گناوه- رئیس اداره اوقاف وامورخیریه گناوه ودیلم گفت: ترویج و نهادینه کردن فرهنگ وقف مشارکتی ازبرنامه‌های اولویت دار اوقاف و امورخیریه است.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین غلامی چهارشنبه در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت دهه وقف با گرامیداشت این دهه و تسلیت ایام سوگواری دهه پایانی ماه صفر اظهار داشت: وقف سنت اسلامی و حسنه جاریه و یکی از ارزشمندترین اعمال خیر و ماندگار برای انسان‌های واقف است که باهدف رفع بخشی از مشکلات روز جامعه املاک و اموال خود را در این راه اهدا می‌کنند.

وی افزود: در جامعه امروز که با توجه به مشکلات اقتصادی و نیازهای باید به سنت حسنه وقف جامه عمل پوشاند.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان گناوه و دیلم یادآور شد: ترویج و نهادینه کردن فرهنگ وقف مشارکتی و گروهی یکی از برنامه‌های اولویت دار سازمان اوقاف و امور خیریه است که با نهادینه کردن فرهنگ وقف مشارکتی، بسیاری از مشکلات موجود در جامعه با توجه به نیازهای امروزی برطرف خواهد شد و در این راه نیازمند همکاری و تعامل هر چه بیشتر دستگاه‌های مختلف و مشارکت اقشار مردم هستیم.

وی گفت: در بحث وقف، اداره اوقاف امانتدار و بر اساس قانون نگهدارنده موقوفات است اما تا زمانی که واقف خود متولی مشخص کند و متولی نیز توانایی اداره موقوفه را داشته باشد لزومی ندارد اوقاف متولی موقوفه باشد.

غلامی تصریح کرد: تمام تلاش اداره اوقاف شهرستان در جهت نهادینه کردن وقف مشارکتی است و در این زمینه از مسئولان و فعالان فرهنگی شهرستان یاری و همکاری خواسته‌ایم و از رسانه‌ها نیز درخواست می‌کنیم که در این خصوص اطلاع رسانی و در آگاهی رسانی به مردم همیاری شود.

شناسایی ۶۸ بقعه متبرکه در گناوه و دیلم

وی گفت: شهرستان‌های دیلم و گناوه دارای ۶۸ بقعه متبرکه در شهرستان‌های گناوه دیلم شناسایی شده است و این مجموع بقاع شامل ۱۱ امامزاده و ۵۷ مورد قدمگاه و آرامگاه است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گناوه و دیلم یادآور شد: تعداد موقوفات در شهرستان‌های گناوه و دیلم ۳۴ مورد است که شامل ۷ موقوفه منفعتی (درآمدزا) و بقیه انتفاعی هستند.

وی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون دو مورد وقف جدید زمین از سوی واقفان خیراندیش در شهرستان انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: تعداد مساجد و حسینیه در شهرستان گناوه شامل ۱۴۷ مسجد و ۸۴ حسینیه و در شهرستان دیلم ۷۴ مسجد و ۲۷ حسینیه است.

پیگیری ۲۸ پرونده حقوقی موقوفات و بقاع متبرکه

وی با اشاره عملکرد یک ساله اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان گناوه و دیلم در حوزه بقاع و موقوفات گفت: اخذ ۴ جلد سند مالکیت موقوفات و بقاع متبر که، تبدیل ۶ جلد سند مالکیت دفترچه‌ای به تک برگ، پیگیری ۲۸ پرونده حقوقی مربوط به موقوفات و بقاع متبرکه، صدور ۱۸ رأی صادره به نفع موقوفات و بقاع متبرکه از جمله عملکردها بوده است.

وی با اشاره به میزان هزینه کرد در یک ساله در حوزه بقاع و موقوفات شهرستان گناوه و دیلم به جز امامزاده سلیمان (ع) اظهار داشت: مبلغ ۲۲۸ میلیون ریال کمک هزینه اسکان به حوزه علمیه برادران، مبلغ ۱۳۲ میلیون ریال کمک هزینه اسکان به حوزه علمیه خواهران، کمک هزینه به مستمندان و موارد اجتماعی ۱۱۱ میلیون و صد هزار ریال، کمک به دانش آموزان بی بضاعت به مبلغ ۱۷۵ میلیون ریال شامل ۷۰ بسته، تأمین و نگهداری حفظ عین موقوفات به مبلغ ۸۵۵ میلیون و ۷۴۸ هزار ریال، هزینه کرد در امور قضائی موقوفات به مبلغ ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال، هزینه کرد در امور فرهنگی به مبلغ ۲۸۲ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال، هزینه کرد در امورات قرآنی و مسابقات قرآن به مبلغ ۲۱۹ میلیون و ۳۰۶ هزار ریال و هزینه کرد در امورات مختلف مدیریتی و جاری به مبلغ ۵۹۵ میلیون ۵۷۱ هزار ریال بوده است.

توزیع ۶۲۰ بسته معیشتی بین نیازمندان

وی با اشاره به میزان هزینه کرد یک ساله در امامزاده سلیمان بن علی (ع) نیز گفت: با توجه به شاخص بودن این امامزاده و شیوع کرونا، برنامه‌ها در زمینه فرهنگی به سمت تهیه بسته‌های معیشتی در طرح‌های مختلف سوق داده شد.

وی اضافه کرد: کل هزینه کرد امامزاده سلیمان بن علی (ع) در طول یکسال ۵ میلیارد و ۸۰۸ میلیون و ۳۱۳ هزار ریال بوده است که در بخش‌های امور اجتماعی با طرح‌های مختلف، امور عمرانی، فرهنگی و مدیریتی و هزینه‌های جاری در این امامزاده هزینه شده است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان گناوه و دیلم تصریح کرد: امور اجتماعی شامل طرح‌های تبرکات و مواسات شمیم حسینی، طرح شهید سلیمانی، تبرکات ایام فاطمیه، تبرکات مهدوی، ضیافت همدلی و تبرکات علوی که جمعاً شامل ۶۲۰ بسته معیشتی بوده است و بین مستمندان توزیع شد.

وی گفت: امور عمرانی نیز شامل تعمیرات شبستان امامزاده سلیمان بن علی (ع)، مغازه‌ها و دیگر موارد بوده است و امور فرهنگی شامل برنامه‌های مناسبتی که با توجه به شیوع کرونا بیشتر در فضای مجازی بوده و شامل بصیرت عاشورایی، هفته وحدت، هفته بسیج، ایام فاطمیه، مبعث حضرت محمد (ص)،اعیاد شعبانیه، ماه مبارک رمضان، دهه ولایت، هفته دفاع مقدس و دیگر مناسبت‌های فرهنگی است.

غلامی گفت: امور مدیریتی شامل خرید لوازم و تعمیرات سیستم صوتی، دوربین مدار بسته، حقوق و دستمزد خدام و دیگر موارد مصرفی و جاری بقعه مبارک بوده است.

وی با اشاره به برنامه‌های عمرانی در آینده در امامزاده سلیمان بن علی (ع) گفت: اجرای فاز دوم تسطیح قبور در قسمت شمالی بقعه از برنامه‌های آینده عمرانی در این امامزاده است.

وی با اشاره روزشمار دهه وقف امسال گفت: «وقف، رسانه، تکریم واقفان خیر اندیش»، «وقف، ترویج فرهنگ قرآن و عترت و مهدویت»، «وقف خدمات فرهنگی و اجتماعی به جامعه»، «وقف، بقاع متبرکه، ترویج فرهنگ زیارت»، «وقف، کاهش آسیب‌های اجتماعی»، «وقف، توسعه فرهنگ و تمدن اسلامی»، «وقف، توسعه آموزش و پژوهش و حمایت از نخبگان و مؤسسات دانش بنیان»، «وقف، سلامت و بهداشت جامعه»، «وقف، اشتغال و تولید «و «وقف جمعی، توسعه مشارکت‌های اجتماعی» عناوین روزشمار دهه وقف امسال است.

وی گفت: نشست رسانه‌ای، دیدار با امام جمعه، فرماندار گناوه، تجلیل از واقفان، غبارروبی گلزار مطهر شهدا، عیادت از واقف و تجلیل از وی، نشر موارد مربوط به وقف در فضای مجازی، نصب بنر در زمینه تبلیغ وقف، تهیه کلیپ پیرامون اهمیت وقف مشارکتی و اطلاع رسانی در این مورد، دیدار با علما و روحانیون از جمله برنامه‌های دهه وقف این اداره است.

در پایان این نشست از سوی اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان گناوه از خبرنگاران تجلیل شد.