به گزارش خبرگزاری مهر، علیاصغر قائمی عضو شورای شهر تهران در نطقی در صحن امروز شورای شهر اظهار داشت: علی لندی، نوجوان شجاع ایذهای، در ایام مقارن با شروع سال تحصیلی از مدرسۀ شجاعت و ایثار فارغالتحصیل شد. او به نماد فداکاری برای انسانیت تبدیل شد تا الگویی برای نوجوانان و جوانان امروز و فردای کشور باشد.
وی افزود: همچنین این ایام، مقارن سالروز شهادت بزرگمردانی همچون شهید جهانآرا، شهید فکوری، شهید فلاحی، شهید کلاهدوز و شهید نامجو است که یاد و خاطرۀ آنان را گرامی میداریم.
این عضو شورای شهر تهران گفت: اکنون که در ایاماﷲ بزرگداشت هفتۀ دفاع مقدس هستیم، پس از ۳۳ سال از پایان این جلوهگاه عشق و ایثار، همۀ ما بخوبی دریافتهایم که ملتهای آزاده و استوار برای بقا و بالندگی، راهی جز مقاومت و ایستادگی بر سر ارزشها، اصول و آرمانهای متعالی خود و حرکت در مسیر درست ندارند.
قائمی بیان کرد: نمونه بارز اثربخشی اتخاذ این سیاست اصولی را طی روزهای اخیر شاهد بودیم و دریافت خبر خوب و مسرتبخش سفر رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران به تاجیکستان و پیوستن کشورمان به پیمان شانگهای، بدون دادن کوچکترین امتیازی به قدرتهای سلطهطلب و زیادهخواه، مایه شور و نشاط و امیدواری در فضای داخلی و بینالمللی شد و بار دیگر اثر مقاومت و دفاع مقدس در برابر استکبار را نمایان کرد.
وی اظهار داشت: من به نمایندگی از مردم تهران ضمن تبریک به دولت مردمی جناب آقای رئیسی، آرزوی تداوم توفیق خدمت بیمنّت برای ایشان و اعضای کابینۀ سیزدهم را دارم.
این عضو شورای شهر تهران گفت: امروزه همگان به نقش بیبدیل دیپلماسی فعال و نه منفعل، در پیشبرد اهداف استراتژیک دولتها آگاهند و دیپلماسی شهری نیز از این قاعده مستثنا نیست. شهر تهران به عنوان یکی از بیست کلانشهر بزرگ و مهم جهان و پایتخت جمهوری اسلامی ایران که بسیاری از مراکز مهم سیاسی، اداری، اقتصادی، علمی و فرهنگی کشور را در خود جای داده؛ دارای موقعیتی منحصر بهفرد است و به عنوان یک نقطه ثقل و کانون تعادل منطقهای، تا کنون همکاریهای نزدیکی را، به ویژه با کشورهای همسایه و منطقه شکل داده است.
قائمی افزود: توسعه روابط خواهرخواندگی شهری و همکاریهای تهران با بسیاری از پایتختها و کلان شهرهای مهم منطقه و جهان و حضور و فعالیت مؤثر و الهامبخش در سازمانها و مجامع بینالمللی و همچنین معرفی ایدههای خلّاقانهای همچون تأسیس مجمع شهرداران آسیایی و جایزه جهانی خشت طلایی تهران، نمونههای بارزی از رویکرد سیاست دیپلماسی فعال شهری تهران بود.
وی بیان کرد: مجمع شهرداران آسیایی با مشارکت بیش از یکصد نفر از شهرداران و رهبران و مدیران محلی در سال ۱۳۸۷ در تهران پایهگذاری و به عنوان یکی از معدود مقرها و دبیرخانههای بینالمللی در تهران راهاندازی شد.
قائمی اظهار داشت: این مجمع تا کنون ۵ دوره اجلاس بینالمللی حول چالشهای اصلی مدیریت شهری در شهرهای تهران، استانبول، بانکوک، هایکو و غازیآنتپ برگزار کرده و کمیتهها و کارگروههای تخصصی تبادل اطلاعات، دانش و تجارب شهری در حوزههای مختلف را راهاندازی کرده است و انشاءاﷲ با رایزنیها و توافقات به عمل آمده، و همراستا با سیاستهای دولت، اجلاس ششم این مجمع اواخر آذر سالجاری در شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان برگزار خواهد شد.
این عضو شورای شهر تهران افزود: این ظرفیت بزرگ در کنار استفاده از ظرفیت عضویت شهرداری تهران در هیئت مدیره سازمان کلان شهرهای مهم جهان متروپلیس، عضویت در شورای اداری سازمان شهرها و پایتختهای اسلامی که مهمترین رکن تصمیمگیری این سازمان است، ریاست بخش منطقه خاورمیانه و غرب آسیای سازمان شهرها و دولتهای محلی متحد، عضویت فعال و پیشرو در نهضت جهانی شهرداران برای صلح و سایر اَشکال همکاریهای دو و چند جانبه بینالمللی که در چند سال اخیر تا حدود زیادی مغفول مانده است؛ میتواند کمک شایانی به ارتقای نام و عنوان و جایگاه تهران و حل مشکلات عدیده کنونی پایتخت مند.
وی افزود: لازم است در دورۀ جدید مدیریت شهری بستر دیپلماسی شهری از چارچوبهای سنتی به عرصه دیپلماسی سایبری ارتقا یابد و شهرداری به عنوان نهادی پیشرو با برنامهریزی منسجم و اقداماتی جهادی، ضمن حفظ حاکمیت شهری و امنیت اطلاعات و اشاعه فرهنگ صحیح این مهم، از عرصه سایبری حداکثر بهرهبرداری را در حوزه دیپلماسی ببرد.
این عضو شورای شهر تهران گفت: با هدف تقویت جایگاه و توسعه برنامهها و اقدامات مجمع شهرداران آسیایی، در سال ۱۳۹۸ پیشنویس لایحهای از سوی دبیرخانه این مجمع با همکاری شهرداری تهران تدوین و برای کسب حمایت مؤثر به شورای اسلامی شهر ارسال شد، که متأسفانه علیرغم تصویب یک فوریت آن، این مهم تا کنون مغفول مانده و لازم میدانم همزمان با تحولات مثبت و خوشایند رخ داده در حوزه سیاست خارجی و دیپلماسی منطقهای، ضرورت پیگیری سریع و امعان نظر اعضای محترم شورای اسلامی شهر به این مهم را یادآوری کنم.
قائمی بیان کرد: در مسیر پیشبرد سیاست اصولی دیپلماسی شهری، در چارچوب رهنمودهای مقام معظم رهبری و اهداف و آرمانهای متعالی انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، امیدوارم با بهرهگیری از تجارب ارزنده صاحبان تجربه، تعهد و خرد، شاهد موفقیت و شکوفایی بیش از پیش مدیریت شهری تهران در مقیاس جهانی باشیم.