دادگاه حقوق بشر اروپا شکایت قربانیان سوء استفاده جنسی از کشیش‌های کاتولیک را رد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یورونیوز، دادگاه حقوق بشر اروپا می‌گوید واتیکان دارای مصونیت اعطا شده به کشورهای مستقل است و قربانیان سوء استفاده جنسی کشیش‌های کاتولیک نمی‌توانند علیه این مکان مقدس طرح دعوا کنند.

این حکم در حالی صادر شده که گزارش‌ها نشان می‌دهد روحانیون کاتولیک در فرانسه از سال ۱۹۵۰ تا کنون تجاوز و تعرض‌های گسترده‌ای را علیه کودکان انجام داده و تخمین زده می‌شود در طی این سال‌ها بالغ بر ۲۱۶ هزار کودک از سوی کشیش‌ها در فرانسه مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته‌اند.

حامیان قربانیان خواستار جبران خسارت و پیگرد قانونی شده‌اند. پاپ فرانسیس هم در واکنش به گزارش‌هایی که هفته گذشته در فرانسه در خصوص این تعرضات جنسی منتشر شد ابراز شرمساری کرد.

با این حال حکم دادگاه حقوق بشر اروپا نشان داد که ۲۴ قربانی فرانسوی، بلژیکی و هلندی نمی‌توانند از واتیکان طلب جبران خسارت داشته باشند و این مکان مذهبی تحت پیگرد قانونی قرار نخواهد گرفت.

شاکیان ابتدا پرونده خود را در بلژیک تشکیل دادند اما در مرحله اول درخواست آنها رد شد. در ادامه دادگاه حقوق بشر اروپا که در شهر استراسبورگ فرانسه مستقر است در بیانیه‌ای اعلام کرد واتیکان عضو شورای اروپا نیست و بنابراین مشمول صلاحیت دادگاه حقوق بشر اروپا نمی شود.

این نهاد به مستقل بودن واتیکان به عنوان یک کشور خارجی با حقوق و تعهدات یکسان نیز اشاره داشته است بنابراین طبق گفته دادگاه حقوق بشر اروپا از این مکان نمی‌توان در بلژیک شکایت کرد.

این اولین مورد دادگاه است که مصونیت ارائه شده به واتیکان را در یک پرونده در نظر می‌گیرد و موجی از خشم در سراسر جهان را به دلیل عدم توقف سوء استفاده جنسی از سوی کشیشانی که در اکثر موارد از پیگرد قانونی فرار کرده‌اند با خود به همراه دارد.

با این وجود ۲۰ نفر از قربانیان موفق به دریافت غرامت از طریق کمیته داوری کلیسای کاتولیک برای قربانیان سوء استفاده جنسی شدند.

در حال حاضر مسئله مسئولیت و سلسله مراتب در کلیسا برای قربانیان به یک اولویت تبدیل شده است چرا که گزارش کمیسیون فرانسوی در این خصوص می‌گوید که از این اقدامات کشیش‌ها سال‌ها پرده‌پوشی شده و مقام‌های واتیکان اجازه نداده‌اند این مسئله علنی شود.