به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، «کیت ووسل»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کالیفرنیا، در این باره میگوید: «ما در این مطالعه برای بیماران آلزایمری که شواهدی از فعالیت صرع خاموش داشتند از داروی ضدصرع استفاده کردیم. فعالیت صرع خاموش، فعالیت شبه صرع مغز است که فاقد تشنجهای جسمی مرتبط با بیماری صرع است.»
بیماری آلزایمر علت اصلی زوال عقل در سراسر جهان است. علائم اولیه شامل از دست دادن حافظه کوتاه مدت، کاهش توانایی حل مسئله، مشکل در یافتن کلمات و مشکل در مسیریابی است. در بین بیماران آلزایمری، حدود ۱۰ تا ۲۲ درصد دچار تشنج میشوند، در حالی که ۲۲ تا ۵۴ درصد دیگر فعالیت صرعی خاموش دارند.
محققان این مطالعه داروی ضد تشنج levetiracetam، که توسط سازمان غذا و دارو آمریکا در سال ۱۹۹۹ تأیید شد و همچنین در مدلهای حیوانی بیماری آلزایمر به خوبی عمل کرده بود، را آزمایش کردند.
در این مطالعه، ۵۴ بیمار مبتلا به علائم آلزایمر خفیف از نظر فعالیت صرع خاموش با استفاده از الکتروانسفالوگرام (EEG) برای نظارت بر آنها در طول شب و همچنین یک مغناطیس مغزی (MEG) یک ساعته برای ثبت امواج مغناطیسی ناشی از فعالیت الکتریکی مورد بررسی قرار گرفتند.
این بیماران سپس به دو گروه تقسیم شدند که یک گروه دارونما را به مدت چهار هفته دریافت کردند، سپس یک دوره ۴ هفتهای بدون دریافت دارو و سپس دوز ۱۲۵ میلی گرم levetiracetam دو بار در روز به مدت چهار هفته دریافت کردند. گروه دوم همین درمانها را به ترتیب معکوس دریافت کردند.
در طول دوره مطالعه، محققان مهارتهایی مانند توانایی بیماران در حل مسئله، استدلال، به خاطر سپردن کلمات و نحوه جهت یابی آنها را مورد آزمایش قرار دادند.
محققان دریافتند که بیماران در طول مدت درمان با لوتیراستام روند بهبود عملکرد شناختی را نشان دادند.