به گزارش خبرنگار مهر، مرحله گروهی مسابقات جام جهانی ۲۰۲۱ فوتسال در حالی به پایان رسید که تیم ملی ایران به عنوان تیم دوم گروه F بعد از آرژانتین راهی مرحله یک هشتم نهایی شد. ایران در این مرحله برابر صربستان و آمریکا به پیروزی رسید و برابر آرژانتین شکست خورد تا در مرحله یک هشتم با ازبکستان دیدار کند.
درباره عملکرد ایران تحلیلهای گوناگونی توسط کارشناسان و مربیان داخلی مطرح شده است و بعضیها حتی انتظار داشتند ایران برابر صربستان و آمریکا به برد پرگلتری دست یابد. به هر حال ایران با دوم شدن در گروه خود حالا مسیر سادهتری تا رسیدن به جمع چهار تیم برتر جهان دارد و باید دید در ادامه چه سرنوشتی در انتظارش خواهد بود.
«والریو اسکالابرلی» تحلیلگر ایتالیایی فوتسال که با زیر نظر داشتن مسابقات جام جهانی لیتوانی به تولید محتوا در این زمینه مشغول است، یکی از کسانی است که بازیهای تیم ملی ایران را زیر نظر داشت و تحلیلهای مختلفی در جریان مسابقات ارائه میداد.
والریو در گفتگو با خبرنگار مهر، با تمجید از تیم ملی فوتسال ایران، سیدمحمد ناظم الشریعه سرمربی تیم کشورمان را یکی از بهترین مربیان جهان دانست که به اندازهای که شایسته اش است، از وی تقدیر نمیشود. وی همچنین با اعلام یک نقطه ضعف از تیم ملی کشورمان، ایران را یکی از ترسناکترین تیمهای جهان دانست که توانایی صعود به فینال این دوره از مسابقات جام جهانی را دارد.
دیدار تیم ملی فوتسال ایران مقابل آرژانتین
مشروح گفتگو با این تحلیلگر ایتالیایی در ادامه میآید:
* خبرگزاری مهر - مرحله گروهی جام جهانی فوتسال به پایان رسید. آیا تاکنون این مسابقات برای شما با سورپرایز همراه بوده است؟
- والریو اسکالابرلی: اتفاق غافلگیرکننده ای نیفتاده است. شاید من از مصر به عنوان نایب قهرمان آفریقا انتظار بیشتری داشتم. گواتمالا در بازی نخست مرا غافلگیر کرد اما فکر میکردم در دیدار پایانی مقابل ازبکستان و همچنین ویتنام مقابل برزیل میتوانند بهتر بازی کنند. در نهایت همان چیزی که انتظار میرفت اتفاق افتاد.
* آیا در این دوره از مسابقات جام جهانی نسبت به دوره گذشته که سال ۲۰۱۶ در کلمبیا برگزار شد، تفاوت خاصی دیده میشود؟
- این مسابقات به استثنای بازیکنانی که همچنان روح خیابانی فوتسال را حفظ میکنند، فیزیکی تر شده است اما سرگرمیها هم کم نبود: گلهای زیادی به ثمر رسید، شوتهای زیادی به سمت دروازهها زده شد و هر مسابقه اتفاقات هیجان انگیز زیادی داشت. شاید بزرگترین تفاوت در خود میزبانها باشد. در لیتوانی فرهنگ بالای فوتسالی مثل کلمبیا وجود ندارد. بنابراین سرمایه گذاری بیشتر برای پیشرفت فوتسال مفید خواهد بود. استقبال از مسابقات فوتسال توسط تماشاگران در لیتوانی کمتر است. فیفا مجبور شد وضعیت را در دست بگیرد و از فدراسیون لیتوانی برای برگزاری مسابقات حمایت کند. مشکل اینجاست که آنها خیلی به ترویج فوتسال اهمیت نمیدهند.
* به نظر شما تا اینجای کار کدام تیمها مدعی قهرمانی در جام جهانی هستند؟
- هرچه جلوتر میرویم جام جهانی بیشتر غیر قابل پیش بینی میشود. این همان چیزی است که ورزش ما برای محبوبیت گستردهتر نیاز دارد. جذابیت وقتی بیشتر میشود که قهرمانی مثل گذشته دیگر متعلق به دو تیم برزیل و اسپانیا نیست. اکنون تیمهای بیشتری میتوانند ادعا کنند که مدعی قهرمانی هستند حتی اگر هیچکس هرگز چنین چیزی را نگوید! آرژانتین، روسیه، پرتغال، ایران و من مطمئن هستم تیمهای دیگری هم خواهند بود.
والریو اسکالابرلی
* صعود پنج تیم از آسیا به مرحله یک هشتم نهایی یکی از مواردی است که توجه بسیاری از کارشناسان را در آسیا و سراسر جهان به خود جلب کرده است. ارزیابی شما در این خصوص چیست؟
- تیمهای AFC بسیار پیشرفت کردهاند اما این یک موضوع غیر قابل باور نیست. کنفدراسیون آسیا بیشترین سرمایه گذاری را در فرصتهای برابر در فوتسال ایجاد میکند، مشارکت در فوتسال را بیشتر میکند و بازی در تمام ردههای سنی را ارتقا میدهد. معتقدم تایلند میتواند در دیدار با قزاقستان ما را غافلگیر کند. من تایلند را دست کم نمیگیرم. ویتنام در مرحله مالکیت توپ بسیار پیشرفت کرده است و برخی از بازیکنانش از نظر تاکتیکی به بلوغ رسیدهاند.
در مورد ژاپن چیزهای زیادی برای گفتن وجود ندارد. این تیم رشد کرده و ناامیدی سال ۲۰۱۶ را پشت سر گذاشته است. آنها حالا با محبوب ترین تیم مسابقات (برزیل) روبرو میشوند. امیدوارم هواداران ژاپن یار ششم آنها در زمین باشند. ایران به نظر من تیمی منظم و سرسخت بود که تمام امکانات را برای رسیدن به فینال بزرگ دارد. ببینیم تا کجا میتوانند پیش بروند!
* به تیم ایران اشاره کردید. تحلیل شما از ایران چیست و کدام بازیکنان نقش موثرتری در موفقیت این تیم دارند؟
حقیقت را به شما می گویم: سیدمحمد ناظم الشریعه یکی از بهترین مربیان جهان است اما متأسفانه آنطور که شایسته اش است از او تقدیر و تمجید نمیشود. روشی که ناظم الشریعه تیم ایران را سازماندهی کرده، اهمیت به تک تک بازیکنان است که ایران را به یکی از ترسناکترین تیمهای جهان تبدیل کرده است. در ایران، حسن زاده، اسماعیل پور، طیبی (که امیدوارم به زودی بازگردد) و صمیمی چهار ستارهای هستند که من آنها را پشتوانه یک سیستم بازی بسیار هجومی می دانم و این بازیکنان را میپسندم.
* آیا ایران نقطه ضعف قابل توجهی دارد که باید پیش از شروع مراحل حذفی آن را برطرف کند؟
- شاید نقطه ضعف واقعی ایران، بی حوصلگی و بی پروایی باشد. شور و حرارت یک تیم فیزیکی و ورزشی قدرتمند میتواند پاشنه آشیل آنها باشد.
دیدار ایران و آمریکا
* به عنوان سوال پایانی؛ با تعیین مسیر تیمها تا فینال فکر میکنید ایران بتواند به مرحله نیمه نهایی راه یابد؟
- ایران در حال حاضر با ازبکستان دیدار میکند؛ تیمی که به طور پیوسته در حال پیشرفت است؛ هرچند از نظر امتیاز و تفاضل گل"بدترین" تیم از بین ۱۶ تیم صعود کننده بود. این یک مسابقه سخت خواهد بود. ازبکها بسیار باهوش هستند و در مراحل انتقالی و نوع بازی میتوانند مرگبار باشند. اما من همچنان معتقدم اگر یوزپلنگها (ایران) بدون مشکل از این حریف عبور کنند، میتوانند نه تنها در نیمه نهایی بلکه حتی در فینال باشند. خواهیم دید.