خبرگزاری مهر؛ گروه مجله _ مرضیه کیان: چند سالی میشود که ضربآهنگ مهاجرت به ترکیه بیشتر از قبل شده و بسیاری از ایرانیان به این کشور مهاجرت کردهاند. جدا از موضوع مهاجرت، بازار سفر توریستی به ترکیه هم همیشه داغ است؛ شرایط خطرناک کرونا و غیر کرونایی هم نمیشناسد.
یکی دیگر از جذابیتهای ترکیه برای ایرانیها، همچنین خرید خانه در این کشور است که در ماههای اخیر با کاهش ارزش پول ملی ترکیه این جذابیت برای ایرانیها بیشتر شده است.
ایرانیها حدود ۱۶۰۰ خانه در ترکیه خریدند
مرکز آمار ترکیه خبر داده که در سه ماه اول امسال، ایرانیها با خرید ۱۵۹۹ واحد خانه، بزرگترین گروه خریدار خارجی مسکن ترکیه بودهاند که البته این تاریخ تقریباً مصادف میشد با قرمز بودن کشور ترکیه از لحاظ شرایط کرونایی که باعث شده بود سفرها به ترکیه به شدت کاهش پیدا کند، اما با این وجود همچنان آمارها افزایش ۳.۲ درصدی را نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، نشان میدهد.
خانههای ۵۰ متری در ترکیه از متوسط قیمت ۷۰۰ میلیون تومان شروع میشود به بالا؛ که این قیمت در شهرهای مختلف ترکیه متفاوت است.
یعنی اگر متوسط قیمت را با متراژ خانه ۵۰ متری در نظر بگیریم، ایرانیها فقط در سه ماهه نخست امسال چیزی حدود هزار و صد و بیست میلیارد تومان در ترکیه برای خرید خانه هزینه کردند.
اهانت به خانه ایرانیها در جمهوری آذربایجان
با وجود این اشتیاقی که از سوی ایرانیها در ترکیه دیده میشود و روز به روز بیشتر پول مردم ایران به خاک ترکیه ریخته میشود، تحولات سیاسی اخیر و چند نمونه دیگر آن در سالهای پیشتر نشان داده است که گویا این رابطه دو طرفه نیست!
الهام علیاف رئیس جمهور آذربایجان به پشت گرمی دولت ترکیه صحبتهای ضد ایرانی زیادی را در چند روز اخیر رسانهای کرد که البته آتش این حرفها با رزمایش نظامی ایران در نزدیکی مرزهای شمالغربی فرو نشست اما تنش ایجاد شده شکافی بود بر رابطه دوستانه دو طرف.
ضمن اینکه یکی از دردآورترین اخباری که مخابره و تصاویری که دیده شد، خبر و تصویر اهانت به سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو بود، سفارت ایران در هر کشوری، خانه هشتاد و چند میلیون ایرانی در آن کشور محسوب میشود و اهانت به آن، اهانت به حریم خانه ایرانیهاست. البته پلیس جمهوری آذربایجان خبر داده که ۴ نفر را در رابطه با این اهانت دستگیر کرده و همچنان پیگیری این ماجرا را در دست دارد.