محمدعلی کاظمی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: معدن سرتخت در روستای اوره شهرستان نطنز معدن سنگ قدیمی است که سال ۱۳۸۳ از سازمان صنعت، معدن و تجارت مجوز بهره برداری در محدوده ۴۰ هکتار دریافت و شروع بکار کرده است.
وی با بیان اینکه این معدن پس از شروع فعالیت نخالههای معدنی را در خارج از محدوده ۴۰ هکتاری و درون یک دره تخلیه می کرده است، ادامه داد: اداره منابع طبیعی وقتی متوجه این تخلف شد برای این معدن پرونده تصرف تشکیل داد و خسارتی که به مراتع وارد شده بود، دریافت کرد ضمن اینکه معدن دار موظف شد در محلی که نخاله و باطلههای معدنی را تخلیه کرده بادام کوهی بکارد و عملیات احیا مرتع انجام دهد که این موارد انجام و حقوق دولت اخذ شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به اینکه این معدن دوباره در مساحت جدیدی که مربوط به یک مرتعدار بوده است، نخاله و باطلههای معدنی تخلیه کرده بود، خاطرنشان کرد: طبق تبصره یک ماده ۴۷ قانون سوم توسعه باید حقوق دامدار و مرتعدار رعایت و حق کسر دام به او پرداخت شود زیرا به مرتعدار خسارت وارد شده است. از این رو معدندار باید حدود ۵۳ واحد دام را ابطال کرده و مبلغ را به حساب دامداران همان مرتع واریز کند.
کاظمی با بیان اینکه به علت ازدیاد معادن در روستای اوره و نارضایتی مردم محلی از حدود سه سال پیش مصوب شد که دیگر معدن جدیدی در این منطقه و بویژه کرکس کوه واگذار نشود، تصریح کرد: سیاست واگذاری معدن در این منطقه منتفی است ضمن اینکه ادارات منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست استان مخالف هر گونه توسعه یا واگذاری معدن جدید در این منطقه هستند، سازمان صمت نیز استعلام نکرده است اما اگر معادن تخریب جدید انجام دهند و به مراتع آسیب بزنند موظف هستند به همان اندازه رضایت مرتعدار را جلب کنند.
وی با بیان اینکه حساسیت دوستداران محیطزیست کرکس کوه قابل تقدیر است و باید مراقب بود که معادن کنونی در نطنز تخریب بیشتری انجام ندهند، تاکید کرد: با توسعه هرگونه معدن در شهرستان نطنز مخالفت میکنیم زیرا در این منطقه بی رویه معدن ایجاد شده و آنجا دیگر ظرفیت معدن جدید ندارد. از سوی دیگر به سازمان صمت استان تاکید کردیم که مجوز معادنی که پروانه بهره برداری معدن دارند پس از اتمام، دیگر تمدید نشود و بی شک با واگذاری جدید یا تمدید معدن در این منطقه مخالف هستیم.
به گزارش خبرنگار مهر شماری از دوستداران محیطزیست و حامیان احیای کرکس کوه روز گذشته در اعتراض به نامه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان به یک معدن دار در روستای اوره خواستار جلوگیری از هر گونه توسعه یا واگذاری معدن جدید در این منطقه شدند.
آنان در واکنش به این نامه گفتند که این اداره کل به یکی از معدنداران منطقه اوره پیشنهاد داده پروانه مرتع داری یکی از مراتع مجاور را خریداری کرده و و پروانه را برای ابطال به این سازمان ارائه کند.
دوستداران محیط زیست با اشاره به اینکه سالهاست نسبت به فعالیتهای مخرب بیش از ۶۰ معدن سنگ در منطقه حفاظت شده کرکس از جمله روستای اوره، کمجان و طرقرود شهرستان نطنز معترض هستند، ابراز داشتند که نامه اداره کل منابع طبیعی استان شک و شبهه ایجاد کرده که آیا قرار است این منطقه از مرتعدار خریداری شده و برخلاف همه قوانین موجود به فعالیتهای مخرب معدنی اختصاص یابد؟ در حالی که ۲۴ معدن روستای اوره در قلب منطقه حفاظت شده کرکس قرار دارد و این منطقه دیگر ظرفیت توسعه و واگذاری معدن جدید ندارد.