به گزارش خبرگزاری مهر، تحقیقات دانشگاه برکلی در ایالت کالیفرنیا حاکی از این است که ۶۷.۵ درصد از مسلمانان در آمریکا مواجه با اسلامهراسی را گزارش کردهاند.
بر اساس این تحقیقات، ۷۶.۷ درصد از زنان مسلمان آمریکا و ۵۸.۶ درصد از مردان مسلمان آمریکا حداقل یک بار با این مسئله مواجه شدهاند.
علاوه بر این، ۹۳.۷ درصد از مسلمانان آمریکا گفتهاند، اقدامات ناشی از اسلامهراسی علیه آنها، بر سلامت روحی و روانی آنها تأثیر منفی داشته است.
از میان مسلمانان آمریکایی که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفتهاند، ۳۳ درصد گفتهاند برای ابراز عقاید دینی خود آزادی نداشته و گاهی مجبور شدهاند هویت مذهبی خود را مخفی نگهدارند.
حدود ۴۵ درصد از مسلمانان آمریکا که از بیم مواجهه با اسلامهراسی و بازخورد منفی جامعه هویت دینی خود را آشکار نمیکنند، بین ۱۸ تا ۲۹ سال سن دارند.
در گزارش منتشر شده از این تحقیق آمده است: این بررسی، دو دهه بعد از حملات یازده سپتامبر رخ داده است که به افزایش جرایم ناشی از نفرت، اتخاذ سیاستهایی علیه مسلمانان از سوی دولت منجر شد و بینشی درخصوص این تجربیات، واقعیت زندگی و تأثیرات روان شناختی اسلام هراسی بر میلیونها فرد ساکن آمریکا را فراهم میکند.
هزار و ۱۲۳ آمریکایی مسلمان در این تحقیق مشارکت داشتهاند که تقریباً نیمی از آنان را مردان و نیمی دیگر را زنان تشکیل دادهاند. شرکتکنندگان در این تحقیق، در آمریکا کار و یا زندگی میکنند و برخی دارای شهروندی آمریکا و برخی دیگر فاقد آن بودهاند.
اسلامهراسی در دوره چهارساله ریاستجمهوری ترامپ در آمریکا به اوج خود رسید. جو بایدن در رقابتهای انتخاباتی با وعده از بین بردن تبعیض و فشار دوران ترامپ علیه مسلمانان خواستار حمایت آنان از کاندیداتوری خود شد.
بایدن در رقابتهای انتخاباتی خود خطاب به مسلمانان این کشور گفته بود: میدانیم که مسلمانان آمریکا همواره از سوی ترامپ و دولت او مورد حمله واقع شدهاند. جامعه مسلمانان نخستین جامعهای بود که به واسطه قانون ممنوعیت سفر آنان به آمریکا، خصومت ترامپ علیه رنگینپوستان را احساس کردهاند. نتیجه سیاستهای نفرتپراکنانه را در کشور خود شاهد بودهایم و نتیجه آن اسلامهراسی و حوادث مختلف علیه مسلمانان بوده است. کودکان در مدارس مورد زورگویی قرار میگیرند و جرایم ناشی از تنفر شدت گرفته است.