مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: وضعیت شیوع مصرف مواد مخدر در جمعیت عمومی ۵.۴ درصد است.

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا صرامی، در نشست تخصصی روند برنامه تحول راهبردی مبارزه با مواد مخدر و بررسی تحولات کشور افغانستان و پیامدهای آن در عرصه مبارزه افزود: در حوزه سیمای مواد مخدر اگر در یک نگاه کوتاه در عرصه جهانی بخواهیم ببینیم چه وضعیتی داریم، مواد مخدر به عنوان یک تهدید استراتژیک چند وجهی، چند سببی و سیستماتیک سبب شده است که طی ۱۳ سال اخیر میزان مصرف مواد در سال ۲۰۰۶ که ۲۰۸ میلیون نفر بود در سال ۲۰۱۹ به ۲۷۵ میلیون نفر افزایش پیدا کند. این روند افزایش ۳۲ درصدی که حداقل افراد یک بار در سال یکی از مواد مخدر، محرک یا توهم زا را استفاده کرده اند یک زنگ خطر جهانی برای جامعه بشریت است.

وی با بیان اینکه در سطح جمهوری اسلامی ایران با توجه به برخی از ضعف‌ها در خرده نظام‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی متأسفانه در دهه‌های دوم و سوم با رشد شیوع مصرف مواد مواجه بودیم، گفت: ما در دهه اول انقلاب به واسطه وجود ضد ارزش بودن مصرف مواد و افزایش سرمایه‌های اجتماعی و حضور مشارکت‌های مردمی با کاهش شیوع مصرف مواجه بودیم که امیدواریم در عرصه این تهاجمات بتوانیم با جدیت بیشتر برای گام دوم انقلاب نسبت به کاهش شیوع مصرف مبادرت کنیم.

صرامی ادامه داد: وضعیت شیوع مصرف مواد مخدر در جمعیت عمومی ۵.۴ درصد، دانش آموزی و متوسطه و هنرستان‌ها ۲.۱ درصد، دانشجویان دولتی ۴.۷ و محیط‌های کارگری ۲۲.۳ درصد است.

وی خاطرنشان کرد: در خسارت‌های اجتماعی مواد مخدر از همسر آزاری‌ها و طلاق و کودک آزاری تا قتل از مشکلاتی است که بر جامعه تحمیل می‌شود. خسارت‌های اقتصادی کشور ناشی از مواد مخدر در هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم ۱۶۷ هزار میلیارد تومان در یک سال است که در عرصه جامعه و دولت و فقر این هزینه‌ها ایجاد شده است.

صرامی اظهار کرد: در بحث مبارزه با مواد مخدر در سال ۹۹ ،۱۴ هزار میلیارد تومان و در ۶ ماهه امسال بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان ضربه به بنیان‌های مالی وارد شده است.

وی گفت: در ۶ ماهه اول سال جاری بیش از ۵۹۶ تن کشفیات انواع مواد مخدر توسط نیروها بوده است و این اقدامات در حالی بود که با افزایش تحریم‌ها و بیماری کرونا و محدودیت‌های اعتباری مواجه بودیم اما با رهنمودها بسیار صحیح و اشراف اطلاعاتی و بهره گیری از همه ظرفیت‌ها و تمرکز اقدامات در مناطق شرق و حاشیه شرق سبب شد که ۷۰ درصد کشفیات را با انجام اقدامات اطلاعاتی، ۷۲ درصد کشفیات به استان‌های شرقی و حاشیه شرق و هلاکت قاچاقچیان ختم شود.