهان در دهاقان راه اندازی شد البته گلخانه‌ها در دهاقان از ۴۰ سال قبل وجود داشته و توسعه یافته اند.

تیموری با اشاره به گلخانه‌های هیدروپونیک در دهاقان اظهار داشت: هر جریب گلخانه ۵۰۰ میلیون تومان هزینه و هر هکتار گلخانه نیز پنج میلیارد تومان هزینه اجرا در بر دارد البته گلخانه‌های هیدروپونیک نیز با ۶ میلیارد تومان هزینه به مرحله بهره برداری می رسند.

وی افزود: متأسفانه در سال جاری گلخانه داران با مشکل کم آبی مواجه هستند و به سبب خشکی قنات اقدام به حفر چاه‌های غیر مجاز می‌کنند که در صورت صدور حکم از سوی دادستان چاه‌های غیرمجاز مسدود خواهند شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهاقان کم آبی را مانع صدور مجوز گلخانه دانست و تصریح کرد: در صورتی‌که اداره امور آب، منبع آب مورد نیاز گلخانه را تأیید نماید مجوز صادر می‌شود تا از حفر چاه‌های غیرمجاز پیشگیری و منابع آب‌های زیر زمینی هم حفظ شود.

وی جهاد کشاورزی را متولی تولید دانست و عنوان کرد: جهاد کشاورزی محافظ سفره‌های آب زیر زمینی است و باید متولی تولید نیز باش، اداره امور آب باید فقط در حوزه وظایف خود نظر دهد و در امور مربوط به جهاد دخالت ننماید.

تیموری با بیان اینکه امور آب به فکر سرمایه چند میلیاردی گلخانه داران باشد، گفت: در سال‌های گذشته بدون توجه به منابع آبی مجوز گلخانه صادر می‌کردند پس در حال حاضر هم باید به فکر سرمایه چند میلیاردی گلخانه داران باشند و حداقل به آنان اجازه برداشت محصولات را بدهند و سپس اقدام به مسدود شدن چاه‌های آب غیر مجاز نمایند.