دکتر محسن آسوری منتسب به بیت علامه حسن زاده آملی به خبرنگار مهر گفت: از سوی خانواده مرحوم علامه حسن زاده آملی پنجشنبه شب هشتم مهرماه، مجلس بزرگداشتی پس از اقامه نماز مغرب و عشا در مسجد امام زمان (عج) حرم حضرت معصومه سلام الله علیها در شهر مقدسه قم برگزار میشود.
آسوری گفت: روز پنجشنبه همچنین از سوی شورای اسلامی شهر و شهرداری آمل از ساعت ۹ تا ۱۱ صبح در مسجد امام رضا (ع) این شهر مراسم بزرگداشتی برای علامه حسن زاده آملی پدر معنوی این شهر برگزار میشود.
وی افزود: مراسم هفتم نیز روز جمعه ساعت ۱۰ صبح از سوی خانواده مرحوم در زادگاهش روستای ایرا از توابع بخش لاریجان شهرستان آمل برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، علامه حسن زاده آملی وصیت کرده بود پیکرش در زادگاهش روستای ایرا به خاک سپرده شود.
به درخواست خانواده مرحوم علامه حسن زاده، پیکر آن عالم وارسته پس از تشییع در روز دوشنبه پنجم مهر در شهرستان آمل در زادگاهش به خاک سپرده شد.
آیت الله حسن حسنزاده آملی ملقب به علامه حسن زاده فیلسوف متأله، فقیه، عارف، منجم و مدرس دروس حوزوی شنبه شب در زادگاهش شهر آمل در سن ۹۳ سالگی و پس از یک دوره سخت بیماری قلبی دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت.
علامه حسنزاده آملی در اواخر سال ۱۳۰۷ هجری خورشیدی در روستای ایرا بخش لاریجان از توابع شهرستان آمل متولد شد، او در ۶ سالگی خواندن و نوشتن را در مکتبخانه آموخت و در سال ۱۳۲۳ دروس حوزوی را آغاز کرد.
این عالم وارسته در سال ۱۳۴۲ شمسی از تهران به قم رفت و به مدت ۱۷ سال در دروس علامه طباطبایی، برادر علامه و سید محمدحسن الهی حاضر شد. این فیلسوف بزرگ ایرانی پس از سکونت در قم، ۱۴ دوره شرح منظومه، چهار دوره اشارات، یک دوره اسفار اربعه و چهار دوره شرح فصوص قیصری را تدریس کرد. شرح تمهید و مصباح الانس نیز از جمله تدریسهای اوست.
علامه حسن زاده آملی همچنین حدود ۱۷ سال دروس ریاضیات، هیأت، وقت و قبله را درس داده که کتاب دروس «معرفة الوقت و القبلة» محصول آن درسهاست. علامه حسن زاده آملی، کتابهایی، چون نهجالبلاغه، اسفار اربعه، کشف المراد، کلیله و دمنه و گلستان سعدی را تصحیح کرده و دیوان اشعاری نیز به چاپ رساند.