به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه عرب زبان «الخنادق» مطلبی را پیرامون انتخابات پارلمانی زودهنگام در عراق که قرار است از فردا یکشنبه آغاز شود، منتشر کرد. این پایگاه در مطلب خود آورده است: انتخابات پارلمانی زودهنگام، عراق را در برابر یک رویداد و یک نقطه عطف سرنوشتساز قرار داده است.
رسانههای وابسته به آمریکا و سعودی همچنان بر طبل کاهش مشارکت در انتخابات عراق میکوبند و عمدتاً حامیان حشد شعبی را هدف قرار میدهند بر اساس این گزارش، پایگاه مذکور در مطلب خود همچنین آورده است: روز گذشته مرحله نخست انتخابات پارلمانی زودهنگام عراق برگزار شد. در این مرحله گروههای خاص ازجمله نیروهای نظامی و امنیتی، زندانیان و آوارگان آرا خود را به صندوقهای رأی انداختند. چندی پیش کمیساریای عالی انتخابات عراق اعلام کرده بود که بیش از یک میلیون نیروی نظامی و امنیتی حائز شرایط لازم برای مشارکت در انتخابات هستند.
الخنادق همچنین عنوان کرده است: در نهایت مرحله اول انتخابات پارلمانی سرنوشت ساز عراق عصر روز گذشته به پایان رسید و اعلام شد که ۶۹ درصد از واجدین شرایط در انتخابات مشارکت داشتهاند. نخستین مرحله از انتخابات پارلمانی زودهنگام با هیچ مشکل امنیتی مواجه نشد. آنچه که امروز شاهد آن هستیم، این است که برخی رسانهها بر طبل کاهش مشارکت در انتخابات پارلمانی میکوبند.
این پایگاه عرب زبان در ادامه مطلب خود آورده است: نکته قابل تأمل آن است که رسانههای وابسته به سعودی و آمریکا از کاهش مشارکت در مناطقی سخن میگویند که عمده حامیان حشد شعبی در آنجا به چشم میخورند. ناگفته پیداست که مردم عراق به ندای مرجعیت برای حضور گسترده در انتخابات لبیک خواهند گفت و در روز یکشنبه مشارکت مطلوبی را در انتخابات پارلمانی زودهنگام رقم خواهند زد.
پیش بینی میشود مردم عراق با آرا خود به مخالفان واشنگتن دیدگاه خود در زمینه مخالفت با تداوم حضور نظامی آمریکا در خاک کشورشان را ابراز کنند الخنادق همچنین تأکید کرده است: مسأله خروج نظامیان ایالات متحده آمریکا از خاک عراق یک مسأله غیرقابل مذاکره است. پیش بینی میشود که مردم عراق با آرا خود به نمایندگان مخالف ایالات متحده آمریکا، صراحتاً دیدگاه خود در این زمینه را ابراز کنند. انتظار مردم عراق از دولت آتی اخراج نیروهای نظامی بیگانه از جمله نیروهای نظامی ایالات متحده آمریکا از خاک این کشور است.
گفتنی است، کمیساریای عالی انتخابات عراق امروز شنبه با صدور بیانیهای از آغاز سکوت انتخاباتی در سراسر این کشور از صبح امروز خبر داد. این در حالی است که انتخابات پارلمانی زودهنگام فردا یکشنبه برگزار میشود.
پس از آن، «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق یک پست توئیتری در خصوص فرایند رأیگیری ویژه برای نیروهای نظامی و امنیتی در انتخابات پارلمانی، منتشر کرد. نخست وزیر عراق در این زمینه گفت: فرایند انتخاباتی ویژه نیروهای نظامی و امنیتی با موفقیت به پایان رسید. الکاظمی در ادامه افزود: گام اول انتخابات محکم برداشته شده است و این روند با مشارکت گسترده عموم ملت عراق در راستای انجام وظیفه ملی تکمیل میشود.
پیشتر نیز خبرگزاری مهر گزارشی را در زمینه «مداخلات بازیگران خارجی» در صحنه انتخاباتی عراق منتشر کرد. واقعیت این است که هنوز هم هجمههای تبلیغاتی رسانههای وابسته به برخی کشورهای جهان عرب علیه انتخابات پارلمانی عراق متوقف نشده است. این رسانهها امیدوارند تا در فاصله باقی مانده تا انتخابات بتوانند مردم عراق را از حاضر شدن در پای صندوقهای رأی بازدارند. به عنوان نمونه میتوان به شبکههای «العربیه» و «الحدث» اشاره کرد که طی روزهای اخیر بخش عمدهای از برنامههای خود را به مشکلات اقتصادی در عراق اختصاص دادهاند!
طبیعی است که هدف اصلی و اساسی شبکههای وابسته به دربار سعودی از پرداختن به مسائل اقتصادی عراق، ایجاد موجی از نا امیدی در صفوف مردم است تا بدین ترتیب، آنها از مشارکت در انتخابات سرباز زنند. تلاشهای رسانهای عربستان سعودی برای تأثیرگذاری بر روند انتخابات پارلمانی عراق پس از آن کلید خورد که سلسله حمایتهای ریاض از بقایای عناصر داعش در مرزهای عراق برای بی ثبات سازی فضای سیاسی و امنیتی در آستانه انتخابات، با شکست مواجه شد.
در این میان نباید از این مسأله نیز غافل شد که ایالات متحده آمریکا نیز اولویتهایی در عراق دارد. آمریکاییها نمیخواهند همکاریهای امنیتیشان با بغداد دستخوش تغییر شود. بنابراین، آمریکا تمایل دارد که همکاریهای نظامی و امنیتی با دولت آتی عراق همچون گذشته ادامه داشته باشد. در همین ارتباط، پایگاه عرب زبان «الخنادق» مینویسد: «آمریکا خود نیک میداند که حتی پس از برگزاری انتخابات پارلمانی عراق نیز با چالش بزرگی مواجه است و آن، حملات نظامی به منافع واشنگتن در بغداد است.
بر همین اساس، سیاستمداران آمریکایی در حال حاضر به شدت به نتایج انتخابات پارلمانی عراق چشم دوختهاند زیرا به خوبی میدانند که هرگونه تداوم حضور نظامیشان در خاک این کشور به توافق با دولت آتی عراق بستگی دارد.