یاسوج- محرومیت تاریخی کهگیلویه و بویراحمدبرهرشاخه ای چنگ انداخته و راه توسعه راسنگلاخ کرده است وهموار کردن این مسیرنیازمند بالفعل کردن ظرفیتها، ایجاداشتغال وتکمیل۱۳۴۰پروژه نیمه تمام است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها- پژمان امیدی: رئیس جمهورها و سال‌های بسیار، آمدند و رفتند اما کهگیلویه و بویراحمد هنوز با محرومیت دست و پنجه نرم می‌کند و بیکاری و اشتغال مشکل عمده جوانان این دیار است.

کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۱۰ درصد آب‌های سطحی، ۲۰ درصد جنگل‌های حوزه زاگرس، ۲۵ درصد فراوری نفت و گاز، داشتن طبیعت دست نخورده و بکر و آثار باستانی مربوط به دوره‌های مختلف هنوز از محرومیت رنج می‌برد.

ضعف سرمایه گذاری‌های غیردولتی، کمبود زیرساخت‌ها به ویژه در حوزه صنعت، کشاورزی، گردشگری از مشکلات مهم این استان بوده و بسیارند فارغ التحصیلانی که با گذشت سال‌ها هنوز نیز بیکار بوده یا در شغل‌های پاره وقت مشغول به کارند.

در سفری که اسفندماه ۱۳۹۹ سید ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس قوه قضائیه به استان داشت، از نزدیک با شرایط استان و وضعیت معیشتی مردمان این دیار آشنا شد.

وی با اشاره به ضرورت مقوله رونق تولید، اشتغال و احیای صنایع و کارخانجات در کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: در استان محروم و ثروتمند کهگیلویه و بویراحمد، بیکاری، جوانان این استان را اذیت می‌کند.

وی با بیان اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد بخاطر دارا بودن آب و هوای متنوع و برخورداری از منابع آبی فراوان یکی از مهمترین قطب‌های کشاورزی و گردشگری کشور به شمار می‌رود، گفت: این استان با ثروت عظیم خدادادی، ذخایر، نیروی انسانی جوان و ظرفیت‌ها، روزنه‌های امید برای رسیدن استان به نقطه مطلوب را دارد.

حال آیت الله رئیسی در کسوت رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد باز می‌گردد، و این بار آن مرد می‌تواند راهگشای بسیاری از مشکلات در این استان باشد.

معاون اقتصادی رئیس جمهور نیز با این استان بیگانه نیست و بر مشکلات اشراف کامل دارند چنانچه در مصاحبه خود در شبکه استانی دنا با بیان اینکه در این استان محروم و ثروتمند، بیکاری، جوانان را اذیت می‌کند و افزایش اشتغال اولویت ما در این استان است، گفت: این استان در تولید مرغ و آبزیان حرف برای گفتن دارد اما در زمینه ایجاد سردخانه، بسته بندی و فراوری مشکلاتی دارد که باید زیرساخت‌ها فراهم و تقویت شود.

محسن رضایی افزود: ۳۰ درصد اشتغال این استان در بخش کشاورزی است اما استان فاقد صنایع تبدیلی است و دسترنج کشاورزان نیز توسط دلالان ضایع می‌شود و زیرساخت‌های گردشگری، حمایت از پرورش و فرآوری گیاهان دارویی، ایجاد زیرساخت‌های آموزشی و اتمام پروژه جاده ملی پاتاوه-دهدشت، از دیگر نیازهای استان است.

بر اساس آمارها، کهگیلویه و بویراحمد در یک دهه اخیر همواره بین استان‌های یکم تا پنجم به لحاظ نرخ بیکاری قرار دارد و اتمام پروژه‌های نا تمام در حوزه گردشگری، نفت، گاز و پتروشیمی می‌تواند افزایش تولید اشتغالزایی را در کهگیلویه و بویراحمد به همراه داشته باشد تا بیکاری جوانان کاهش یابد.

کهگیلویه و بویراحمد ۱۰ درصد منابع آبی کشور را دارد و ۵۷ رودخانه به طول یکهزار و ۴۰۰ کیلومتر و ۱۱ هزار کیلومتر آب راه در این استان وجود دارد اما سهم استان از این همه نعمت، تاکنون ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب مهار شده و دو سد کوثر و شاه قاسم است که در استان به بهره برداری رسیده است.

با آنکه این استان ۱۰ درصد آب‌های کشور را در اختیار دارد اما بخش عمده‌ای از زمین‌های کشاورزی آن به صورت دیم کشت شده و ۹۰ درصد از آب آشامیدنی شهرهای کهگیلویه و بویراحمد از سفره‌های زیرزمینی تأمین می‌شود که با توجه به اهمیت استراتژیک آب در اوضاع کنونی و بحران‌های پیش رو در زمینه‌های امنیتی، اقتصادی و اجتماعی، آنچه بیش از پیش ضروری به نظر می‌رسد مدیریت بهینه منابع آب است.

جنگل‌های این استان هشت درصد جنگل‌های کشور و ۲۰ درصد از جنگل‌های حوزه زاگرس را در خود جای داده و بر این اساس سرانه جنگل در دنیا هشت دهم، در ایران ۲ دهم و در این استان ۱٫۷ دهم هکتار است که سرانه جنگل در کهگیلویه و بویراحمد ۸٫۵ برابر کشور و حدود ۲ برابر دنیا است اما کمبود امکانات در بخش مهر آتش سوزی‌ها سبب می‌شود سالانه هکتارها از این جنگل در آتش بسوزد.

۱۳۴۰ پروژه نیمه‌تمام، در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که در دولت‌های گذشته به سرانجام نرسیده است.

مطابق اصل سوم قانون اساسی کشور پایه‌گذاری اقتصاد صحیح و عادلانه، مطابق ضوابط اسلامی با هدف ایجاد رفاه و رفع فقر و محرومیت‌زدایی از هدف‌های آرمانی کشور تعیین شده است.