گناوه- در راستای سفر رئیس جمهور و هیئت همراه به استان بوشهر ،سید احسان خاندوزی نماینده دولت از شهرستان گناوه بازدید کرد و مسئولان شهرستان در این دیدارها مشکلات مردم و منطقه را بیان کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، در ششمین سفر استانی رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت که روز جمعه به استان بوشهر انجام شد، سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصاد و دارایی به عنوان نماینده دولت همراه با تعدادی از مسئولان استانی و کشوری وارد شهرستان گناوه شد و از بنادر شمالی استان بازدید کرد.

در این بازدیدها مسئولان شهرستان با بیان مشکلات منطقه خواستار رونق اقتصادی و تجاری مبتنی بر دریا که سهم اصلی را در اشتغال و زندگی مردم شهرستان دارد شدند.

فرماندار گناوه در بازدید وزیر امور اقتصادی و دارایی از تأسیسات بندری شهرستان گناوه اظهار داشت: شغل و معیشت ۸۵ درصد مردم این شهرستان به صورت مستقیم و غیرمستقیم به دریا وابسته بوده و صنعت و کشاورزی نتوانسته بخش مهمی از اشتغال را در این شهرستان را پوشش دهد و به ترتیب هم آنها ۱۰ و زیر ۲۰ درصد است.

غلامرضا مهرجو افزود: در سطح شهرستان گناوه پنج هزار و ۵۰۰ واحد صنفی فعالیت دارند و بالغ بر ۵۳۰ شناور که هر شناور ۶ تا ۸ نفر بر روی آن اشتغال دارند و بنابر این اشتغال و زندگی مردم به دریا وابسته است.

فرماندار گناوه با بیان اینکه هر شهرستان و استانی شرایط خاص خود را دارد و باید با نظر گرفتن آن تصمیم گیری شود بیان کرد: هر قدمی چه در زمینه تقویت زیر ساخت‌ها، اعطای مشوق‌های تجاری و معافیت و سود بازرگانی ما را به اهداف آمایش سرزمینی ترسیم شده نزدیک می‌کند و نقشی اساسی در پیشرفت منطقه و شهرستان دارد.

بنابر این هدیه سفر بارقه امیدی برای مردم باشد

وی ادامه داد: حضور ریاست جمهوری آیت الله رئیسی به استان و وزیر اقتصاد و دارایی به شهرستان هم بارقه امید در مردم است و هم باعث می‌شود که از نزدیک با مشکلات مردم آشنا شوند و امید است دستاوردهای خوبی برای منطقه دربرداشته باشد.

امام جمعه گناوه با اشاره به اینکه موضوع کالای همراه ملوان از دیرباز و حتی قبل از انقلاب اسلامی وجود داشته است گفت: کالای همراه ملوان یا ته لنجی نباید به نام قاچاق به آن نگریسته شود.

حجت الاسلام رکنی حسینی اظهار داشت: یکی از مشکلات لنج داران این منطقه علاوه بر ته لنجی، محدودیت در سفر دریایی است که در سال گذشته مجوز سه سفر دریایی برای آنها مصوب کرد اما امسال و علیرغم گذشت هفت ماه از سال، اجازه سفر بیشتر نداشته‌اند و تنها یک سفر انجام داده‌اند.

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از موضوعات و خواسته‌های مردم اموال تملیکی است گفت: مردم انتظار دارند که این کالاها به جای معدوم شدن به خود آنها داده شود.

امام جمعه افزود: شغل اصلی و درآمد و ارتزاق مردم شهرستان گناوه از طریق دریا و تجارت دریایی و کالای همراه ملوان است و امید می‌رود در این سفر و با درایت رئیس جمهور محترم و دولتمردان مشکل کالای همراه ملوان به طور اساسی و برای همیشه حل شود.

مدیرعامل تعاونی لنج داران گناوه گفت: زندگی مردم بنادر و شمال استان بوشهر دریا دریانوردی عجین است و تمام شغل‌ها خواسته و ناخواسته، مستقیم و غیر مستقیم زیر مجموعه دریا و دریانوردی هستند و زنجیر وار به این حوزه مرتبط می‌شوند.

سید علی موسوی گمارونی افزود: مردم استان بوشهر به خصوص بنادر شمالی استان در بحث زمین‌های کشاورزی، مراتع حاصلخیز، کارخانه‌ها، پتروشیمی هیچ سهمی ندارند و این لنج‌های سنتی چرخ نیروی محرک بنادر هستند.

وی گفت: لنج‌های سنتی نه تنها در کشورهای حاشیه خلیج فارس و خاورمیانه بلکه در میان تمام بنادر جایگاه ویژه ای دارند..

وی بیان کرد: مرکز نشینان مصوبه‌ای مبنی بر خارج شدن شناورهای سنتی و جایگزین کردن آنها با شناورهای فلزی گذراندند که در شرایط کنونی به هیچ وجه قابل اجرا نیست.

موسوی گمارونی یادآور شد: این بندر زیرساخت بندری مناسب، تجهیزات بندری قوی، اسکله مناسب و عمق آب خور برای پهلوگیری اینگونه شناورهای فلزی ندارند و این مصوبات قابلیت اجرایی ندارد.

وی با اشاره به اهمیت کالای همراه ملوان برای ساحل نشینان بندر گفت: تقاضای ما هدفمند کردن و ساماندهی کالای ته لنجی و همراه ملوان به طور اساسی است. وحق ساحل نشینان در آن در نظر گرفته شود.

مدیرعامل تعاونی لنج داران گناوه گفت: امکان گسترش اقتصادی در کنار این شناورهای سنتی وجود دارد و باید از آن استفاده کرد.

وی تصریح کرد: شناورهای سنتی پل ارتباطی برای کشور ما هستند که بدون رابطه و واسطه در قلب کشورهای حاشیه خلیج فارس ورود می‌کنند و باید از ظرفیت آنها در بازار یابی و صادرات کشور استفاده کرد.