کرج - رئیس پلیس فتا استان البرز از دستگیری پنج باند اسکیمر به عنوان فروشنده دوره‌گرد یا فروشگاه‌های ثابت خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، رسول جلیلیان بعد از ظهر چهارشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته ناجا برگزار شد، با بیان اینکه شعار امسال هفته پلیس؛ «پلیس هوشمند، امنیت پایدار» است، اظهار کرد: پلیس فتا پیشرو در امر هوشمندسازی بوده و با توجه به منویات مقام معظم رهبری در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده است.

وی ادامه داد: پلیس فتا اقدامات تخصصی خوبی در این باره انجام داده و مسیر خوبی را در حال طی کردن است و باید اذعان کرد که هوشمندترین پلیس در این عرصه پلیس فتاست، چراکه مجهز به تجهیزات هوشمند و سامانه‌هایی است که در اختیار دارد.

رئیس پلیس فتا استان البرز افزود: برگزاری کلاس‌های آموزشی از طریق وبینار برای سازمان‌های دولتی و سازمان‌های مردم‌نهاد در زمینه چالش‌های فضای مجازی از جمله فعالیت‌های تأثیرگذار در این عرصه بوده است.

انتخاب مرکز فناوری اطلاعات البرز به عنوان پایلوت کشوری

وی بیان کرد: در زمینه جرایم جلسات زیادی با دادگستری برگزار شده است و مرکز فناوری اطلاعات البرز به عنوان پایلوت انتخاب شده و هم اکنون پرونده‌ها به صورت الکترونیک به ما ارجاع می‌شود.

جلیلیان با اظهار این مهم که هم اکنون پرونده‌ها دارای قابلیت دریافت الکترونیک هستند، گفت: به عنوان پلیس تخصصی پرونده‌ها در آینده نزدیک به صورت الکترونیک از سوی ما نیز برای دادرسی ارسال خواهد شد که انجام این امر مزایای بسیاری خواهد داشت و سبب کاهش آسیب‌ها خواهد شد.

وی با بیان اینکه سامانه‌های بسیاری به پلیس فتا اضافه شده است، خاطرنشان کرد: مرکز فوریت‌های سایبری راه‌اندازی شده که به صورت شبانه‌روزی پاسخگوی شهروندان بوده و شهروندان در بحث پیشگیری و مشاوره و هرگونه کلاه‌برداری می‌توانند با این مرکز تماس داشته باشند تا اقدامات لازم صورت پذیرد مخصوصاً برای حساب‌هایی که مورد فیشینگ قرار گرفته‌اند.

رئیس پلیس فتا استان البرز با بیان اینکه در این‌گونه موارد حساب تحت ۲۴ ساعت کنترل و یا مسدود می‌شود، تصریح کرد: کلاه‌برداری‌های اینترنتی در صدر جرایم اینترنتی و بعد از آن برداشت‌ها قرار دارد.

وی در این زمینه از دستگیری پنج باند اسکیمر به عنوان فروشنده دوره گرد یا گاهی فروشگاه‌های ثابت خبر داده و اظهار کرد: اعضای این باندها در صنف‌های مختلف به فعالیت می‌پرداختند و از سخت‌افزار الکترونیک استفاده و در کپی کردن کارت شهروندان اقدام به برداشت می‌کردند.

کپی بیش از ۲ هزار کارت بانکی توسط باندهای اسکیمری

این مسئول انتظامی گفت: در این زمینه ۱۸ نفر دستگیر و ۱۵۸ نفر از شکات شناسایی شده‌اند و ۲ هزار و ۱۲۳ فقره کارت را این افراد کپی کرده بودند و فعالیت‌های مجرمانه این افراد در سطح کل کشور بوده است.

رئیس پلیس فتا استان البرز در ادامه با طرح این موضوع که متأسفانه مجرمان فضاهای مجازی به تازگی در شبکه اجتماعی واتس اپ با طرح عنوان برنده شدن شیوه جدیدی کلاه‌برداری دیگری را مورد انجام قرار می‌دهند، بیان کرد: در این موارد با افراد در فضای واتس‌اپ تماس گرفته می‌شود که شما برنده مسابقه تلویزیونی شده‌اید و طرف را ترغیب می‌کنند که اطلاعات کارتشان و یا همراه بانک شأن را در اختیار آنها قرار دهد که با تلاش نیروهای پلیس فتا در این زمینه به تازگی ۴ باند دستگیر شده‌اند و مجرمان از حساب شهروندان حدود ۳۰ میلیارد ریال برداشت کرده بودند و ۲۱۸ عدد کارت بانکی را مورد استفاده قرار داده بودند.

این مقام انتظامی همچنین هشدار داد: این افراد به فراخور موضوعات جامعه شیوه و شگردشان را عوض می‌کنند از پرونده‌ای دیگر خبر داد که به تازگی مجرمان فضای مجازی از طریق ارسال پیامک به شهروندان و با استفاده از نام سامانه ثنا و با طراحی یک بدافزار به شکل این سامانه، به کاربران پیام می‌دهند که در این سامانه از شما شکایت ثبت شده است.

وی گفت: متأسفانه شهروندان نیز به آن آدرس اعلامی که لینک یک بدافزار شبیه سامانه ثنا است رفته و فریب می‌خورند.

بازداشت ۳ باند کلاهبرداری در البرز

جلیلیان افزود: افراد به محض وارد شدن به این لینک اول اختیار گوشی را در اختیار شخص کلاه‌بردار قرار می‌دهد و شخص به راحتی به تمام کاربران و مخاطبین آن گوشی دسترسی پیدا می‌کند.
وی افزود: در این زمینه افراد ۳ باند را دستگیر کرده‌ایم و بالغ بر ۱۰ هزار کارت بانکی کپی شده بود و نزدیک به ۱۲۰ نفر از شکات شناسایی شدند.

وی راهکارهای حفظ امنیت در فضای اجتماعی از دیگر موضوعاتی بود که رئیس پلیس فتا استان بدان اشاره کرد و گفت: شهروندان می‌توانند با فعال‌سازی ابراز هویت و تأیید دو مرحله‌ای را در شبکه‌های اجتماعی راه‌های سو استفاده این افراد را بسته و کاهش دهند.

رئیس پلیس فتا استان البرز متذکر شد: به شهروندان توصیه می‌شود که هر تصویر شخصی را در فضای مجازی به اشتراک نگذارند و به هر پیام و تماسی که از این فضا گرفته می‌شود اعتماد نکنند، هر از چند گاهی تنظیمات حریم خصوصی را بررسی کنند و مراقب مجوزهای دسترسی که برخی اپلیکیشن‌ها می‌خواهند باشند و از منابع نامشخص نرم‌افزارها را دانلود نکنند و پیامک‌های فعال‌سازی بانک‌ها را به کسی ندهند‎.‎