گناوه- کارشناس مسئول مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه گفت: با تشخیص به‌موقع می توان پوکی استخوان را مهار کرد.

زهره گره در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: دانشمندان هنوز نمی‌دانند که حقیقتاً علت بروز پوکی استخوان را چیست اما آنچه مشخص است اینکه در این حالت فرآیند نرمال باز ساخت استخوان از بین می‌رود و یا کند می‌شود.

کارشناس مسئول مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه افزود: احتمال بروز پوکی استخوان وابسته به این است که شما در دوره اوج تراکم استخوان یعنی سنین ۲۰ تا ۳۰ سالگی، چه مقدار توده استخوانی به دست آورده و بعدازآن با چه سرعتی از دست بدهید.

وی بیان کرد: هیچ‌گاه برای پیشگیری یا کنترل پوکی استخوان خیلی دیر و یا خیلی زود نیست و می‌توان برای داشتن استخوان‌هایی محکم و سالم در طول زندگی، اقداماتی به عمل آورید.

وی افزود: هر چه ذخیره تراکم استخوانی بالاتر باشد، در واقع ذخیره بیشتری داشته و احتمال بروز پوکی استخوان کمتر خواهد بود.

کارشناس مسئول مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه با اشاره به عوامل خطر بروز پوکی استخوان گفت: جنسیت، افزایش سن، نژاد، سابقه خانوادگی، سایز اسکلت، هورمون تیروئید بالا و یائسگی و یا عدم عادت ماهیانه در خانم‌ها فاکتورهای خطری هستند که نمی‌توان آن‌ها را تغییر داد.

گره بیان کرد: دریافت پایین کلسیم، مصرف تنباکو، اختلالات غذا خوردن، زندگی بی‌تحرک، مصرف الکل، مصرف فراوان قهوه و چای، غذاهای حاوی نمک فراوان و نوشابه‌های گاز دار زنگ خطری برای بروز پوکی استخوان هستند.

وی با بیان اینکه برای پیشگیری و یا کاهش عوارض پوکی استخوان وضعیت اندامی خوب خود را باید حفظ کنید، اضافه کرد: منظور از وضعیت خوب اندام اینکه سر و چانه به سمت بالا، شانه‌ها عقب، کمر صاف و قوس ستون مهره‌ها کم باشد، اگر در محل کار یا حتی در خانه بدن خود را در این وضعیت نگه دارید فشار کمتری به ناحیه ستون فقرات وارد می‌شود.

وی اضافه کرد: بهتر است زمانی که نشسته‌اید یا رانندگی می‌کنید، یکپارچه لوله شده را پشت خود قرار دهید و هنگام انجام کارهای دستی یا مطالعه کردن هرگز خم نشوید، برای بلند کردن اجسام از کمر خم نشوید بلکه از روی زانو خم شوید و پشتتان را صاف نگه دارید.

وی تصریح کرد: عدم مصرف سیگار و الکل، کاهش مصرف نوشابه‌های گازدار، کاهش مصرف کافئین و نمک در کاهش بروز پوکی استخوان مؤثر است.

با توجه به اهمیت بیماری پوکی استخوان، سازمان جهانی بهداشت روز ۲۰ اکتبر میلادی برابر با ۲۸ مهر ماه جاری را به عنوان روز جهانی «استئو پروز» یا پوکی استخوان نامگذاری کرده است.