به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، محمدعلی زلفیگل با بیان اینکه مهاجرت ژنهای هوشمند به عنوان یک نظریه مطرح است افزود: باید همه تلاش و همت خود را به کار گیریم تا شرایط را طوری فراهم کنیم که نخبگان کشور را حفظ کنیم.
وی ادامه داد: صیانت از نخبگان باید به عنوان یک پروژه ملی تعریف شود. با مهاجرت آنان، نه تنها نخبگان کشور که ثروت ملی هستند از دست میرود بلکه پس از گذشت قرنها از نظر ژنتیکی کشورهای نخبه پرور به جوامع نخبه تبدیل خواهند شد و درصد ژنهای هوشمند آنها به شکل گستردهای افزایش مییابد. لذا در زمینه تولید علم و فناوری پیشتاز خواهند بود.
وزیر علوم افزود: در نتیجه فراهم نبودن شرایط برای حفظ نخبگان، کشورهای نخبهگریز روز به روز فقیرتر شده و به دلیل همین فقر، وابستهتر میشوند و تعادل جهانی با شدت بیشتری به هم میخورد. بنابراین ضرورت دارد، موضوع حفظ، صیانت و کرامت نخبگان به عنوان یک پروژه ملی تعریف و عوامل دافعه زا رفع شود.
وی یکی از راهکارهای عملی برای جلوگیری از مهاجرت طیف وسیعی از ژنهای هوشمند، را حمایت مادی و معنوی از انجام پژوهشهای فناورانه دانست که منجر به تولید ثروت از دانش شود.
زلفی گل همچنین مشارکت بخش خصوصی در تأسیس مراکز پژوهشی تخصصی و به کارگیری نخبگان در این مراکز را در حفظ نخبگان، مهم و مؤثر ارزیابی کرد.