سوادکوه- فرمانده سپاه سوادکوه اعتماد به نفس و خودباوری را از دستاوردهای مهم دفاع مقدس یاد کرد و گفت: دفاع مقدس فرصتی برای خودسازی بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ محمدباقر قزلباش پیش ازظهر سه شنبه در جمع خبرنگران شهرستان سوادکوه با بیان اینکه امروز دفاع مقدس به یک فرهنگ، شناسنامه و هویت تبدیل شده است، این مهم را مدیون رشادت رزمندگان و ایثارگران دانست و یکی از دستاوردهای مهم دفاع مقدس را اعتماد به نفس و خودباوری برشمرد.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان سوادکوه، از جمله ویژگی‌های دفاع مقدس را جهاد در راه خدا معنویت، استقامت، شجاعت فرماندهان و مروت در قدرت عنوان کرد و گفت: رزمندگان ما با اقتدا به الگوی خویش امام حسین (ع) از شهر خود مهاجرت و در راه خدا جهاد کردند و دفاع مقدس فرصتی برای خودسازی بوده و رزمندگان ما شیران روز و پارسایان شب بوده‌اند.

وی با بیان اینکه ما هیچگاه آغازگر جنگ نبوده‌ایم و این جنگ بر ما تحمیل شد، از جمله خصایص دفاع مقدس را دفاعی بودن آن برشمرد و در رابطه با شجاعت فرماندهان جنگ گفت: در هیچ کجای دنیا فرماندهان در خط مقدم قرار نمی‌گیرند اما در فرهنگ شیعی و انقلابی ما، فرماندهان در خط مقدم قرار می‌گیرند و فرق است میان برو و بیا و با نگاهی به تاریخ دفاع مقدس، می‌توان دید که بسیاری از شهدا از فرماندهان بودند و نمونه بارز آن در زمان فعلی، سردار شهید سلیمانی است.

قزلباش با تأکید بر لزوم تجدید خاطره دفاع مقدس برای رزمندگان و انتقال ارزش‌های آن به نسل بعد، یکی از راهکارهای این مهم را اجرای برنامه‌ها در هفته دفاع مقدس دانست و به اجرای بیش از ۵۰ عنوان برنامه شاخص در سطح ناحیه شهرستان سوادکوه و دیگر برنامه‌ها در رده‌های مقاومت در همین راستا اشاره کرد.

وی از جمله برنامه‌ها به مراسم تجلیل از رزمندگان دفاع مقدس، رژه خودرویی، میثاق با شهدا در گلزارهای شهدای شهرستان، روایتگری رزمندگان در نماز جمعه، شهید آبروی محله، ویزیت رایگان، تجلیل از رتبه‌های علمی، اردوی علمی، توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر و بهداشتی، افتتاحیه طرح آبرسانی روستای کنگلبن، برگزاری رزمایش مومنانه، پیاده‌روی حرم تا حرم در روز اربعین و افتتاح خانه محروم و اجرای مسابقات فرهنگی و ورزشی اشاره کرد.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان سوادکوه با بیان اینکه مبحث پرورش در سیستم آموزشی کشور نیازمند توجه بیشتر است، به طرح مدارس راهیان کوثر در سطح کشور برای اولویت بخشی به امر پرورش اشاره کرد و گفت: در همین راستا مدرسه مبین در شهرستان سوادکوه در مقطع متوسطه دایر شده است و در سال‌های آتی این مدارس در مقاطع دیگر نیز گسترش خواهد یافت.

این مسئول با اشاره به مشکلات واکسیناسیون در شهرستان و ازدحام مردم در یک مرکز گفت: مجموعه بسیج پای کار آمد و علاوه بر اعزام نیرو به این مرکز، یک مرکز تجمیعی واکسیناسیون دیگر نیز در شهرستان دایر کرد تا خدمات‌دهی به مردم بهتر انجام شود، همچنین، با توجه به مسافرخیز بودن شهرستان تخصیص میزان واکسن به شهرستان کم بوده است که برای حل این امر نیز در حال پیگیری هستیم.

اجرای طرح محله مهدوی سوادکوه

قزلباش به اجرای طرح محله مهدوی در شهرستان سوادکوه اشاره کرد و گفت: این طرح به‌طور پایلوت در استان مازندران و در سال آینده در کل کشور اجرایی خواهد شد که به موجب این طرح، یک قرارگاه در سطح استان با ریاست نماینده ولی‌فقیه، جانشینی استاندار و دبیری سپاه استان و در سطح شهرستان به ریاست امام جمعه، جانشینی فرماندار و دبیری ناحیه شهرستان و در سطح محلات به ریاست امام جماعت، دهیار و شورا و رده‌های مقاومت تشکیل شده تا همه دستگاه‌ها با هم از سطح محلات به فکر عمران، کار اقتصادی و فرهنگی باشند و از ظرفیت محلات استفاده کنند و در صورت عدم توانایی به رده‌های بالاتر ارجاع داده می‌شود تا در یک کار انقلابی مدیران را وارد میدان عملیاتی کنند.

در ادامه این نشست، عین اله طالبی با اشاره به حدود ۶ هزار و ۸۰۰ رزمنده شهرستان سوادکوه، گفت: اکثر این رزمندگان نظامی نبودند بلکه تنها خود را در قبال شرایط مسئول دیدند و در جبهه حق علیه باطل شرکت و تاریخ ماندگاری در کشور خلق کردند.

فرماندار شهرستان سوادکوه با بیان اینکه رزمندگان با حداقل‌ها در برابر دشمن تا دندان مسلح هشت سال دفاع کردند، این روحیه را برگرفته از غیرت، تعصب، شجاعت، شهادت و پایمردی در اطاعت از ولی فقیه عنوان کرد و افزود: نسل امروز نیز با الگو گرفتن از آن دوران، اکنون باید دفاع مقدس خود را در جنگ اقتصادی و فرهنگی پیش برد، امری که با انتقال و استمرار آن ارزش‌ها به این نسل میسر است.