به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا محرابی پیش از ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه گلستان اظهارکرد: پیشگیری، کنترل و مبارزه با بیماری های واگیر دامی، پیشگیری، کنترل و مبارزه با بیماری های مشترک انسان و دام و تضمین کیفیت فرآورده های دامی در زمره وظایف دامپزشکی است.
مدیرکل دامپزشکی گلستان با اشاره به ۱۳ هزار قطعه جوجه ریزی در ماه، افزود: تعداد بیماری های واگیر دام و طیور زیاد بوده و با همت دامپزشکی و رصد و پایشی که داشتیم در هیچ واحد مرغ گوشتی، واحد مرغ مادر و مرغ تخمگذار مشکل خاصی نداریم.
وی بیان کرد: علیرغم اینکه در حاشیه دریای خزر بوده و پرندگان مهاجر با خود عوامل عفونی می آورند اما واحدهای ما پاک است.
محرابی ادامه داد: دو بار در سال به روستاها مراجعه کرده و واکسن نیوکاسل به طیور بومی تزریق می کنیم تا ضمن حفظ آنها، این بیماری به واحدهای صنعتی منتقل نشود.
مدیرکل دامپزشکی گلستان با اشاره به حساس بودن مرغ تخمگذار در مقابل بیماری ها گفت: ۶۸ واحد مرغ مادر و ۲۱ واحد مرغ تخمگذار در استان داریم.
وی اضافه کرد: سالیانه ۲۸۰ هزار الی ۳۰۰ هزار تن گوشت مرغ، ۷۰ هزار تن تخم مرغ، ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه گوشتی یک روزه و پنج میلیون قطعه جوجه تخم گذار در استان تولید می شود.
محرابی با اشاره به واحدهای پرورش دام هم گفت: از ابتدای سال تاکنون کانون تب برفکی در استان نداشتیم.
مدیرکل دامپزشکی گلستان در خصوص اقدامات مقابله ای با تب برفکی گفت: تزریق رایگان واکسن به دام های عشایر و ترویج واکسن در روستاها و واحدهای صنعتی از جمله اقدامات ما بوده است.
وی در مورد بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک هم توضیح داد: کل و بزهای در برابر این بیماری حساس بوده لذا به تمام احشام روستاهای حاشیه جنگل واکسن پی پی آر تزریق شده است.
محرابی ادامه داد: در سال ۹۸ با بیماری لکه سفید در واحدهای تولیدکننده میگوی گمیشان روبرو بودیم که به دلیل واردات بچه میگو از استانهای جنوبی کشور اتفاق افتاد.
مدیرکل دامپزشکی گلستان اظهارکرد: به خوبی توانستیم بیماری لکه سفید را کنترل کرده و هم اکنون بیش از ۷۰۰ تن میگو برداشت شده و پیشبینی میکنیم که به هزار و ۵۰۰ تومان برسد که ۹۰ درصد آن صادر خواهد شد.
محرابی از معرفی ۱۱۹ واحد عرضه کننده گوشت و مرغ در ۶ ماهه ابتدای سال به مراجع قضایی خبرداد.