گروه بین الملل، خبرگزاری مهر - مهدی عزیزی: سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان شب گذشته در سخنانی در واکنش به حوادث پنجشنبه گذشته بیروت (منطقه الطیونه) به نکاتی اشاره کرد که میتوان آن را متفاوت از سخنرانیهای گذشته دانست. در حوادث روز پنجشنبه الطیونه ۷ نفر به شهادت رسیدند و این حوادث بیش از ۶۰ زخمی برجا گذاشت.
اگر چه خطابههای دبیرکل حزب الله لبنان همواره بر اساس نیاز و ضرورتهای داخلی لبنان و نیز تحولات منطقهای در ارتباط با محور مقاومت انجام میگیرد و هر بار محتوا و ادبیات جدیدی دارد، اما این سخنان درباره حوادث الطیونه متفاوتتر بود.
لبنانیها، مردم منطقه و حتی رسانههای رژیم صهیونیستی و جامعه اسرائیلی منتظر هستند تا در هر رویدادی که به محور مقاومت و حزب الله لبنان و تحولات داخلی این کشور مربوط میشود، فصل الخطاب اصلی را از زبان سید حسن نصرالله بشنوند.
این همان نکتهای است که در جنگ ۳۳ روزه برخی از رسانههای رژیم صهیونیستی نیز به آن اشاره کردند. آنجایی که گفته شد اسرائیلیها به سخنان سید حسن نصرالله اعتماد بیشتری دارند تا به مقامهای سیاسی رژیم صهیونیستی.
به جز خطابههای مذهبی و آگاهی بخش به افکار عمومی لبنان که در محتوای سخنرانی سید حسن وجود دارد نکتهای که باید به آن اشاره کرد این است که بیشترین خطابهها نقشه راه جریان های سیاسی و همچنین گروههای مقاومت در منطقه را ترسیم میکند. تجربه نشان داده است که سخنان دبیرکل حزب الله لبنان، در بیشتر موارد، فصلالخطاب رویدادهای سیاسی یا اختلافات یا تحولات میدانی در لبنان و منطقه بوده است.
آنچه که سخنرانی شب گذشته را متفاوت کرد
اما آنچه که سخنرانی شب گذشته را متفاوت کرد این بود که دبیرکل حزب الله لبنان به آرامی از لحن توصیهای به جریانهای سیاسی مخالف تمامیت لبنان و مقاومت فاصله گرفت و با جدیت این پیام را به آنها رساند که حزبالله در عین اینکه خویشتن داری میکند و تلاش میکند تا لبنان وارد یک جنگ داخلی نشود در همان حال از اقتدار کافی برای برخورد با ناامنی یا جریانهای سیاسی وابسته به اسرائیل و آمریکا برخوردار است.
ساختار نظامی حزب الله فقط ۱۰۰ هزار مبارز دارد
نکتهای که تیتر نخست بسیاری از رسانههای داخل لبنان و منطقه شد این بود که تنها ساختار نظامی حزب الله بیش از صد هزار مبارز در اختیار دارد. اگرچه برخی از جریانهای رسانهای تلاش کردند تا با تفسیر به رای این جمله یک نگرانی جدید در داخل افکار عمومی لبنان ایجاد کنند اما آنچه بیشتر افکار عمومی لبنان دریافت کرد، مفهوم اقتدار و قدرت حزب الله در عین خویشتن داری و صبر بود.
بسیاری میدانند که حزب الله لبنان درباره مواضع خود در قبال تحولات داخلی این کشور و نیز منطقه محافظه کاری نمیکند و بر اساس اصول شفاف و راهبرد موضع میگیرد؛ به ویژه در قبال اعتراضات لبنان که با وجود نارضایتی از دولت و اختلافات برای حفظ تمامیت ارضی این کشور در کنار دولت سعد الحریری قرار گرفت که خود همین موضوع باعث تراکم فشارها و مخالفتهای زیادی شد.
در همین بازه زمانی بود که سید حسن نصرالله اعلام کرد که حزب الله همانطور که با جان خود هزینه داده است این بار نیز با آبروی خود هزینه حفظ آرامش لبنان را پرداخت خواهد کرد. وی همچنین به صراحت از سیاسیکاری قاضی پرونده وارعاب دستگاه قضایی لبنان توسط سفارت آمریکا انتقاد کرد.
وی همچنین به صراحت رئیس «قوات لبنانیه» (سمیر جعجع) را مسئول حوادث لبنان دانست البته این را هم گفت که بارها باب گفتگو را با آنها باز کرده است و از بشیر الجمیل نیز به خوبی یاد کرد. دبیرکل حزب الله لبنان در خنثی کردن توطئه جعجع که تلاش کرد پای مسیحیان را به این درگیری بکشاند بین این نیروهای قوات لبنانیه و مسیحیان تفاوت قائل شد و این را هم گفت که اگر حزب الله و مقاومت نبود داعش همه را نابود میکرد.
نکته جالب اینکه دبیرکل حزبالله حتی برای یک بار هم نام سمیر جعجع را به زبان نیاورد و همواره از واژه رئیس قوات لبنانیه استفاده کرد. نکته مهم دیگر اینکه اهمیت تحولات مهم لبنان باعث نشد تا دبیرکل حزبالله لبنان تجمع بیسابقه یمنیها در سالروز ولادت پیامبر را نادیده بگیرد و در ابتدای سخن به آن اشاره کرد. این نشان میدهد که وی تمامی تحولات داخل لبنان را در فرایند تکامل محور مقاومت در منطقه و لبنان تحلیل میکند.