امین مالمیر در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: آمار کلی سقوط از درختان گردو در شهرستان تویسرکان تا کنون ۴۳ نفر مصدوم است که از این تعداد ۲ مورد فوتی، ۷ مورد آسیب به کمر و ۳۶ مورد دچار آسیب اندامی بوده است.
مالمیر افزود: علتهای زیادی در سقوط از درختان گردو وجود دارد مانند سن بالا، بیماریهای زمینهای مانند بیماری دیابت، قلبی و اعتیاد که موجب مرگ و مصدوم شدن این افراد میشود.
وی تاکید کرد: متأسفانه بیشترین آمار سقوط در ابتدای صبح به علت اینکه بدن آمادگی لازم را ندارد و در ساعات غروب بخاطر اینکه گردو تکان خسته و انرژی کافی خود را ازدست داده است اتفاق میافتد.
رئیس مرکز اورژانس با بیان این نکته که رعایت بسیاری از موارد میتواند در امنیت گردو تکانان مثمر ثمر باشد که این موارد شامل استفاده کردن از تجهیزات ایمنی از جمله کمربند، سرشاخه کاری درختان، استفاده از بالابر برقی، محلول پاشی باغات، اصلاح نژاد درختان گردو و مکانیزه کردن گردو تکانی در باغات است که با هماهنگی جهاد کشاورزی و اتحادیه گردو تکان انجام میگیرد.
مالمیر با اشاره به اینکه این برنامهها باید بهصورت بلندمدت و دائم انجام بگیرد، تصریح کرد: مهمترین برنامه کوتاه مدت برای کاهش حوادث آموزش توسط کارشناسان مربوطه و اطلاع رسانی دقیق و صحیح و کارآمد در مورد نحوه صحیح بالا رفتن از درختان گردو و نحوه تکاندن در ایمنی حین کار توسط بنر و پمفلت در شهرستان از اساس کار است.