خبرگزاری مهر - گروه استانها: پس از سیلاب ویرانگر فروردین ماه سال ۱۳۹۸ در پلدختر گلزار شهدای شهر معمولان که در حاشیه رودخانه واقع شده، تحت تأثیر قرار گرفت و تخریب و شسته شدن زیر تپهای که ۳۳ شهید این شهر در آن آرمیدهاند خالی شده و این قبور مطهر در معرض خطر ریزش قرار گرفتهاند.
از آن زمان تاکنون این موضوع به دغدغه عمومی، به ویژه مطالبه خانواده شهدا و ایثارگران تبدیل و رسیدگی به آن مطالبه مسئولان و مردم است.
خطر تخریب و ریزش زمین زیر پای گلزار شهدا
حجت الاسلام حسن رضایی امام جمعه معمولان در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: با توجه به نزدیک شدن به فصل بارندگی و قرار گرفتن گلزار شهدای معمولان در معرض خطر جدی ریزش، مرمت اصولی و تسریع در بازسازی این دیواره مطالبات جدی مردم و خانواده شهدا این شهر است.
وی عنوان کرد: دیواره گلزار شهدای معمولان در دو مرحله پنجم و به ویژه ۱۲ فروردین سال ۱۳۹۸ در معرض آسیب جدی قرار گرفت، بنا بر این تخریب این گلزار نه تنها خانواده معظم شهدا بلکه از دغدغههای مهم مردم واقع شد چرا که شهدا نه فقط به خانواده آنها که متعلق به هر انسان آزاده در هر منطقهای هستند و حتی خارج از مرزها مدیون خون پاک شهدا هستند.
امام جمعه معمولان افزود: تلاش برای مرمت دیواره حفاظتی گلزار شهدای شهر معمولان در راستای جلوگیری از ریزش قبور مطهر شهدا در بارندگیهای آینده کمترین خدمت به خانواده شهدا است.
با گذشت ۳ سال از سیلاب، دیواره ساحلی احداث نشد
حجت الاسلام رضایی گفت: پس از گذشت نزدیک به سه سال از سیل، سزاوار نیست که مرمت دیواره ساحلی گلزار شهدای این شهر تا این حد به کندی صورت گیرد.
وی افزود: با پیگیریهای صورت گرفته از سوی مسئولان در دیدار با مسئولان کشوری احداث این دیواره در دستور کار قرار گرفت اما با توجه به دغدغه خانواده شهدا مبنی بر کار اصولی و اساسی در این رابطه در دیدار با مدیر کل آب منطقهای استان گلایه مندی خانواده شهدا در روز آغاز عملیات اجرایی توسط پیمانکار به صورت سنگ چینی منتقل شد.
امام جمعه معمولان یادآور شد: بنا بر این تضمین قطعی و قول مساعد داده شد با توجه به نوع خاک و مسیر آب با تغییر مسیر رودخانه «کشکان» احداث دیواره به صورت کارشناسی آغاز و سه ماهه تحویل شود.
حجت الاسلام رضایی افزود: مقرر شد دیواره با پیش بینی طول مسیر ۱۲۵ متر، اعتبار مورد نیاز شش میلیارد تومان، لایروبی طول مسیر ۴۰۰ متر، دایک حفاظتی ۴۰۰ متر وحجم سنگ چینی ۷۵ هزار متر مکعب اجرا شود تا به گلزار شهدای معمولان آسیب جدی وارد نشود.
وی گفت: بنا بر این با شش میلیارد اعتبار مسئولان پای کار آمدند که به طور قطع این میزان اعتبار کفاف حجم در نظر گرفته این دیواره را نمیدهد.
ضرورت تسریع در ساخت دیواره ساحلی
امام جمعه معمولان افزود: بنا بر این انتظار میرود از مسئولان استان از جمله استاندار، بنیاد شهید، مدیریت بحران، آب منطقهای و اوقاف استان با توجه به اینکه پروژه دیواره گلزار شهدای معمولان یک طرح ملی است و شهدا تنها مختص به خانواده خود نیستند و به گردن همه به ویژه مسئولان حق دارند در این زمینه بررسی، پیگیری و اقدام لازم را در اسرع وقت انجام دهند.
حجت الاسلام رضایی با بیان اینکه همه به نوعی باید خدمتگذار خانواده معظم شهدا باشند یادآور شد: با توجه به بازدیدهای به عمل آمده از گلزار شهدای شهر معمولان همه به این موضوع اذعان دارند که بدنه کار و خاک منطقه سست است، بنا بر این قبور مطهر شهدا جدای از تخریب سیل، در معرض آسیب جدی ریزش و رانش قرار دارند.
وی افزود: بنا بر این در راستای رفع دغدغه و نگرانی خانواده شهدا و مردم، از نماینده ولی فقیه در استان و همچنین نماینده مجلس خبرگان رهبری که به صورت میدانی از این گلزار بازدید داشتند و به موضوع اذعان دارند، درخواست میشود نسبت به تسریع در ساخت دیواره حفاظتی گلزار شهدای معمولان با کیفیت مطلوب و اصولی تلاش کنند.
امام جمعه معمولان گفت: دغدغه مردم در این رابطه به جا است و از همه مسئولان خواستار این هستیم که دیواره حفاظتی گلزار شهدای این شهر به بهترین نحو مطلوب احداث و در این امر به ویژه اختصاص اعتبار مورد نیاز تسریع به عمل آید.
حجت الاسلام رضایی از استاندار جدید لرستان خواست نسبت به سایر پروژههای مورد نیاز منطقه نیز به طور ویژه پای کار باشند که تکمیل پروژهها مطالبه و دغدغه مردم است.
وعده ۵ ماهه برای ساخت دیواره ساحلی
نادیا امرایی معاون فرماندار پلدختر در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به بازدید از پروژه دایک حفاظتی گلزار شهدای معمولان عنوان کرد: این دایک به منظور حفاظت از بنای امامزاده «سید محمد» (ع) و قبور مطهر شهدا با اعتبار اولیه شش میلیارد تومان توسط پیمانکار شرکت آب منطقهای استان، به ارتفاع ۱۵ متر، عرض مقطع ۳۵ متر و طول ۱۵۰ متر در حال اجرا است.
وی افزود: در سیلاب مخرب فروردین ماه سال ۱۳۹۸ مکان قرارگیری امامزاده «سید محمد» و قبور شهدا شهر معمولان در معرض تخریب تدریجی قرار گرفت و باعث نگرانی مردم و خانوادههای محترم شهدا شد.
معاون فرماندار پلدختر یادآور شد: با پیگیریهای مسئولان استانی و شهرستانی و بخش معمولان اعتبار لازم برای احداث دایک حفاظتی گلزار شهدای معمولان تأمین شد و پیمانکار فعالیت اجرایی آن را آغاز کرد.
امرایی گفت: بر اساس زمانبندی در زمینه اجرای پروژه در صورت عدم بروز مشکل ظرف مدت پنج ماه به پایان خواهد رسید.
سید حبیب الله موسوی بخشدار معمولان نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: در پی انعکاس مشکلات به جا مانده از سیل این بخش، نماینده ولی فقیه در لرستان و دستور وی مبنی بر بررسی میدانی، ائمه جمعه پلدختر و معمولان، فرماندار و جمعی از مسئولان شهرستان و بخش به صورت میدانی از پروژه در حال احداث دیواره گلزار شهدا معمولان و سایر پروژهها، بازدید کردند.
وی عنوان کرد: مقرر شد این موضوع در جلسهای با حضور مدیران کل دستگاههای اجرایی استان شامل معاون عمرانی استاندار، مدیران عامل شرکت آب منطقهای، بنیاد مسکن، راه و شهرسازی، راهداری و سازمان همیاری شهرداریها بررسی و در رابطه با چگونگی احداث دایک حفاظتی گلزار شهدای معمولان تصمیم گیری شود.