خرم‌آباد- رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بر ضرورت استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی این استان تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، اسفندیار حسنی مقدم عصر امروز دوشنبه در گفت و گو با رسانه‌ها گفت: کل کانال‌های آب بَر استان لرستان دو هزار و ۷۰۰ کیلومتر است که طی ۴۰ سال بعد از انقلاب ۷۰۰ کیلومتر آن بتونی شده است و دو هزار کانال هنوز خاکی است، امیدواریم با استقرار دولت انقلابی و دولت جهادی و احیای جهاد سازندگی مدل تأمین اعتبار و تأمین بودجه کانالهای آب بَر را از استانی به ملی تبدیل کرده و حجم بیشتری از اعتبار جذب شده و کار بیشتری انجام شود.

وی از بسیج سازندگی سپاه حضرت ابوالفضل (ع) در اجرای سه کیلومتر کانال بتونی آب بَر که حدود ۲۵۰ هکتار از اراضی زراعی و باغی روستاهای «دره ساکی علیا» و «سفلی» را تحت پوشش قرار می‌دهد تقدیر کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان افزود بروز پدیده خشکسالی طی ۵۰ سال اخیر بی سابقه بوده است، برای بهینه سازی مصرف آب باید برنامه داشته باشیم، در دهه ۴۰ سهم هر نفر ایرانی هفت هزار متر مکعب آب بوده است و الان این رقم به هزار و ۵۰۰ متر مکعب تقلیل پیدا کرده است این یعنی وارد بحران آبی می‌شویم نه تنها ایران که در کمربند خشک و نیمه خشک قرار دارد بلکه نصف جهان با این پدیده روبروست لذا در آینده نزاع بر سر منابع نفت و گاز نیست بلکه موضوع اصلی آب است و کشوری که بتواند منابع آب را مدیریت کند و تولید بیشتری داشته باشد آن کشور موفق است.

حسنی مقدم با اینکه دولت برای اجرای سیستم‌های نوین آبیاری بارانی ۳۰ میلیون تومان و آبیاری قطره‌ای ۴۰ میلیون تومان کمک بلاعوض لحاظ کرده و ۷۰ تا ۸۰ درصد هزینه‌ها را پوشش می‌دهد گفت: کشاورزان برای تبدیل اراضی خود از آبیاری غرقابی به آبیاری بارانی و قطره‌ای به مراکز جهاد کشاورزی دهستان مراجعه کرده، تشکیل پرونده دهند تا برای آنها کار انجام شود.

وی تصریح کرد: ما در بخش کشاورزی کنار تولیدکنندگان و بهره‌برداران هستیم و در این راستا از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنیم، کمبودها را با همراهی، همدلی و کار جهادی برطرف کنیم تا با آسودگی خاطر بیشتر اقدام به تولید کنید.