معاون سازمان نظام پرستاری ایران، بیمه نبودن خدمات مراکز مشاوره پرستاری را معضل اصلی در توسعه فعالیت این مراکز دانست.

محمد شریفی مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: طرح اولیه ایجاد مراکز مشاوره و ارائه خدمات پرستاری در سال 70 مطرح شد که متاسفانه مسئولان وقت وزارت بهداشت با چنین طرحی مخالفت کردند، در حالی که این قبیل مراکز در حدود 35 سال است که در دنیا شناخته شده و فعال هستند.

وی، عدم اشغال تخت های بیمارستانی و کاهش هزینه های مراقبت از بیماران را، از اهداف مهم ایجاد مراکز مشاوره و ارائه خدمات پرستاری در کشور دانست و گفت: ارائه خدمات در منزل باعث کاهش هزینه های وزارت بهداشت می شود و همچنین زمینه اشتغال بیشتر پرستاران را نیز فراهم می سازد.

شریفی مقدم از صدور مجوز ایجاد مراکز مشاوره و ارائه خدمات پرستاری در سال 78 از سوی وزیر وقت بهداشت خبر داد و افزود: متاسفانه از سال 80 به بعد، به دلیل مخالفت مسئولین وزارت بهداشت این طرح رها شد.

معاون پشتیبانی سازمان نظام پرستاری ایران به صدور حدود 600 مجوز ایجاد مراکز مشاوره و ارائه خدمات پرستاری در کشور اشاره کرد و در عین حال گفت: در شرایط کنونی، به دلیل بیمه نبودن خدماتی که از سوی این مراکز ارائه می شود و همچنین فعالیت مراکز غیر مجاز، کمتر از 100 مرکز در سراسر کشور فعال هستند.

به گفته وی، بیمه نبودن خدمات مراکز مشاوره و ارائه خدمات پرستاری و همچنین تعرفه های خصوصی، باعث شده که فعالیت این مراکز با استقبال زیادی از سوی پرستاران همراه نباشد.

معاون پشتیبانی سازمان نظام پرستاری ایران اظهار داشت: اگر خدمات این مراکز تحت پوش بیمه قرار بگیرد، قطعا از رونق و استقبال بیشتری در جامعه برخوردار خواهد شد.

شریفی مقدم افزود: البته تعرفه هایی که مراکز مشاوره و ارائه خدمات پرستاری از بیماران خود در منازل دریافت می کنند، کمتر از یک چهارم هزینه هایی است که در بیمارستان خصوصی دریافت می شود اما اغلب مردم در پرداخت همین هزینه ها نیز مشکل دارند.

معاون پشتیبانی سازمان نظام پرستاری ایران اظهار امیدواری کرد با اجرایی شدن طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری، فعالیت این مراکز نیز بر اساس همین تعرفه ها، رونق بگیرد.