به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا شهیدی ظهر یکشنبه در مراسم آغاز عملیات اجرایی پروژه تحول در بخش زمینشناسی و اکتشافات ذخایر معدنی خراسان جنوبی اظهار کرد: طبق آمار ذخایر زمین شناسی کشور حدود ۶۰ میلیارد تن است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اینکه در حقیقت حدود ۳۷ تا ۴۰ میلیارد تن ذخیره در کشور داریم، بیان کرد: ۶۲ درصد از این میزان به مصالح ساختمانی و حدود ۱۵ درصد به ذخایر فلزی و غیر فلزی اختصاص دارد.
شهیدی با بیان اینکه ذخایر طلا در کشور روز به روز بیشتر میشود، بیانکرد: تلاش ما بر این است در پنج سال آینده ذخایر معدنی کشور را به ۱۰۰ میلیارد تن برسانیم.
وی افزود: طبق تفاهمنامه سهجانبه که بین سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی، ایمیدرو و معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت مبادله شده به تولید و تکمیل اطلاعات پایه در ژئوفیزیک هوایی سرعت بخشیده خواهد شد.
شهیدی با تأکید بر اینکه ذخایر معدنی پنهان در اعماق زمین باید افزایش یابد، گفت: سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی از نظر فرایندی سه وظیفه اصلی تولید اطلاعات پایه، پایش و فرآوری و نگهداری و انتشار، مستند و استانداردسازی دادهها را دارد.
وی با اشاره به اینکه در ایران تنوع ساختار زمینشناسی خاصی دارد، ادامهداد: بر همین اساس در دو بخش مخاطرات طبیعی و تنوع ماده معدنی صاحب مکان در دنیا هستیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه از ۴۳ مخاطره موجود در دنیا ۳۴ مخاطره در ایران اتفاق میافتد، افزود: سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور شناسایی و پایش این مخاطرات را انجام میدهد تا از بسیاری از آسیبها جلوگیری کند.
علی اصغر زاده، مدیر اکتشافات سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران نیز در این جلسه گفت: طی سالهای گذشته توانستیم در ۶۵۰ هزار کیلومتر مربع با مجموعه وزارت صمت کار کنیم که ثمره آن اضافه شدن حداقل پنج پتانسیل بزرگ معدنی به هشت معدن بزرگ کشور خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته ۱۰۰ میلیون دلار در این زمینه هزینه شده است، گفت: برآورد ارزش افزوده ما از این معادن ۱۲.۵ میلیارد دلار است.
مدیر اکتشافات سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران گفت: تنوع مواد معدنی در ایران به ۸۱ مورد افزایش یافته است در حالی که در گذشته تصور میشد که تنها ۶۸ ماده معدنی در ایران وجود دارد.
اصغرزاده یادآور شد: اکتشافات معدنی در سالهای اخیر ما را به این نتیجه رساند که از لحاظ منابع انسانی و نیروی متخصص دچار کمبود هستیم و باید از این چالش خارج شویم.