به گزارش خبرنگار مهر، محمد تقی مشهدی عصر چهارشنبه درنشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: سازمان بازرسی کشور یک سازمان نظارتی است و با دو رویکرد مهم مبارزه با فساد در دستگاه های اداری و حمایت ازتولید در کنار دیگر وظایف ذاتی خود به مردم خدمت رسانی می کند.
وی با بیان اینکه بازرسی ها بر حسب موضوع به سه طریق انجام می شود افزود: روش اول بازرسی های موردی است که با اعلام اشخاص ما وارد عمل می شویم و در روش دوم شامل بازرسی های مستمر و برنامه ای است که بر اساس موضوعات مهم و آسیب های استان برنامه ها تدوین و بازرسی ها در طول سال انجام می شود.
حاجی مشهدی تصریح کرد: بازرسی فوق العاده سومین و مهمترین مورد بازرسی است و شامل موضوعات مهمی می شود که از طریق رهبر معظم انقلاب، دفتر ریاست جمهوری، بازرسی کل و یا مجلس مورد تاکید قرار می گیرد، مثل سیل زلزله زمین خواری و مواد مشابه که از نظر زمان انجام کار در اولویت قرار می گیرد.
مدیر کل بازرسی گلستان تشکیل دفتر حمایت از سرمایه گذار را یکی از تدابیر سازمان بازرسی در حمایت از تولیدکنندگان دانست و افزود: در همین راستا در سال ۱۴۰۰ بیش از ۶۰ مورد بازدید از واحدهای تولیدی گلستان با هدف بررسی آسیب ها و رفع موانع انجام شد و تعداد ۱۴ مورد از بازدید ها رفع مانع شدند.
حاجی مشهدی تصریح کرد: بیشترین تخلفات در دستگاه هایی صورت می گیرد که بیشترین تعامل را با مردم دارند مثل مخابرات، آب، برق، گاز، شهرداری و یا دارای امضای طلایی در صدور مجوز هستند مثل کشاورزی صنعت و معدن و امثال آن، به همین دلیل مورد رصد بیشتری قرار می گیرند.
مدیر کل بازرسی گلستان خاطر نشان کرد: ۱۲۰ مورد بازرسی توسط بازرسان این اداره در بازه زمانی اول مهر ۱۳۹۹ تا اول مهر ۱۴۰۰ در استان گلستان انجام شده است که شامل ۸۰ گزارش موردی چهار مورد گزارش فوق العاده و ۳۶ گزارش مستمر بوده است.
مدیرکل بازرسی استان گلستان با بیان این مطلب که در بازرسی های انجام شده ۲۳۸ مورد تخلف اداری شناسایی و معرفی شده است افزود: ۲۱ مورد شامل تخلفات مدیران بود که به نهاد ریاست جمهوری معرفی شده اند و ۲۱۲ کارمند متخلف و پنج مورد شامل گزارش انضباط کاری بوده است.
وی ادامه داد در بازه زمانی مهر ۹۹ تا مهرماه ۱۴۰۰ تعداد هزارو ۳۳۱ مورد ثبت اطلاعات اولیه توسط دستگاههای اجرایی در سامانه ستاد صورت گرفته است و بعد از آن ۴۰ درصد جلسات انجام شده مربوط به مزایده هایی بود که در دستگاه ها مختلف انجام شده بود و به واسطه تذکرات ۴۱ مورد پیشگیری صورت گرفت که به واسطه آن ۹۷ میلیارد تومان جلوی تضییع مال گرفته شد.