به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام احمد کاظمی بعد از ظهر پنجشنبه در گلستان شهدای اصفهان به مناسبت ارتحال آیتالله حسنزاده آملی اظهار داشت: انسانها به طور طبیعی در مقابل دو امر علم و اخلاق و معنویت خاضع هستند، به عبارتی انسانها احترام بسیاری را برای یک فرد عالم در نظر میگیرند.
وی افزود: حسنزاده آملی به حق از کسانی بود که در هر دو حوزه علم، معنویت و اخلاق بسیار اهتمام داشت و مجد بود. ب
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی با بیان اینکه آیت الله حسنزاده آملی یک نسخه بدل مرحوم میرزا ابوالحسن شعبانی است، گفت: هر دو این بزرگواران ذوالفنون و عالمی والا مقام بودند و نقل میکردند که آیتالله جوادی آملی مشتاق معنویت و ماه رمضان بوده است.
جحد و تلاش راه انسان شدن
وی ادامه داد: او اهل چلهنشینی، مراقبه، توجه و توسل به درگاه حضرت حق بود و دلیل آن را اینگونه میگفتند که اگر کسی بخواهد از جان محبت الهی بهرهمند شود باید خون دل بخورد و آدم شدن نیاز به تلاش دارد.
حجت الاسلام کاظمی با بیان اینکه آیت الله حسنزاده آملی ۶۱ کتاب رساله و مقاله را تا سن ۵۱ سالگی نوشته، گفت: آیت الله حسنزاده رسالت صیانت از علوم اسلامی و اصیل و سنتی را برای خود تعریف کرده بود و بر کتب اصلی دانشهای مختلف اسلامی مسلط بود و برخی از کتابهایی که درس داد، شاید فضائل ما آنها را نخوانده باشند.
آیتالله حسنزاده دایرةالمعارف علوم اسلامی بود
وی ادامه داد: آیتالله حسنزاده یک دایرةالمعارف متحرک نسبت به معارف اسلامی بود و معتقد بود که یک کتاب را جوری بخوانید که با یکبار خواندن بتوانید آن را بازگو کنید.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی گفت: تاریخ هر علم جز هویت آن علم است و آیت الله تنها بر علم نجوم قدیم خلاصه نمیشدند بلکه اجازه اجتهاد فقهی داشتند و این نشان میدهد که بر علوم بسیاری تسلط داشتند و جز سرآمدان بودند.
آیتالله حسنزاده، مدافع همیشگی نظام
وی با بیان اینکه برخی از افراد در فضای مجازی گفتند که چرا آیتالله موضعگیری سیاسی نمیکردند، تصریح کرد: روحانیت و حوزههای علمیه و علمای بزرگ ما کارهای متعددی دارند و هر کسی در منظومه نیازمندیهای معنوی و اخلاقی جامعه باید باری را به دوش بکشد و نمیتوان انتظار داشت که همه علما و روحانیون در عرصه فعالان سیاسی ورود کنند.
حجت الاسلام کاظمی گفت: هرکسی مانند نظام احسن میماند و اگر شخصیتهایی در حد مراجع ما فعال سیاسی شوند که هر روز اظهار نظر کنند مطلوب نیست.
وی ادامه داد: البته برخی از حوزهها و روحانیت باید در برخی از مسائل سیاسی و قضائی ورود کنند اما اینکه همه باید یکسان باشند نیست؛ کتاب «انسان در عرف عرفان» ایشان را ببینید که به رهبر معظم انقلاب تقدیم و تجلیل کردند و آیتالله نسبت به اصل نظام و انقلاب مدافع بودند اما همیشه اظهار نظر نمیکردند.