به گزارش خبرنگار مهر، مستند «اصغر آقا آکتور سینما» در آستانه هفته دفاع مقدس در قالب پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند از شبکه مستند سیما پخش میشود.
محسن نقیزاده کارگردان این فیلم مستند درباره ویژگی های این اثر به خبرنگار مهر بیان کرد: این مستند پرترهای از اصغر نقیزاده رزمنده دفاع مقدس و بازیگر سینما و تلویزیون است. در این اثر، برخلاف مستند پرترهها که صرفا به بیان خاطرات میپردازند بیشتر به سابقه حضور اصغر نقیزاده در سینما میپردازیم؛ از روزی که او به واسطه ابراهیم حاتمیکیا وارد سینما شد و در کارهای این کارگردان بازی کرد تا دیگر تجربههای سینمایی او که در این سالها دیدهام. جالب است بدانید که این شخصیت در تمام دوران زندگی خود خیلی از هنر و سینما دور نشده است و حتی در زمان حضور در جنگ، مسئولیت عکاسی را برعهده داشته است.
وی با اشاره به اینکه اصغر نقیزاده از علاقهمندان به سینما است، گفت: موضوعی که در این مستند بسیار خاص است و تاکید زیادی روی آن داشتم، «عشق فیلم بودن» ایشان است. به نظر میرسد که این موضوع کمی با فضای شخصیتی و فعالیتهایی که انجام داده است در تضاد باشد و همین موضوع سبب ایجاد تصویری ساده و بیآلایش از او شده است.
این مستندساز درباره افرادی که در این فیلم حضور داشته و درباره اصغر نقیزاده صحبت کردند، گفت: در ابتدا سراغ یکی از دوستان نزدیک او که در جنگ با هم بودند و البته شناخته شده نیست، رفتم. همانطور که اشاره شد، اصغر نقیزاده در جنگ عکاسی میکرده و این فرد فرمانده فرهنگی او به حساب میآید. ابراهیم حاتمیکیا دیگر فرد مهمی است که در این فیلم با او مصاحبه شده است چرا که میتوان گفت خلق شخصیت «اصغر» در سینمای ایران توسط او انجام شده است، همچنین با رضا کیانیان و فرهاد توحیدی گفتگو کردیم.
این کارگردان مستند تصریح کرد: واقعا حسرت میخورم که ای کاش آقای خسرو شکیبایی هم زنده بود و با او هم گفتگو میکردیم، چرا که استاد واقعی او در سینما شکیبایی بوده است. نکته قابل توجه در بین مصاحبهکنندگان که از طیفهای مختلف فکری هم هستند این است که همهشان اصغر نقیزاده را قبول دارند و به نظر میرسد که شخصیتی باورپذیر در سینما برای او خلق شده است. رضا کیانیان در مصاحبهای که در این فیلم داشت میگفت که در سینمای دفاع مقدس همیشه تیپهایی نظیر «سید» و «حاجی» و ... خلق میشد اما اصغر نقیزاده تبدیل به نوعی شخصیت شد.
کارگردان «اصغر آقا آکتور سینما» در ادامه یادآور شد: گلعلی بابایی نویسنده پیشکسوت دفاع مقدس دیگر چهرهای است که در این فیلم حضور دارد. او از اهالی مسجد معروف جواد الائمه است که از همان زمان با اصغر نقیزاده دوست بوده و خاطرات مشترکشان از این مسجد و هنرمندانی که از آنجا بیرون آمدند را از زبان او میشنویم.
نقیزاده درباره نقشهایی که این چهره تاکنون بازی کرده است، گفت: موضوع مهمی که در غالب فیلمهای او دیده میشود، باورپذیری مخاطب نسبت به اوست. خودش است و اصلا تلاش نمیکند ادای شخص دیگری را دربیاورد. حتی در بسیاری از فیلمهایی که بازی کرده است با نام خودش یعنی «اصغر» نقش گرفته است، شاید انتظار برود کسی که از جنگ برگشته است خیلی باید اخمالو و تلخ باشد اما اصغر نقیزاده واقعا شوخطبع است و در این فیلم تلاش کردم این جنبه پررنگ باشد. چیزی که امروز از آن به عنوان استندآپ کمدی نام برده میشود، او در روزهای پس از جنگ آغاز کرده و خاطرات هشت سال دفاع مقدس را به زبانی طنز و شیرین در شب خاطرهها بیان میکرده است.
عوامل تولید این مستند عبارتند از؛ نویسنده و کارگردان: محسن نقیزاده، تهیهکننده: یاسر فریادرس و تدوین: محمد بابایی.
مستند «اصغر آقا آکتور سینما» امشب ساعت ۲۰ از شبکه مستند پخش میشود و بازپخش آن ساعت ۲۴ و ۹ صبح فردا است.