به گزارش خبرنگار مهر، روز پنجشنبه سومین همایش منطقه ای حزب اعتماد ملی با حضور نمایندگان استان های قم، قزوین، تهران، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد و آذربایجان غربی در دفتر حزب اعتماد ملی در تهران برگزار شد.
در این همایش، دکتر سید رحیم ابوالحسنی، مسئول اتاق فکر حزب اعتماد ملی در سخنانی به بیان کارویژه های این حزب و همچنین آسیب شناسی احزاب فعال در کشور پرداخت.
ایدئولوژی سیاسی و فرهنگی در احزاب ما به درستی تعریف نشده است
وی با بیان اینکه" متاسفانه ما مفهوم حزب را از غرب گرفته ایم" ، گفت : در قرآن حزب به صورت امتی تعریف شده است که این امت دارای کارویژه هایی است که ما هم باید بر اساس آن کارویژه ها و تعریقی که در قرآن آمده است به حزب نگاه کنیم.
استاد دانشکده حقوق وعلوم سیاسی دانشگاه تهران افزود : حزب بدون افراد، بدون ساخت و تشکیلات و همچنین بدون وجود مجموعه ای از هنجارها و هویت های تعریف شده ، معنایی ندارد و ما باید همه این شاخصه را برای تشکیل یک حزب و انجام کار حزبی در نظر بگیریم.
ابوالحسنی در مورد علت تشکیل اتاق تازه تاسیس فکر در حزب اعتماد ملی نیز اظهار داشت : اتاق فکر به این دلیل در حزب اعتماد ملی تشکیل شده که طی یک حرکت و کار علمی و دقیق، یک مجموعه فکری مسنجم را برای حزب و اعضای آن تعریف کند.
وی یکی از مشکلات عدم پیشرفت احزاب در کشور را " نداشتن یک استراتژی مشخص در همه زمینه ها " دانست و تصریح کرد : متاسفانه برخی احزاب که اعضای زیادی هم دارند به این دلیل که هر کدام از اعضا متفاوت با دیگری فکر می کند و این احزاب فاقد یا ایدئولوژی دقیق، منسجم و همه جانبه هستند جایگاه خود را هنوز پیدا نکرده اند و دچار سردرگمی هستند.
این عضو اعتماد ملی ادامه داد : ما در احزاب فقط در ایام انتخابات دور هم جمع می شویم و بعد از انتخابات هر کدام به ساز خود می رقصیم ، چون ساخت قوی نداریم و ایدئولوژی سیاسی و فرهنگی در احزاب ما به درستی تعریف نشده است.
وی افزود : ما در احزاب مرتب تلاش می کنیم که در قدرت باشیم و از تدوین ایدئولوژی غافلیم، در حالی که این ایدئولوژی حزبی است که راه را برای کسب قدرت و اجرای ایده ها و برنامه های حزب هموار می کند.
این استاد دانشگاه در ادامه با این توضیح که " قدرت هدف نیست، بلکه وسیله است" ، گفت : احزاب باید توجه کنند بدون قدرت نمی توانند تاثیر گذار باشند، در واقع بدون قدرت هیچ کاری نمی شود انجام داد، حتی کار فرهنگی، مگر شریعتی، کدیور و اشکوری را از دانشگاه به این دلیل که قدرت نداشتند ، اخراج نکردند؟
وی تاکید کرد : حزب و دموکراسی لازم و ملزوم یکدیگرند، اگر حزب وجود نداشته باشد یعنی دموکراسی و حاکمیت مردم وجود ندارد و برگ برنده حزب این است که عده ای را دور خودش را جمع کند و آن عده احساس کنند با در دست گرفتن قدرت می توانند در منابع جامعه شریک شوند.
ابوالحسنی افزود: مردم درحزبی که می تواند نمایندگی، استانداری و وزارت به آنها بدهد کار می کنند، حالا اینکه این افراد قدرت را برای خدمت، لذت یا قدرت می خواهد بحث دیگری است.
نظام انتخاباتی کشور ما حزب کش است
مسئول اتاق فکر حزب اعتماد ملی در بخش دیگری از سخنانش از نظام انتخاباتی موجود در کشور انتقاد کرد و گفت : اگر نظام انتخاباتی ما به همین صورت باشد که هر فردی بدون سابقه کار تشکیلاتی و سیاسی از گوشه ای بلند شود و با چند هزار رای وارد مجلس شود که حزب به درد نمی خورد، با این اوضاع فعالیت حزبی تنها موجب دردسر و بدنامی است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: متاسفانه نظام انتخاباتی کشور ما حزب کش است و به گونه ای نیست که انسان برای کاندیدا شدن و رفتن به مجلس نیاز به حزب داشته باشد، من همین الان شهادت می دهم که اگرنظارت استصوابی شورای نگهبان را هم بردارند باز مطمئن باشید حزب در کشور ما با مشکل روبرو خواهد شد، حداقل اگر نظام انتخاباتی استانی در کشور ما شکل بگیرد شاهد تقویت احزاب خواهیم بود.
تبلیغ خانه به خانه و چهره به چهره بهترین راه برای پیروزی
دکتر ابوالحسنی در ادامه به بررسی کار ویژه های احزاب پرداخت، وی اولین کار ویژه احزاب را "استخدام سیاسی" عنوان کرد و گفت: این کار ویژه تبلورش انتخابات است، ما در رابطه با انتخابات، باید سه کار انجام دهیم، که اولین کار تعیین کاندیداهایی که دارای هویت حزبی باشند، رای آور باشند و شان نمایندگی را داشته باشند.
وی افزود: دومین کار، تشویق افراد جامعه به حضور در انتخابات است که تجربه در تمام دنیا ثابت کرده است تبلیغ چهره به چهره به مهمتر و کارآمدتر از هر نوع روش تبلیغ دیگری است، باید خانه به خانه و محله به محله بروید و برای کاندیداهای حزبمان تبلیغ کنید.
مسئول اتاق فکر حزب اعتماد ملی "پرورش رهبران آینده" را نیز یکی از مهمترین کارهایی دانست که باید به آن توجه کرد و اظهار داشت: ما باید در ایام انتخابات یک کادر برای خودمان بسازیم، یک سوم از کاندیداها را باید برای افراد ناشناخته برای مردم بگذاریم که به وسیله انتخابات به مردم شناسانده شوند که حتی اگر هم این افراد رای نیاورند برای برای دوره های بعد برای مردم شناخته شده باشند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: اگر می بینیم دولتی یا وزیری با مشکل روبرو می شود به دلیل این است که کادر ندارد، ما باید طوری کادر تشکیل دهیم که وقتی به قدرت رفتیم یک سوم از نیروها را بر سر مدیریت ها بگذریم و دو سوم دیگر نقش پشتیبانی انجام دهند و به این صورت یک دولت در سایه قوی تشکیل دهیم.
باید افکار عمومی را مانند سال 76 در دست بگیریم
این عضو حزب اعتماد ملی "افزایش آگاهی سیاسی جامعه" را از دیگر کارویژه های احزاب عنوان کرد و تصریح کرد: افراد جامعه باید با حقوق خود آشنا شوند که برای این کار لازم نیست از همان ابتدا با آموزش های سیاسی شروع کنیم، حتی می توانیم از آموزش مهارت های زندگی برای خانواده ها شروع کنیم و آرام آرام آنها را با مسائل سیاسی و حقوقشان آشنا کنیم.
وی همچنین "همراه و همگام بودن با افکار عمومی" را یکی از راههای موفقیت احزاب در انتخاباتها دانست و اظهار داشت: اگر افکار عمومی را مانند سال 76 در دست داشته باشیم هر چه قدر هم عوامل پشت پرده نخواهند که اصلاح طلبان پیروز شوند پیروزی از آن ما خواهد بود، بعد از انتخابات سال 80 به دوستان هشدار دادم که افکار عمومی جامعه به سمت مطالبات رفاهی، اقتصادی و بیمه ای پیش می رود ولی دوستان توجهی نکردند و نتیجه آنی شد که دیدیم.
مسئول اتاق فکر اعتماد ملی در عین حال تاکید کرد: این را نباید فراموش کرد که یک حزب نمی تواند جلوی افکار عمومی قرار گیرد بلکه باید در کنارش قرار گیرد و آن را هدایت کرد.
با لابی کردن و چانه زنی از بالا درصدی از سیاست های دولت را مدیریت کنیم
به گزارش مهر، استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در ادامه با تاکید بر اینکه "احزاب باید در سیاستگذاری نقش پررنگی داشته باشند" ، گفت: این سیاست گذاری شامل دو بخش است، زمانی که ما در حاکمیت هستیم و زمانی که در حاکمیت نیستیم.
وی ادامه داد: زمانی که در حاکمیت هستیم این احزاب هستند که باید به نمایندگان و مسئولینی که از احزاب انتخاب شده اند برنامه بدهند و وقتی هم بیرون قدرت هستیم باید با لابی کردن و چانه زنی از بالا درصدی از سیاست های دولت را مدیریت کنیم.
دکتر سید رحیم ابوالحسنی در پایان از بررسی 16 مسئله در اتاق فکر حزب اعتماد ملی خبر داد و گفت: از این 16 مسئله، 10 مسئله درون حزبی است و 6 مسئله بیرون حزبی است که با جدیت در رابطه با آنها کار خواهیم کرد.