به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام عین اللهی، در جلسه شورای عالی نظام پرستاری، افزود: برای حل مشکلات نظام سلامت، حجم زیادی از منابع لازم است تا کمبودهای بهداشتی و درمانی مردم به خصوص در مناطق محروم، رفع شود. زیرا بسیاری از بیماران به دلیل عدم دسترسی به درمان مناسب دچار مشکل میشوند.
وی گفت: انتظار ما از سازمان نظام پرستاری زیاد است، اما باید مشکلات را با همبستگی حل کنیم. برخی مشکلات داخل وزارتخانه است که با کمک دکتر عبادی در جهت رفع آنها تلاش میکنیم، اما برخی دیگر خارج از وزارت بهداشت است که سازمان نظام پرستاری میتواند در این زمینه بسیار کمک کننده باشد.
عین اللهی ادامه داد: حرکت نظامهای سلامت در جهان به سمت بیمارستان نیست، بلکه به سمت درمان سرپایی است. بنابراین، نظام سلامت ما نیز باید همگام با کشورهای دیگر به سمت مراقبت بیمار در منزل گرایش پیدا کند. اما متأسفانه در نظام بودجه ریزی کشورمان بودجه را بر اساس بستری شدن بیمار روی تخت بیمارستانی در نظر میگیرند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه باید به سمت درمان و مراقبت از بیمار در منزل حرکت کنیم، تصریح کرد: در دنیا ثابت شده که وقتی بیمار در منزل خود بستری شده و درمان و مراقبت میشود، به خصوص در سنین سالمندی، روند بهبودی را با موفقیت بیشتری طی میکند و استرس جدا شدن از منزل و بستری در بیمارستان وجود نخواهد داشت. لذا باید استانداردهایمان را به این سمت و سو ببریم.
وی با اشاره به اینکه مهمترین رکن در درمان موفق بیماران، پرستاران هستند، اظهار کرد: حضور پرستاران بر بالین بیمار یک حضور دائمی است، پزشکان وقتی بیمار را معاینه میکنند، میروند، اما این پرستاران هستند که به صورت مداوم حضور دارند و از بیماران مراقبت میکنند.
عین اللهی ضمن تاکید بر ضرورت تربیت پرستاران تخصصی، گفت: در بخشهای تخصصی بیمارستانها مانند آی سی یو و سی سی یو، باید پرستار تخصصی حضور داشته و مهارت لازم را کسب کرده باشد. اکنون نیز در بیمارستانها به صورت تجربی و عملی این اتفاق میافتد و پرستاران بعد از مدتی کار کردن در بخشهای تخصصی، مهارت لازم را کسب میکنند، اما بهتر است این موضوع به صورت علمی تر دنبال شود و در مورد پذیرش رشتههای ارشد و PHD نیز به آن توجه بیشتری شود.
وزیر بهداشت بر لزوم ساماندهی بخشهای خصوصی ارائه دهنده خدمات پرستاری، تاکید و بیان کرد: سازمان نظام پرستاری باید به این موضوع ورود کند، نباید در جامعه شرکتهایی پدیدار شوند که اسم پرستاری داشته و تخصص پرستاری ندارند، زیرا برخی از این شرکتهای خصوصی صرفاً به دنبال این هستند که سودآور باشند، به همین دلیل نیروهای ارزان که حتی سواد زیادی ندارند، استخدام میکنند و آنها را برای ارائه خدمات پرستاری به منازل میفرستند، این موضوعات باید پیگیری شوند تا شأن پرستاران در جامعه حفظ شود و با نام پرستار، افراد دیگر خدمت رسانی نکنند و اعتماد مردم نیز به این مساله جلب شود.
وی در خصوص رسیدگی به مشکلات پرستاران، ادامه داد: پیشنهاداتی که ارائه شد از جمله مرخصی تشویقی، حق پرستاران است، اما هنوز بابت کرونا و پیک ششم خاطرمان آسوده نیست و باید در حالت آماده باش بمانیم. امیدوارم با انجام واکسیناسیون سراسری در ماههای آینده، در وضعیت بهتری قرار بگیریم.
وزیر بهداشت در ادامه در خصوص واکسیناسیون کووید ۱۹ عنوان کرد: از دی ماه ۹۹ تا تیرماه ۱۴۰۰ فقط ۵ میلیون دوز واکسن تزریق شده بود، و امروز به مرز ۷۲ میلیون دوز رسیدیم، یعنی در عرض دو ماه و نیم حدود ۶۷ میلیون دوز واکسن تزریق شده است و این توفیق به دلیل هماهنگی بین سازمانها و بخشهای مختلف کشور به دست آمد.
عین اللهی با بیان اینکه در هر کاری که مردم را به صحنه بیاوریم، موفق خواهیم بود، یادآور شد: مثلاً در مورد واکسیناسیون تا ساعات پایانی شب، دانشجویان پای کار بودند و به مردم خدمت رسانی میکردند، و یا اینکه بسیاری از اماکن و حسینه ها به مراکز تزریق واکسن تبدیل شدند، شاید اگر خودمان میخواستیم واکسیناسیون را انجام دهیم بیش از یک سال به طول میانجامید، اما اکنون سرعت واکسیناسیون در ایران از نظر نمایندگان سازمان جهانی بهداشت تحسین برانگیز است. ما به اندازه جمعیت امارات که حدود ۸ میلیون نفر است، در یک هفته حدود ۸ میلیون دوز واکسن تزریق کردیم. تا قبل از این، در فضاهای مجازی همه نسبت به نبودن واکسن معترض بودند، اکنون که مشکل واکسن رفع شده، میگویند چرا واکسن می زنید.