مصطفی کنار کوهی در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه اکیپهای واکنش سریع دامپزشکی استان خوزستان در اولین ساعات به مناطق زلزلهزده شهرستان اندیکا اعزام شدند، اظهار کرد: این اکیپها نسبت به واکسیناسیون دامهای موجود برای پیشگیری از بروز بیماریهای واگیر دامی و بیماریهای مشترک و نظارت بر دفن بهداشتی لاشه دامهای تلف شده اقدام میکنند.
وی افزود: اداره کل دامپزشکی همه توان و امکانات خود را برای کمک به مردم مناطق زلزلهزده در حوزه حفاظت از سرمایههای دامی باقیمانده و پیشگیری از شیوع بیماریهای مشترک و واگیر دامی در این مناطق به کار میگیرد.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان، بررسی تعداد تلفات دامی و دفن بهداشتی دامهای تلف شده را از جمله اقدامات این اکیپها برشمرد و عنوان کرد: برای جلوگیری از آسیبهای زیستمحیطی و ابتلاء به بیماریهای مشترک، همه لاشهها در مکانی مناسب و بهصورت بهداشتی مطابق با دستورالعملهای سازمان دامپزشکی کشور مدفون میشوند.
کنار کوهی ادامه داد: با وجود شرایط توپوگرافی خاص منطقه به لحاظ صعبالعبور بودن اکیپهای واکنش سریع دامپزشکی استان و شهرستان اندیکا کماکان در حال ارائه خدمات هستند و با توجه بهاحتمال شیوع بیماریهای مشترک در این مناطق، اقدامات کنترلی و پیشگیری از قبیل واکسیناسیون، سمپاشی و رصد و پایش بیماریها در حال اجراست.
وی با تأکید بر لزوم امدادرسانی فوری به مناطق زلزلهزده در حوزه دامپزشکی برای پیشگیری از شیوع بیماریهای مختلف یادآور شد: پس از زلزله به دلیل ایجاد شرایط ویژه و کاهش سطح بهداشت در مناطق متأثر از زلزله، احتمال وقوع بیماریهای دامی افزایش مییابد که در همین راستا اکیپهای واکنش سریع دامپزشکی استان نسبت به واکسینه کردن دامهای سبک و سنگین در مناطق زلزلهزده علیه بیماریهای بروسلوز، لمپی اسکین، طاعون نشخوارکنندگان کوچک و آبله را مطابق با دستورالعملهای مدیریت بحران دامپزشکی استان در دستور کار قرار دادند.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان ضمن همدردی با آسیب دیدگان بر همکاری با اکیپهای دامپزشکی و استفاده از توان نظارتی کارشناس دامپزشکی برای دفن بهداشتی لاشههای و ضدعفونی دامداریها، آغلها و واکسیناسیون دامها نیز تأکید کرد.